Kolku procenti Albanci se vo Makedonija?

Kolku procenti Albanci se vo Makedonija?
nukleus
 
Spored "izleznosta" na ovie izbori kade beshe teshko eden Albanec da glasa za 20-30 luge shto zivi shto umreni shto od Kosovo shto od Albanija,izleze realnata brojka na Albanci vo Makedonija koja ne iznesuva poveke od 300 000 zatoa shto glasaa samo okulu 150 000 na koj treba da im bideme robovi barem spored s-ramkovniot dogovor.Na politicarite od Makedonska nacionalnost toa nikako ne im doaga na um zatoa shto "cvikaat" da ne ja nalutat EU koja gi nakalemi procentite na umreni i iseleni Albanci vo popisot.
Tokmu sega e momentot za revizija na s-ramkovniot dogovor koga mozeme da izlezeme so nesoborivi dokazi za procentot na Albanci shto se dvizi okulu 15%.
nukleus
quote:
Originally posted by sofianeca

v makedonia sokoro vreme albancite shte dostignat 40%... zatova bratja makedonci, pravete deca!!


Nie pravime deca ama vie gi prodavate vashite Bugarcinja.
nukleus
quote:
Originally posted by sofianeca

ako ne v skoro vreme albancite i te shte pretendirat za bulgarskata istoria...


Albancite veke pocnaa da vladejat so B`lgarskoto podzemje i stanaa glavni "borci",ako ne veruvash pojdi vo kafeanata Kosova koja se naoga na patot od Plovdiv za Istanbul,za da vidish kako Albancite profitiraat vo Bugarija.A za istorijata nikomu ne mu e gajle zatoa shto koga ke vi gi zemaat parite i sami ke gi vpishete vo istorijata.
slasa 15
kazano albancite ne izlegoja na glasanje od drugi pricini.imalo golem broj na zakani i vooruzeni lujge mu se zakanuvale i poradi strav tie ne izlegle voopsto da glasaat.inaku gi ima okolu 21%
Christian nema preku 20%
IGI ja mislam se dvizat od 18-22%
Problemot e sto i drugi nacionalnosti se proglasuvat kako Albanici, turci, romi itn
nukleus Nishto poveke od 15%,site drugi se so dvojni drzavjanstva i ja napushtija Makedonija zatoa shto ne e atraktivna.Mnogu od niv se poveke ostanuvaat na Kosovo kade gledaat podobar zivot.Sepak ke mora da se ponishti s-ramkovniot dogovor samo koj ke ima "muda" da go pokrene toa prashanje?
Makedonec 2001 16.8%
makstole Jas mislam duri i ako gi ima eve preku sila 19% nie mora da se potrudime da gi namalime barem do 15% i da se donese zakon da ne pravat od 2 deca poveke! Ili pak para vojska i do tamu! Ona sto se slucuva so nasite vo zapadnite gradovi treba da go smeni tekot...site u Kosovo pole da gi izbrkame... Pa neli i od tamu stasaa vo Makedonija! Zatoa malce poveke nacionalizam nema da ni e loso i politicari so ke gi interesira Makedonija i nejzinata idnina i integritet! Ako pak nenema fajda od nikoj!? Togas ke mora sami da da se spravime so nasi sili..a sigurno sme poslini od niv bez da se mesaat placepickite od politicarite vo drzavava!!
zlotty_co_380 paaaa skoro 49.9% uste malce i ke bideme pola pola. A celo e koga ima se. Ne e bitno kolku procenti sme, najbitno e deka Makeodnija nalikuva kako "kanta za gubre", da da , kako kanata za gubre, ima se vo neze , no na zalost nema da nalikuva kako pogolema kanta za gubre kako na primer "kontinjer" , amerkainski/evropski ili australiski kontijneri ,zosto tamu gubreto se reciklira t.e. se e dobro organizirano kade stoi "plastika, staklo, hartija..." ako dobro se organizira "gubreto" togas e lesno da se odrzava i "kantata/kontijnerot". I ne zaboravajte kesa da menuvate postojano....
Mona Lisa Nema preku 20%, kolku ne znam tocno.
јузер 25 koma 17, tu be nisto ne znaete :)
Mona Lisa
quote:
Originally posted by јузер

