Ovca si e ovca!

Ovca si e ovca!
nukleus
 
Deka i VMR-Ovcite se slicni ako ne i isti kako SDSM-Ovcite ni kazuva sledniot fakt koj prodefilira niz mediumite,otkako se krena "buna" protiv Pelince novata vlast seushte neustolicena zaminuva za 2ri Avgust na proslava vo "rugloto" za ASNOM Pelince:

На прославата на 62-годишнината од АСНОМ, на Пелинце ќе се обрати новоизбраниот претседател на Собранието, Љубиша Георгиевски, а ќе го придружуваат партиските функционери на ВМРО-ДПМНЕ, Јанкуловска, Поп Арсов и Коњановски.
kiril jas donekade mozam da se soglasam so ova tvrdenje deka VMRO DPMNE ne e poveke pretstavnik na desnicata vo RM, bidejki novoto rakovodstvo se ponasa poveke kako centralisticka partija. Toa e za zalenje, bidejki tuka ima zamesano prsti i Branko, itoa epoveke od evidentno. Pelince e uste edna sramota na mak. narod.
Unreal А зошто не одите вие во Прохор Пчињски?
Или би оделе,ама претходно кога ќе побараат од вас да се извинете за говедото Вранишковски и да го ослободите и да кажете дека сте одродена црква од српската?
Ма нека се слави каде сака,тој е наш македонски празник и точка.
Србите не можат да го сварат фактот дека постои Македонска самостојна држава,повеќе заради тоа не сакаат да не пуштат да славиме таму,отколку со проблемот на црквата.Нема ниедна држава во Европа а можеби и во светот како србија во која црквата е длабоко вкоренета во извршната власт.
Ама ако, го знаете последниот виц за србија?
Епа ако не го знаете тој гласи вака:
Што е заедничко помеѓу Србија и Нокиа?
Нокиа ќе инвестира во Србија? Не не не туку
секој ден и двете се се помали и помали

Не е далеку денот кога србија ќе се сведе на територијата на поранешниот Белградски Пашалак....
tane komita
Државните обврски се обврски без разлика која партија ќе биде на власт.

Историјата на Македонија не е „партиска историја“!?

Поздрав!
nukleus Pelince e "alternativa" od istorija koja ja plativme poveke od 2 000 000 evra.So tie pari mozeshe da se izgradat 100 stanovi za deca bez roditeli i nikoj nemashe da stavi zamerka.Strujata i vodata na tie stanovi ke se plakaa od dnevnicite shto ke gi lapnat "paunite" koj ke se percat na Pelince sekoja godina za 2ri Avgust.A istorijata ke si prodolzi da si se gradi tocno onaka kako shto treba i nema potreba da gi lazeme nashite deca deka nashata drzava se vostanovila na samo nekolku kilometri od katastrofalnoto spomen odbelezje koe kako da im se smee na tvorcite na ASNOM shto bile tolku "ludi" da vospostavat temeli na edna drzava.
kiril jas samo sakam da kazam deka pelince e proizvod na edna nesposobna politika vodena od strana na branko, toa e nepotreben i nevkusen cin koj pretstavuva edno ismevanje na taa asnomska istorija, tipicno komunisticka parodija. Toa e seto plateno od nasi pari za da imaat kade de se blamiraat nasite nesposobni politicari.
nukleus Potpolno si vo pravo samo ushte da navedeshe deka tamu se blamiraat i nivnite dovcerashni "luti" protivnici.
kiril E pa toa e toa sto go napisav pogore, deka ne postoi vo Makedonija sega vistinska desnica.
zlotty_co_380 Eeee ubooo se toa , tuku ima razlika ovca i ovca, sega ednata moze da bide bela a drugata crna, ja preferiram obicno na bela ovca da i go bapnam , mislam da i go bapnam nozot , za Veligden znam kako gi golevme, ama pustoto jas samo gledav ama od druga strana nejadam i ovco. Vikaat zarazeno bilo so bruceloza a i trevata sto ja pasele bila zagadena, taka da nemislam glisti da fatam. e sega crnite ovci se malce popreblomaticni , vikaat deka otvorale usta, ne znaele da zborat tuku samo otvorale usta koga trebalo da izlazat nesto. namesto "beeeeee" tie viakle "Muuuuuuuuuuuuuuuuuuu" ama toa "Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu" bilo tolku glasno sto duri i kravite mislele da ne e nekoj "VOL" koj sto saka da im go spopika za da si go napravat kefot. Crnata ovca , ebela se zivo i divo se odedka eden den volkot ne dosol da ja izede. Ama volkot i toj imal poteklo od nekoja si crna rasa na merino ovci. Zalno , mnogu mi e zal za ovie izrod ovci, ama najmnogu mi e zal za jagninjata i jarinjata, jareeee , jareeee , jareeeee
Jareeee, jareeee , jareee na japonski znaci "nestop koga ke si umoren" , obicno postarite lujge go zborat, toa e eden vid na "of lele, of lele " .... Jareeeeeeeeee k*rwa edna ,crna ovca , crn zivot
tane komita
quote:
Originally posted by Unreal

