Konechno ukinata tarifa za plakjanje TV so struja

Konechno ukinata tarifa za plakjanje TV so struja
DJ_SHEMA
 
Poglupava odluka od ekonomski gledna tochka ne sum videl. Makeodnska Televizija, koja seushte nalikuva na nekoja kumunistichka tv propaganda od 70-tite ne e sposobna da si obezbedi prihodi i ajde kje gi globame potroshuvachite na struja.

Vo sverata na kapitalizmot toa ne smee da se sluchi. Ili kje si konk*renten i kje si sozdavash prihodi ili ODI SI!!! A ne vaka tv gledachite stradaat so epten shit programa, nikavi komentatori, a narodot plakja.

A eve i nekoi pozitivni raboti so doadjanje na stranski sopstvenik vo Elektro Distribucija.

ЕСМ ДИСТРИБУЦИЈА“

Сметки за струја без радиодифузна такса

Австрискиот газда на „ЕСМ дистрибуција“ деновиве на граѓаните им ги достави сметките за струја за месец мај, кои се различни од претходните. Основната новина е што во нив ја нема радиодифузната такса од 320 денари. Во „ЕСМ дистрибуција“ велат дека оваа давачка веќе никогаш нема да се плаќа преку нивната сметка. Од компанијата, чиј газда од неодамна е австриската компанија ЕВН, објаснија дека ја спроведуваат одлуката на Владата, со која Македонската радио-телевизија е должна сама да обезбеди наплата на радиодифузната такса.

Од „Дистрибуција“ најавија дека наскоро ќе воведат и други новини. Планираат да ги обезбедат бројачите со двојни печати, со што нема да биде можно нивно отворање и префрлање од скапа на евтина струја, што досега беше редовна практика.

(С.С.)
slomar Што се однесува за двојните бројачи незнам што со нив добиваат повеке,ако ги пломбираат постоечките уклопници и часовници пак ке ја имаат истата сигурност а нема да мораат да се изложууваат на дополнителни трошкови.
Проблемот е во тоа што до сега полека полека се уништија пломбите а никој не одговараше.
А за тоа има еден куп причини.