25 koma 17, tu be nisto ne znaete :)

Pa zatoa si ti tuka da ni objasnis
concrete 16,82% smetani i onie koi za vreme posle 1963 se doseleni od Kosovo so se svojot natalitet.
Starosedelci...albanci so dolgogodisni koreni vo Makedonija , znaci od dedo..pradedo nema poveke od 5-7% onaka okativno...tesko se izdvojuvaat so Makedoncite muslimani...zosto nekoi poimi se malku zamesani. Inaku albanci beljadzii, isti se vo severna Albanija i nadojdeni od tamu na Kosovo pa posle "transverirani i vo Makedonija se ostatokot od "statistikata"......so koja maftaat EU pedofilite....
I definitivno.....makar onoj Kadare moze da raskazuva basni..... "Skender beg" e isto tolku BEG, pa baska Albanec ko i " Gubec Beg "......he,he!!!
A toa e cresnata na vrvot na celata prikazna :):)!!!
achtung_panzer Vo fajromot ima onolku shiposi kolku shto kje izbroi Brisel. Ako izbrojat 50%, togash i se 50%- kojznae, mozhebi fajromcite se malcinstvo vo sopstvenata drzhava?!
nukleus Sakash da recesh mnozinstvo prikazano kako malcinstvo,vo zavisnost od potrebite na EU&pajtashi?
concrete
quote:
Originally posted by nukleus

Sakash da recesh mnozinstvo prikazano kako malcinstvo,vo zavisnost od potrebite na EU&pajtashi?

Sepak pretpocitam: EU-pedofili :):):)!!! Poprecizno gi opisuva ovie sto zaradi primena na napredni metodi na lecenje gi prakaat vo F..Y..R..O..M na tretman: izigruvanje na Gospod, Napoleon,Saatcii... itn.itn.:):):)!!!Za USA-dziite ne vazi ...tie teraat edna druga sema :):):)!!!!
nukleus Sepak Albancite se pod 20% od naselenieto i paga vo voda s-ramkovniot dogovor.
Great_Macedonian I so koj procenki site vie zaklucivte deka albancite se pod 20%?? gi broevte?? ili toa "pod 20%" go kazuvate od pustata zelba za da se ima pricina da barame ponistuvanje na ramkovniot dogovor?

Albanskite partii osvoija okolu 185,000 glasovi. Ako e vistina deka necela polovina od albancite so pravo na glas izlegle da glasaat, toa znaci deka uste 200,000 albanci ne glasale. Znaci od 1.7million izbiraci, skoro 400,000 izbiraci se albanci. Posto cifrata od 1.7million izbiraci e nadouena za 200-300iljadi, da odzememe -100,000 albanski izbiraci koj se fiktivni. Znaci vo realnost bi trebalo da ima 300,000 albanski izbiraci vo MK. Pod 18 godisna vozrast kaj albancite se skoro polovina naselenie, okolu 40-45% ili nad 200,000 albanci se pod 18 godisna vozrast. Znaci ako e tocno deka POLOVINA albanci so pravo na glas glasale, togas albancite se megu 500,000-550,000 vo Makedonija. Jas ne veruvam deka samo polovina albanci izlegole da glasaat, mislam deka poveke albanci glasaa vo procentualna zastapenost od makedoncite i deka ova e politika na dpa i dui za da kazat demek "poveke ima albanci od kolku sto izborive pokazaa".

Sepak moe mislenje e deka vo makedonija ima albanci kolku sto popisot vo 1994 pokazaa, 21-22%... onie 25.17% se kolku lujge se PISAT KAKO ALBANCI.