Ма нека се слави каде сака,тој е наш македонски празник и точка.
Србите не можат да го сварат фактот дека постои Македонска самостојна држава,повеќе заради тоа не сакаат да не пуштат да славиме таму,отколку со проблемот на црквата...



Во право си Unreal,

Со тоа им докажавме на србите дека не сме „јужна бановина“ и дека не можат стално да не уценуваат и заебаваат како ќе им текне. Сите срби се исти, без разлика дали се во власта или во црквата.
Кога бев во Србија, еден мој пријател ми рече:„Србите можат на Милошевиќ се’ да му опростат, само не можат да му опростат што ја даде Македонија без борба“.
Толку се мизерни што и документите ги отстраниле, колку што се гордеат со тоа, толку им иде мадињата да си ги изедат затоа што оваа година никој не ги праша за „славење на 2.август“!? - значи, повеќе не вредат ништо. Грешат само нашите новинари што одат таму па и интервјуа прават со некакви „мизерни попови со кренат нос“.
Мислам дека тоа требаше да се направи барем десетина години порано!
Ние и понатака ќе учиме дека АСНОМ се одржал во манастирот Прохор Пчински, како што учиме дека се одржал Конгрес во Солун, дека Гоце Делчев се родил во Кукуш, за Јане Сандански, за Ѓорче Петров и т.н., и т.н.
Иднината можеш да ја планираш - минатото не можеш да го измениш!
Минатото е едно и единствено, историјата ја пишува кој како сакал и ако можел - фалсификатори на сите страни околу нас.
Оргиналните документи за Македонија се најдуваат под клуч во архивите во Белград, Софија, Атина, Тирана и Истамбул(турците ако сакаат да ни помогнат, треба да ги отворат архивите), а кога се мафта, се мафта со фалсификувани - за тоа се прва лига.
Затоа не гледам никаква разлика, сите се исти во „признавањето“, сите нешто признаа а нешто не, за да можат да не’ негираат.
Толку не „сакаат“ што стално во ум им е мислата: „да му цркне козата на комшијата“.
Не е во прашање „овца си е овца“, се работи за достоинството на македонскиот народ, добро е што и ние некому рековме „ко те јебе“!

Поздрав!
nukleus Sepak Pelince trebashe da stane ushte edna "promashena investicija" zatoa shto so tie pari mozevme barem 10tina "artifakti" mnogu pobitni od Prohor Pcinski da istakneme na povrshina i site "ovci" da ne bidat isti kako shto e slucajot so slavenjeto vo Pelince.
So 2 milioni evra kolku shto dadoa za Pelince mozevme da go istrazuvame Govrlevo koe zasekogash ke im ja zatneshe muckata i na Grcite i na Bugarite za "mileniumskoto" poteklo na Makedonija i Makedonskiot narod.