Debeli misirki

Debeli misirki
BorisVM
 
Neshto deneska se mislev za misirki, i toa debeli misirki. Ne znam zoshto onaka mi padna smeshno na taa pomisla, misirka, debela, dobro ugoena, a vo osnova priglupa. Mnogu lesno e da izlazhesh misirka, zoshto kutrite vo osnova se naivni. Najverojatno zatoa Amerikancive i vo tolkava merka i gi zderat, ne deka za Denot na Blagodarnosta im se jade meso shto gi uspiva, nego onaka, povekje od navika e.

Najmnogu mi padnalo zhal koga sum videl edna sakata misirka. Saka da igra so Orli i Sokoli, ama od shto e priglupa ne svakja pustata deka ne e vo ista liga. Orlite i Sokolite jadat, a misirkata cheka da bide izedena, pa makar i Zlatna da bila. Si vikam dali da mu kazham na sakatovo misirche deka ne odi taka, ama dzabe ne razbiram jas klukanje na misirchinjata, nitu pak nekogash sum se zagrizhil da go naucham nivniot jazik, koj raka na srce nalikuva na ligavenje. Misirkata vo osnova nema svoe jas, pa se zaletuva so toa tupoto glavche nejzino direktno vo zid. Shto bi rekle Struzhani, "Am sea sho da prajme, ne e ta kriva, takva e rodena."

Jas pak poshto deneska sum pak vo starata forma, t.e. rabotam na site cilindri kako i porano, si vikam aj malce da se posmeam so misirchinjava, ne deka neshto mene mi menuva vo zhivotot, ama smeshno mi e. Denot na Blagodarnosta i taka i taka se nablizhuva.