Great_Macedonian ....mislam deka treba da se zaprasame KOLKU MAKEDONCI OSTANAA VO MAKEDONIJA, posto nivnata brojka padna pod 1.3milion od poodamna.
Tezite za "malenje na albancite" se nesto od bajkite, nie da uspeeme da go sopreme "malenjeto na makedoncite vo makedonija" ke bide uspeh!
nukleus So procenki od realnosta.Koga se znae deka izleznosta ili "odzivot" na Albancite sekogash e i po 102% togash so sigurnost moze da se kaze deka 180 000 Albanci koj izlegle da glasaat ovojpat bez mahinacii i polnenje na kutii so "fiktivni" glasovi na mrtvite zatoa shto monitorite im bea nad glava se realna brojka na Albancite vo Makedonija.Znaci gi ima okulu 300 000 vkupno shto predstavuva 15% od narodot. Drugo e shto MZ i EU ni serviraa prikazni za mali deca deka gi ima poveke od 25% a nashite glauci ja lapnaa mamkata pa ni trubea deka trebalo da se prifati eden s-ramkoven dogovor.
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Great_Macedonian

....mislam deka treba da se zaprasame KOLKU MAKEDONCI OSTANAA VO MAKEDONIJA,....!



ubav odgovor , a voedno i dobra tema za bistrenje politiki
concrete
quote:
Originally posted by zlotty_co_380

quote:
Originally posted by Great_Macedonian

....mislam deka treba da se zaprasame KOLKU MAKEDONCI OSTANAA VO MAKEDONIJA,....!



ubav odgovor , a voedno i dobra tema za bistrenje politiki

A sto ne si go ostavite toa da si go bistrat tie sto ostanale.....ne e li malku neobicno toa da se bistri talogot od onie koi veke go "IZBISTRILE"?????
Great_Macedonian concrete, makedonija nemoze da napredne zasto ima zaspana dijaspora, da imase dijaspora kako sto imet albancite,grcite,hrvatite,evreite... togas nemase da se raspravame sega za istite politiki koj so godini gi bistrime po forumov. Mislam od interes na makedonija e da SAKA dijasporata da e zasega makedonska politika. Zas iskreno kazano, tie kako mene, dejan, zlotty... (mladi makedonci nadvor od makedonija) koj gi interesira makedonija voopsto se vo epten mal broj. Treba da se trudime sto poveke mladi makedonci od dijasporata da se vklucat vo promoviranje na makedonija, lobiranje za makedonija.. zasto ako makedonija nema patrioti vo dijasporata (mislam aktivisti- ne patrioti na zbor) togas koj mislite ke lobira za investicii vo makedonija?? dan mislite deka ambasadorite na UCK toa ke go napravat?.
struga
quote:
Originally posted by Great_Macedonian

concrete, makedonija nemoze da napredne zasto ima zaspana dijaspora, da imase dijaspora kako sto imet albancite,grcite,hrvatite,evreite... togas nemase da se raspravame sega za istite politiki koj so godini gi bistrime po forumov. Mislam od interes na makedonija e da SAKA dijasporata da e zasega makedonska politika. Zas iskreno kazano, tie kako mene, dejan, zlotty... (mladi makedonci nadvor od makedonija) koj gi interesira makedonija voopsto se vo epten mal broj. Treba da se trudime sto poveke mladi makedonci od dijasporata da se vklucat vo promoviranje na makedonija, lobiranje za makedonija.. zasto ako makedonija nema patrioti vo dijasporata (mislam aktivisti- ne patrioti na zbor) togas koj mislite ke lobira za investicii vo makedonija?? dan mislite deka ambasadorite na UCK toa ke go napravat?.

