Albanizacijata sto ja sproveduva vlasta

Albanizacijata sto ja sproveduva vlasta
Makedon
 
МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЧАИР СЕ СУДРУВААТ СО ЕТНИЧКО ЧИСТЕЊЕ



Кочо Лега до претседателката на скопска единица, Добрила Кацарска поднесе барање за изземање на судијката која го води спорот, поради пристрасност и работа под притисок на албанската лоби група


Скопјанецот Кочо Лега в понеделник ќе треба да го напушти својот стан на "Џон Кенеди" во Чаир и заедно со своето семејство да остане на улица. Ваква одлука донел Основниот суд Скопје 1, по тригодишен спор на Лега со Албанецот Јетим Лужа, со кого пред десетина години склучил договор за размена. Лужа дојден од Косово, пред 16 години добил стан од државата како социјална помош. По неколку години, тој со Лега се договорил да направат размена, со што станот на Лужа станува сопственост на Лега, а куќата на Лега која се наоѓа на улица "Дижонска" преминува во рацете не Лужа. Во меѓувреме, во 2002 година Лега со одлука на Влада, го откупил станот, а во куќата која ја дал на Албанецот, бил отворен партиски штаб. Година дена по откупувањето на станот Лужа поднесува тужба во Основниот суд Скопје 1, со која бара поништување на договорот за размена и враќање на станот назад. Судијката, Мирјана Петрушева, пред неколку дена непосредно пред изборите носи одлука Лега да се исели од станот најдоцна до понеделник, 26 јуни, или во спротивно тој насилно ќе биде иселен. Иако адвокатот на Лега поднел жалба до Апелациониот суд, на која нема добиено одговор, судијката издала налог за иселување. "Немавме можност да ги искористиме сите вонредни правни лекови. Немаме добиено одговор на жалбата, ниту пак на барањето за ревизија на случајот. Едноставно, извршената судијка Петрушева го поништи договорот за размена и со таа одлука Лега со сопругата и двете деца ќе се најде на улица" - вели адвокатот на Лега, Ванчо Шехтански. Тој вчера до претседателката на скопска единица, Добрила Кацарска поднесе барање за изземање на судијката која го води спорот, поради пристрасност и работа под притисок на албанската лоби група. Според Лега и неговиот адвокат, се врши притисок за етничко чистење на Чаир. Во барањето за изземање е поставено прашањето како сопствен стан без никаков надомест може да се предаде на трето лице.

Билјана ЗАФИРОВА
© Вечер Прес, сите права задржани

I taka, nemalo 200.000 doseleni Kosovari vo Makedonija i dadeno drzavjanstvo od strana na SDSM 1994 godina.
Aleksandra Makedon,

Pa ti si cirkus zimi sve, abe ne morashe tolkavi bukvi aman citame.Nema shansi znaci covek da ti se ljuti tebe.
Makedon
quote:
Originally posted by tane komita


Македон!

Да прашан нешто. Дали тој Кочо Лега бил малолетен или малоумен кога склучил и со кого склучил таков договор!!!???

Зарем е тој првиот што така се заебал!!!???

И што му е крива власта!!!???


Ako procitas dobro, Dogovor e validen dokument za razmena na stan za kuka; toa se slucuva sekoj den i e legalno. Problemot e sto skopskiot sud go ponistil dogovorot za zamena po 15 godini! Nema pravna drzava, se` e korumpirano i zatoa ne ne primaat nit wo EU, nit vo NATO.
tane komita
Македон!

Да прашан нешто. Дали тој Кочо Лега бил малолетен или малоумен кога склучил и со кого склучил таков договор!!!???

Зарем е тој првиот што така се заебал!!!???

И што му е крива власта!!!???