Rusija gi prostuva dolgovite na najsiromashnite ze

Rusija gi prostuva dolgovite na najsiromashnite ze
achtung_panzer
 
Na sostanokot na ministrite za finansii na G-8 vo Pariz, ruskiot minister najavil deka Rusija planira da gi otpishe dolgovite shto najsiromashnite zemji vo svetot gi imaat kon Rusija (nekoi $700 milioni).
Rusija i porano ima otpishuvano dolgovi glavno od sovetskata era (dosegashni $5 milijardi dolari megju 1997 i 2004 godina).
Rusija isto taka otvoreno mu ima ponudeno na pariskiot klub na doveriteli vo potpolnost da go otplati dolgot od $20 milijardi shto se ima natrupano od sovetskata era:
Rusija gi vrakja dolgovite
Koga vakvo neshto kje stigne otkaj Svetskiot Policaec br.1 i negoviot veren evropski chistach? Ili se majstori samo koga treba da se naredi igrata za zemanje...
Rusija za prvpat pretsedava so G-8 i ima dosta ambiciozen plan, niza inicijativi za preobrazba na fokusot na Svetskata Banka i IMF kon polesen pristap do energija za siromashnite zemji i borba protiv bolestite niz siromashnite regioni.
Ova mozhebi nema da im se dopadne na onie shto Rusija ja gledaat kako vtora liga a IMF i drugi megjunarodni kreditni organizacii kako sredstvo za diktiranje sopstveni interesi, megjutoa... when money talks, bullshit walks...
concrete Neznam Kampfpanzer onoj moment koga Yu predlozi da si gi "iscisti" dolgovite so Pariskite i Londonskite kockari.....ja raskupusaa.....tie po sekoja cena sakaat da im bides "dolzen"..po sekoja cena...kako sto velis:when money talks, bullshit walks...
Lidija Bravo za tie 688 miljoni dolari so ke se namalat za Afrika, samo da bidi realnost to so go kazaa, a ne samo da ostani samo na vetuvanje. Ubo se zvuci pomos vamu, tamu, specijalno za kontinentot so ostana bez nisto i so pak ne go ostavat na mira da se sozemi. Ama pak ke recam ko ke bidi realnost, e togas bi ja gledala Rusija vo drugo svetlo, zosto ko so nekoj porano me nasoci ovde sekogas ima nesto, vo pozadina od to so gledame na vesti, citame vo vesnik. Taka i ova, tesko mi e da vervam deka Rusija ova go praj samo i samo so cel da go napraj svetot podobro mesto, taka ne funkcionirat rabotite vo relanosta. Ako sakas da si na top listata togas se gazi, se unistva svetot, se razvivas na smetka na nekoj treti. Nikoj ne probal da se kaci na top listata preku to da bidi dobar i napraj nesto dobro na ovoj svet, ko so spomna achtung samo vo eden pravec odat rabotite, eksploatacija bez kraj, alcnost nevidena. Od se srce bi sakala Rusija da bidi prvata so bi probala sprotivnoto, ama epten fantazija e mi se cini.
concrete Ic ne i e toa cel...verojatno procenile deka 100% od nisto e edno golemo NISTO!!! , a nekoj procent od realnata politicka dobivka e sepak nekoj procent....:):):)!!!
kazano ako navistina gi prostila toa e eden dobar gest.samo mozi da izlezi i vic za toa posto rusija toni vo siromastija po raspadot na sssr.
achtung_panzer
quote:
Originally posted by kazano

... izlezi i vic za toa posto rusija toni vo siromastija po raspadot na sssr.

Svjat drimz