Sto se odnesuva za dijasporata ne mozi taa da odlucuva za Makedonija posto sekoj Makedonec izlezen od Makedonija pred edna godina toj za nasite politicari e mrtov Makedonec.Ako nemas pravo da glasas za nikakvi izbori togas si nepotreben .Za Makedoncite sto se nadvor od Makedonija nikoj ne vodi nikakva evidencija niti kolku se niti kade se,pa koga ce se postavi prasajneto za investici se bara pomos od niv ,bez da se kaze deka posle deveestite godini tie Makedonci nemaja pravo da kupuvat nikakov imot vo Makedonija a tie sto imaja pari vo bankite im gi konfiskovaja i gi napraja najgolemite prosjaci .Od koga sve oplackaja i koga ne ostana nisto vikaet dojdete investirajte vo vasata zemja sega bidete PATRIOTI.Se prasuvam jas dali uste ednas treba da bidime glupaci posto koga ce se izgoris na mlekoto ce duvas na mastenicata .Za Albancite e druga prikaznata niv nikoj nisto im nemozit plus i nasite politicari so niv plackaet zaedno i nisto da na ne cudi iako se 15% do 20%Albanci im izmislija uste pogolem procent za da si gi pravdaet kreminalnite dela legalni.
tane komita
Албанците не излегоа на гласање, затоа што не беа во Македонија.

Наталитетот кај албанците се намалува и има тенденција на нагло опаѓање, младите албанки нема да раѓаат DC 9 или DC 10.

Проблем е и кај нашите млади, не се женат а со тоа и нема наталитет!?

Не е оправдување економската ситуација, ако можат кафиќите да бидат полни и парите ги трошат на глупости, со тие пари би можеле и семејство да оформат, какви се нашите „момци“ што не сакаат да се женат, не сакаат жени или се...не можат или не знаат!?

Мислам дека албанците се од 19-20% и тоа не треба да се крие. Потребно е Заводот за статистика да ја каже правата вистина. Се надевам дека со новата влада ќе се добијат правите резултати!!??
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by concrete

A sto ne si go ostavite toa da si go bistrat tie sto ostanale.....ne e li malku neobicno toa da se bistri talogot od onie koi veke go "IZBISTRILE"?????



Concrete... I am proud Macedonian who has lived and worked overseas. I love this country..sorry if I have some national pride.
Makedon-666 има околу 15-20% најмногу
AleksandarMakedonski e pa makedonci slabo se e**vate. ajde mnozete se pobrzo
nukleus Rabotime na slucajot narecen "minimum 3 ka" a ti?
AleksandarMakedonski ja bi petka ako me obezbedat stambeno, trojka obavezno
tane komita
quote:
Originally posted by AleksandarMakedonski

ja bi petka ako me obezbedat stambeno, trojka obavezno


Ти само кинисај да работиш на тоа, другото ќе дојде само по себе!!

„Тргни и господ ќе ти помогне“!- така вали народот.

Поздрав!
nukleus Vazna e minimum 3ka kako "prolazna" a za drugoto ke se pogrizi gospod koj nema da ne napushti kako shto dosega ne ne napushtil.Mozebi zatoa se viznite barieri protiv Makedoncite i dobra rabota koga se znae deka sovremenite Albanci koj lesno ja napushtaat Makedonija mnogu teshko ke se vratat da ziveat vo svoeto selo "bez gugucki".Na toj nacin EU sama ke go napravi s-ramkovniot dogovor bezpredmeten kako shto se vide pri poslednite izbori koga Albancite nemaa "lektorat" za glasanje zatoa shto redko koj se odluci da dopatuva vo Makedonija.Zatoa dokolku prodolzi viznata bariera za Makedoncite EU samo ke ni pomogne da go anulirame s-ramkovniot dogovor.
tane komita
Потполно се сложувам со тоа! За тоа вреди

