ДУИ плаче за власт

ДУИ плаче за власт
трендафил
 
ДУИ почна со блокади на улиците и патиштата иако гласаше за закон со кој тоа се забранува. (види повеќе) На протестите се приклучи и ПДП, додека третиот партнер, Бошњаците на Муминовиќ, не протестираат. Ахметовци заличуваат на разгалено дете на кое му се исполнети сите желби и сега вреска и се удара од земја кога родителите не сакаат да му дадат нешто. Очигледно е дека тие мислат дека гласот на Албанците вреди многу повеќе отколку гласот на Македонците. Чудна некоја демократија. Да потсетам дека ДУИ доби 4 пати помалку гласови на овие избори отколку што имаше подршка референдумот против територијалната поделба по терк на Ахметовци.
Интересно е и тоа што имаше протести и пред владата, иако ДУИ во моментов уште седи во неа.


nukleus Protestite na DUI koincidiraat so protestite na muslimanite vo celiot svet protiv napadite na Izrael vo Bejrut.Treba Albancite od DUI da gi zapalat znaminjata na SAD,EU zatoa shto ovie im poracaa deka treba da bidat "konstruktivna opozicija".Znaminja imaat,piromani imaat,pa im nedostiga ushte malku "potvrd stav" na predstavnicite od EU i SAD za predstavata da bide kompletna.
kazano uste da pocnat da palat znaminja na eu i na sad i prikaznata ce bidi kompletna.uste ednas nikogas nema da dojdat na vlast ako im svrtat grb na tie sto gi donesoja na minatite izbori