Macedonian or bulgarians - no difference to me

Macedonian or bulgarians - no difference to me
Svetly71
 
Hi,

Vizhte kvo...Vsichki sme edno. Mnogo nacii, mnogo ezici i azbuki, no edna obshta cherta - inat! Haide sprete. Vie ste si Makedonci, nie Bulgari i kvo...Se taja. Horata si vzimat po 2,3 000 Evro a nie se machim na 4,5 stotin, shtoto se mnogo znaem. Za Men, shtom e imalo slaviani, predi bulgarirte da otidat v Makedonija, znachi Makedoncite sa si Makedonci. No che e imalo i mozachno promivane ot Sarbite i tova e vjarno. Takav e zhivata. Naj se draznja kato kazhat Russina alphabet- Rusnacite pak kakvo obshto imat s tazi azbuka, inache az lichno ne se radvan na sobstvena azbuka, zashtoto kogato investitorite ne ni razbirat, te ne idvat, a parata za sazhalenie e vsichko. Ae chiao. otivan na more. Svetlyo
Duhot na Vovata "a parata za sazhalenie e vsichko."

Oste mnogo ima da te lashka zivota. Naj–hubavoto more go karah s 10-15 leva za cel mesec i na ljutenica. Sega imam para, no gi njama onezi, "bedni" vremena.
Christian koga ke priznaete nacija i jazik ke pravime muabet.
toni_a pomegju srbi i bugari nema razlika! ste zbrkale nekoi raboti.
Duhot na Vovata Нема збркани работи. Српски тешко разбирам. Многу падежи, многу граматички форми, кои се тотално неразбирливи...

На Македонски не сум експерт, ама ни сум ни на добруджански.
hanamala Нема простување, како што вели господи-нот Катарџиев, со оние кои зборувале за македонски Бугари и автоматски со тоа не ja признавале македонската назија, при што се посочуваат веднаш Александров и Михајлов. Hajвepojaтно ваквото дезинформирање на jaвностa, при што никoj не смее да каже нешто спротивно, е наjдобap доказ за тоталитарната држава во кoja живееше македонскиот народ, македонскиот граѓанин, или нajпoвeкe интелектуалец во Титова Jугocлавиja. Па затоа овoj пaт ќе поставам многу дрско и отворено прашање до Македонска академија на науките и уметностите, до Институтот за национална историја и до сите професори по историја излезени од Скопскиот универзитет, а сигурно тука можам да ги додадам и љубопитните новинари кои гладам дека многу сакаат да се занимаваат со таа тема: "Дами и господа, најдете ми, покажете ми било каков документ, било какво ливче хартија, било какво писмо, било каква новинарска полемика, нешто-било што, меѓу првиот претседател на централистите Татарчев и првиот претседател на врховистите Китинчев или, пак, меѓу Делчев и Сарафов или, пак, подоцна мегу Алек-сандров и Влахов каде што тие искажуват раз-личии ставови по прашањето на македонската нација, македонскиот јазик, Македонската Православна Црква или писмото што треба да се употребува во Македонија"?

Се надевам кога кoj било од вас наредниот пат ке се jaви да полемизира со мене, прво ке ми го посочи тоа ливче xapтијa што го барам од вас, а дури потоа ке ми ги залепи сите останати етикети од типот на врховист, бугарофил, ванчовист и сето останато што го имате добро научено во вашата прак-тика на државни интелектуалци. Впрочем, ако сакате да полемизирате по ова прашање, не би било лошо да ми дадете и еден друг одговор, односно ако Александров и Михајлов зборувале за македонски Бугари, тогаш ви поставувам уште едно отворено прашање, за што зборувала ВМРО-Обединета. Впрочем, ако добро ме служат очите, при читањето на нивните документи, програмски декларации, книги или списанија издадени од нив, морам да ви признаам дека и ВМРО-Обединета сегде зборува за македонски Бугари. Во сите нејзини основни програмски декларации, во сите нејзини списаниja што ги издавала, а впрочем и сите неjзини лидери се декларирале како македонски Бугари како што е Димитар Влахов, Методиј Шаторов-Шарло, Павел Шатев, Владимир Поп Томов. Значи ли тоа дека треба да се откажеме од нив во македонската историјa, па дури тогаш да го направиме пребpojyвањето кoj со кого ќе се помирува и ќе остане ли нeкoj со кого ќе можеме да се помириме.