Поздрав!
nukleus Toa e edinstveniot nacin bez primena na sila da si go sredime sopstveniot dvor.Eve za 15 godini kolku shto traat viznite barieri za Makedoncite jas ne primetuvam nekoj da umrel bukvalno od glad vo Makedonija.Mozebi siromashtijata stanuva alarmantna no nikoj nema da umre za leb ako trae viznata bariera ushte 10-20 godini koga ke si zamine i posledniot Albanec od drzavava zatoa shto taa poleka no sigurno ke prestane da bide atraktivna za Albancite osobeno otkako ke go vidat raskoshot i moznostite shto gi nudat drzavite vo EU.
nukleus Ah,ke zaboravev da napomenam deka i izborite ke ni pomognat vo zgolemuvanje na procentot Makedonci so toa shto ke se odberat samo 2-3 ministri Albanci pa taka nema da mozat tolku lesno kako dosega da prigrabuvaat firmi i imoti bez ili so namesteni tenderi osobeno otkako ke se namali nivniot procent na korumpirani ministri.
steelman 25% albanci+-
a vo vesti izjavija deka 22%od narodot vo makedonija se pederi...Makedonija kao Meka na homoseksualci...kolku makedonci ima togaj?

pozdrav
concrete ic.....
tane komita
quote:
Originally posted by steelman

25% albanci+-
a vo vesti izjavija deka 22%od narodot vo makedonija se pederi...Makedonija kao Meka na homoseksualci...kolku makedonci ima togaj?

pozdrav


Спрема бројот на пратеници (28), тогаш во парламентот ќе има 23,33% албанци - тоа е границата за (С)рамковниот договор, ако тие 22% ги рачунаш во твоите „25% албанци +“, ако ги одбиеш другите „малцинста“ - ОСТАТОКОТ СЕ МАКЕДОНЦИ!!!???


nukleus Makedonci ima i ke ima ushte poveke.Nie koga sme pritisnati od site strani careto go barame vo pravenje deca.So viznite barieri poleka no sigurno zamira pecalbarstvoto pa mladite ostanuvaat doma i koga nemaat shto da rabotat tie spasot go baraat vo oformuvanje familii.Vo posledniot period golem e brojot na brakovi shto gi sklucuvaat maloletni lica osobeno vo Bitolsko i Prilepsko pa po obicaj tie brakovi rezultiraat so 5 i poveke deca vo bliska idnina.Tokmu zatoa od edna strana vizniot rezim na EU kon Makedonija od edna strana iako e nehuman i gi krshi covekovite prava od druga strana mnogu e pogoden za demografskata expanzija na Makedonci vo rezervatot Makedonija so shto bi se anuliral s-ramkovniot dogovor najmnogu za 5 godini ako veke ne e anuliran.
sofianeca v makedonia sokoro vreme albancite shte dostignat 40%... zatova bratja makedonci, pravete deca!!
sofianeca ako ne v skoro vreme albancite i te shte pretendirat za bulgarskata istoria...
Satanico Pandemonium
quote:
Originally posted by sofianeca

v makedonia sokoro vreme albancite shte dostignat 40%... zatova bratja makedonci, pravete deca!!


Odsekogas mi bilo fascinantno da go sledam Bugarskiot interes za Albancite vo Makedonija. Normalno, sega gi znam pricinite, zloba do koza, no toa e druga tema...

No, nekoj od Bugarija da gi spomnuva Albancite, a site znaeme deka Bugarija ZAGUBI poveke od eden milion od svoeto naselenie vo poslednive desetina godini, deka e drzava vo koja retko koj Bugarin se ragja veke i staree naglo , i deka e drzava vo koja Turskoto i Romskoto malcinstvo raste, hm, toa e vo najmala raka idiotski.

Bugarija e taa koja ischeznuva od mapata. Ne se sekirajte za nas, nas ni predstojat svetli denovi.
sofianeca Bugarski spam i navredi sprema Makedonija i Makedonci ne se toleriraat ovde
adriana81 aman ot albanci! bulgari i makedonci zaedno
tzeluvki miluvki;)