Macedonia - Richard Bangs

Macedonia - Richard Bangs
ozonce
 
http://adventures.yahoo.com/macedonia;_ylt=AvqHMI8Yk2RM6mzbHITKCDzCW8sF;_ylu=X3oDMTBjYXJwOTB2BHNlYwNyYmEtaG9tZQ--

Bednite ni komshii i natamu kakaat so nivnite komentari na se shto e ubavo i shto e nashe. Do koga bre tugo ke sakate, ostavete ne na mira. Pokazuvate samo kolku ste bedni, nishto poveke.

Uzivajte vo ubavinite na Makedonija edna i ednistvena i toa samo na Makedoncite!!!
ZOTE Да и јас ја видов вчера оваа страна. И Паско Кузман познатиот македонски археолог е вклучен во овој проект на Richard Bangs познатиот истражувач. Има многу интересни содржини и доста видео материјали. Погледнете и самите и уверете се.

А најинтересно е тоа што Richard Bangs својата сторија за Македонија ја започнува со следните зборови: "Where was the most powerful place on earth? Richard Bangs say's it was Macedonia
Inkognito промоциЈа

Осумте македонски чуда на Yahoo

Некогаш најмоќното место на светот, денеска е веројатно најславната најнепозната земја на светот, вели Ричард Бенгс, еден од најлсавните авантуристи


Откријте ги духовните мистерии на Македонија е насловот под кој на интернет-страницата на Јаху познатиот светски авантурист Ричард Бенгс ги пишува искуствата преживеани и доживеани во земјата на Александар Македонски.

Бенгс, кој 35 години крстосува и ги открива најубавите, најдалечните и најмистериозните места на нашата планета, до неодамна беше и во Македонија, за која пишува дека студентите што ја изучуваат Библијата знаат за земјата каде што апостолот Павле го донесе христијанството.

„Пред два милениума ова беше најмоќното место на светот. Во четвртиот век пред нашата ера младиот принц Алекандар почна кампања со која го освои светот откако неговиот татко Филип Трети од Македонија беше убиен пред да ја оствари таа мисија. Александар беше првиот светски лидер во историјата“, пишува Бенгс. Има и интересни факти што овој авантурист ги изнесува, а се малку познати дури и кај нас. Тој истакнува дека Клеопатра е со македонско потекло, што е точно ако се знае дека со тогашен Мисир или денешен Египет цели сто години владееле Македонци. Но, настрана фасцинантната историја, Бенгс истакнува и еден модерен феномен - Македонија е првата земја што е целосно покриена со безжичен Интернет.

„Ние ја истражуваме веројатно најславната непозната земја на светот, со нејзиното најстаро езеро во Европа (Охридско) неодамна откриената неолитска опсерваторија (Кокино) до православните манастири и муслиманските џамии“, пишува овој авантурист и ги поканува сите да дојдат да ги откриваат мистериите на Македонија.

За нашата земја тој пишува со пиетет особено за мисијата на Александар Македонски при што истакнува дека по неговата смрт Македонија станува центарот на светот, местото каде што се вкрстувале цивилизациите.

„Всушност, се верува дека Македонците се потомци на Зевс“, истакнува Бенгс.

Според него и порталот за туризам на Јахо, осумте чуда на Македонија се: Алекандар, Хераклеја, Виа Игнација, Охрид, Куклица (со куклите во камен), Каменот од Розета (тријзичната гранитна карпа пронајдена во Египет за која од неодамна се тврди дека главниот натпис е старомакедонски испишан со демотско писмо), Кокино (неолитска опсерваторија) манастирот „Свети Ѓорѓија“ во Старо Нагоричане изграден во 11 век.

По кампањата на Си-ен-ен за промоција на туризмот и на бизнисот во Македонија, ова е второ поголемо претставување пред светот на нашата земја. Проектот е работен заеднички со тимот на „Експлоринг Македонија“.

Текстот на Ричард Бенгс може да го прочитате на http://adventures.yahoo.com.


Inkognito
Досега има околу 200 коментари а најгласен е како и обично оној изрод игор малиновски, василие, маркус и како ли се уште не се потпишува по форумиве...
Christian interesni raboti pisuva amerikanecov
Christian interesni raboti pisuva amerikanecov
tane komita
Дали е завршена целата емисија-мисија за Македонија и текстот е конечен?

ПРИРОДНО СИ Е ПРИРОДНО - ако е природно, тогаш е и најубаво!

Треба да ја чуваме и сочуваме од „лешинарите“ околу нас.

Поздрав до сите македонци од убавата Македонија и една благодарност за Richard Bangs.

Сега и на Yahoo ќе можиме да си ги одмараме очите!
tane komita
Уште во почетокот кога почнав да пишувам, напишав дека Клеопатра е Македонка и е назначена како македонска кралица - има и книга за неа која сум ја прочитал.

Арно ама, не добив никаков повратен одговор!?

На друг топик „Тајните на Македонија“ - напишав за минералот „орандит“ - талиум КОЈ ГО ИМА САМО МАКЕДОНИЈА!???
Што е тоа??? - од него може да се направи бомба појака од атомската и хидрогенската и таа НЕМА ДА БИДЕ РАДИОАКТИВНА!!!???
За тоа зборуваше ДР.ПРОФ.ПАСКАЛ СОТИРОСКИ - ФИЗИЧАР ОД „СОРБОНА“.

Многу знаат што е Македонија - само ние не знаеме и си „играме“ со неа!?
MK Prekrasno e ova sto go napravi covekot za Makedonija samo mislam deka komentarite sto se naogaat pod slikite ke rasipat se bidejki se sveduvaat glavno na Grcko-Makedonski prepukuvanja so neizostavni Bugarski primesi. Epa sega ako e nekoj stranec i saka da procita nekoj komentar ima sto i da vidi samo omraza.
angomako mozebi toa uste povekje kje gi zaintrigira i kje napravi da dojdat vo makedonija.:)
Anna_Black Stranata e stvarno epten interesna! A najinteresno e toa sto nekoj od nadvor veli deka nie sme narod koj odi nazad so vekovi (i mileniumi).
Bidejki ne se raboti za nesto pistrasno, tuku na nesto bazirano na fakti.

Obicno nekoi amerikanski avanturisti koi pisuvaat vakvi raboti ili dokumenti na krajot stoi deka se ograduvaat od americkata vlada. Na stranava ne stoi nisto takvo, tuku pisuva deka vladata na SAD go finansirala ovoj proekt!
A ako go finansirala znaci deka ne priznava; a ako ne priznava Amerika samo prasanje na vreme e koga site ke ne priznaat, pa duri i zadrtite bugari i grci.

Toa bugarskite i grckite komentari se glupavi i ne vredat da se citaat, zosto site kazuvaat lagi vo koi tie zabludno veruvaat.
ozonce http://travel.news.yahoo.com/b/rba_daily/20060707/rba_daily/rba_daily7316

Mnogu interesen link, so mnogu informacii i toa za vtor pat visiniti.