gastokljav Според мене има голема разлика мегьу Бугари и Македонци. По точно нема ништо општо. Македонците от ледената епоха знаеа дека се македонци и живееа на Балканот. Бугарите се придошлаци от Монголиа со жолта кожа и коси очи, теа се фашисти и окупатори.
tane komita
quote:
Originally posted by gastokljav

Според мене има голема разлика мегьу Бугари и Македонци. Бугарите се придошлаци от Монголиа со жолта кожа и коси очи...


Јас не го реков ова, ама си во право!

Меѓу Македонците и македонските Бугари - НЕМА РАЗЛИКА!!!?

Меѓу Македонците и Бугарите кои се со „словенско“ потекло - НЕМА РАЗЛИКА!!?

ТОА Е МОЕ МИСЛЕЊЕ - ТВОЕ Е ДА СЕ ОДЛУЧИШ КАДЕ ПРИПАЃАШ!!??

Поздрав!

Khan
quote:
Originally posted by gastokljav

Според мене има голема разлика мегьу Бугари и Македонци. По точно нема ништо општо. Македонците от ледената епоха знаеа дека се македонци и живееа на Балканот. Бугарите се придошлаци от Монголиа со жолта кожа и коси очи, теа се фашисти и окупатори.


How stupid and brainwashed SARBOMAN you have to be to spit in the memory of your BULGARIAN PREDECCESORS.Like it or not you are Bulgarian your parents are Bulgarian your kids will be Bulgarian!Get used to it and stop reading SCI-FI.

"makedonci ot ledenata epoha"-Znaci sega zaedno so " antickite makedonci" " slacomakedoncite " imame i " makedonci ot ledenata epoha ".I have a friend here in San Diego he is a mental health specialist call me when you are ready to start teraphy!
gastokljav Jazeka sum Bugarin so trakisko poteklo, ne sam potomak ni na khan Kuber ot Macedonia, ni na khan Asparukh ot Dobrogea. Jazeka sam potomak na vladetelot na Odrisite Sitalk koj zaedno so Peonite gi razbi Makedonite na puv i prav po patot si kon Epir.
toni_a otkako ke se razberete koj e shto i kako...povelete i na drugite temi od istorija da ni popuvate na nas Makedoncite.ama mislam deka nema potreba da spomnuvam raboti za koi i onaka ve plakjaat.

ps-dzabe ti e gastokljav, dzhabe...kolku i da editirash suratot nemozhe da go promenish
Duhot na Vovata gastokljav, jas sum poTrakiec od tebe, prek naslednik na carot Res, koj e spomnat vo Iliada i so koja pomok grcite se bile drzani 10 godini nadvor od ilion :).
Mile
quote:
Originally posted by Duhot na Vovata

gastokljav, jas sum poTrakiec od tebe, prek naslednik na carot Res, koj e spomnat vo Iliada i so koja pomok grcite se bile drzani 10 godini nadvor od ilion :).


"Голема" работа сте вие бугарите! Коj от коj "поголема" работа!Само дека некоj друг требва да ви е сврши работата, а вие ако можите да ja открадните! Исто така и културата, и историjта, дури државата ваша руси требваше да ви е направе!
Mile
quote:
Originally posted by Duhot na Vovata

gastokljav, jas sum poTrakiec od tebe, prek naslednik na carot Res, koj e spomnat vo Iliada i so koja pomok grcite se bile drzani 10 godini nadvor od ilion :).


Па и "Обединета" Бугариja от Охрид до Црно море требваше Хитлер да ви е направи!

Сега чекате Америка да ви ja раздели со албанциве Македониjа и да ви ги направи "Голема" Бугариjа и "Велика" Албаниjа!

Чекање му е маjката и ако можи нешчо да се откради .....