Промискуитет

Промискуитет
Unreal
 
Пред да почнеме со дискусија на оваа тема да видиме што е воопшто промискуитетот по дефинција.

Промискуитетот е пракса да се прават релативно случајни и недискриминирани избори. Овој термин најчесто се употребува во сексуалното однесување каде што тоа се однесува на сексуалниот однос кој не е во рамки на долги и моногамни врски.
Луѓето што се нарекуваат промискуитетни всушност можат да бидат многу селективни во нивните избори на сексуалните партнери.

Значи,промискуитетот е однесување во кое некоја личност селектира (одбира,избира) со која личност ќе има сексуален однос.

Моите прашања за развивање на дискусија на оваа тема е :
Дали проституцијата може да се нарече промискуитетно однесување?
Дали жените кои селективно одбираат со кој маж ќе имаат сексуален однос може да се наречат курви?
Кој збор може да се употреби за промискуитетните мажи?
И дали воопшто промискутитетот може да се нарече "нарушено психичко однесување" во денешно време?

За да ја зачнам оваа тема ме натера еден дијалог од една серија кој одеше одприлика вака:

quote:
"Сум ја нарекла курва?Ахх,не мислев така да речам,сакав да кажам дека е само многу популарна кај промоскуитетните мажи"
Nina87
quote:
Originally posted by SydneyGuy

Nina87, се разбира дека мојот одговор нема да му одговара на секој тука. Дали мислиш дека јас се сложувам со секој тука на секоја тема? Ти имаш право да не се сложуваш со мене исто како јас што имам право да не се сложувам со тебе. Ме прашуваш што ми е мене проблемот со жените. Јас мислам дека немам некој голем проблем со жени. Unreal постави тема за дискусија и јас се изјаснив на темата. Поентата на слободен разговор е луѓето да можат слободно да разговараат на разновидни теми без да има пречки.

Ok sorry, moja greska..taka mi se pristorilo, jas samo si go brana polot! Prosteno mi e?
SydneyGuy I want to say something here and all of you can read into this as much as you want to: Some people spend far too much time analysing an issue and not enough time enjoying themselves. For example, some women make such a big deal about not wanting to have sex on the first date, but once she gets to know the guy really well she just wants to screw his brains out. So what does the guy think of her? He can see clearly that she wants to pretend that she's not 'easy' but she's really a nymphomaniac.
Nina87 Prvo nesto da razjasnime: Zosto zenata koja spie so poveke mazi e k*rVA a mazot koj spie so poveke zeni e fraer???
A za temata..Mislam deka e vo red da si go biras partnerot, i deka e tvoe pravo so koklu ke imass odnos, a k*rvite se sekako promiskuitetni samo sto tie ne biraat tuku oni se birani.
Nina87 Ej Sydney Guy sto ti e tebe problemot so zenite???
Nina87
quote:
Originally posted by SydneyGuy

I want to say something here and all of you can read into this as much as you want to: Some people spend far too much time analysing an issue and not enough time enjoying themselves. For example, some women make such a big deal about not wanting to have sex on the first date, but once she gets to know the guy really well she just wants to screw his brains out. So what does the guy think of her? He can see clearly that she wants to pretend that she's not 'easy' but she's really a nymphomaniac.

ej sto ti e tebe problemot so zenite???..i na prethodni topici pisuvas kako se oni vakvi ili onakvi!
Natasa I have to say i love you Sydney!!!!!!!!!you always make me happy with your answers.
SydneyGuy Nina87, се разбира дека мојот одговор нема да му одговара на секој тука. Дали мислиш дека јас се сложувам со секој тука на секоја тема? Ти имаш право да не се сложуваш со мене исто како јас што имам право да не се сложувам со тебе. Ме прашуваш што ми е мене проблемот со жените. Јас мислам дека немам некој голем проблем со жени. Unreal постави тема за дискусија и јас се изјаснив на темата. Поентата на слободен разговор е луѓето да можат слободно да разговараат на разновидни теми без да има пречки.
SydneyGuy Nina87, I have re-read some of my posts and I have to admit that some of my comments are a bit harsh on women. So I'd like to thank you for bringing this to my attention and I will make an effort to take greater care with my comments about women in the future. I will do my best to respect women's rights to complain about men's behaviour (including my own behaviour) and I will take into consideration any other women's comments on this forum.

Keeping all of the above in mind, I think it would be more appropriate for me to ask for your forgiveness instead. Thanks again for your comments.
SydneyGuy Natasa, now you're going overboard

But thanks for the gesture
Natasa Well Sydney it was just i joke,not that i can really,love someone like you.
And it was said just in a sarcastic way.Beacuse i know what you really think about the women.First all married were sluts acording to you.Second if any girl there likes you(cant see i reason) and doesent want to have sex with you on the first date,it s not because she is slut,but she wants you to have better opinion for her,and then when she does have some real pic about you then she will.But then here you are calling them all names,and i really think you have some problem very big problem,with all women.And i really cant see why anyone of them can still talks to you,i wouldn t.
Unreal
quote:
Originally posted by Natasa

Well Sydney it was just i joke,not that i can really,love someone like you.
And it was said just in a sarcastic way.Beacuse i know what you really think about the women.First all married were sluts acording to you.Second if any girl there likes you(cant see i reason) and doesent want to have sex with you on the first date,it s not because she is slut,but she wants you to have better opinion for her,and then when she does have some real pic about you then she will.But then here you are calling them all names,and i really think you have some problem very big problem,with all women.And i really cant see why anyone of them can still talks to you,i wouldn t.


Epa SydneyGuy,ова се вика, тралала, сама си го барала....
Natasa Ziti se aj pak jas ne znaev!.
Natasa Aj ne zezaj ziti se,jas pak ne znaev deka sama sum go barala,da ne bese ti sega da me potsetis.