Abortus
Abortus
zodu OK mislam deka dosta bese prepucavanje koj e sto e. Odime ponataka. Kakvo e vaseto mislenje za Abortusot ?
OooOo mislam deka treba abortusot da postoi, a neznam zashto nemozham da glasam. Tehnichki problemi izgleda ...
zodu Se izvinuvam OooOo moja greska, slucajno go zakluciv Poll-ot. Sega slobodno mozes da glasas.
OooOo OK, sega kje objasnam zashto toa taka go mislam, vo amerika ima iljadnici sluchaevi kade shto devojkite bile siluvani i ostanale trudni. Prashanjeto e zashto taa devojka da go nosi deteto koga ne go znae ni tatkoto (toj shto ja siluval), ne go znae ni shto chovek e, ne mu ja znae istorijata na toj chovek, mozhda imal mentalna istoriska bolest (mada so samoto siluvanje pokazhuva deka ima nekoe mentalno zaostanuvanje) .. sve i svashta sheta na zemjava. Toa e moe lichno mislenje.
zodu jas glasav za vtoroto moram da priznam, OK e da postojat Abortusite vo slucaji kakvi sto se tie koi ti gi navede i sosema se slozuvam so tebe, ama sum protiv za Abortusi koga lugeto se znaat i sex dobrovolno pravele a posle , ajde odime da abortirame, sto ne mislele za kontracepcija pred da se sexsaat, tuku mislat duri koga e rabotata svrsena. Tuka ne go opravduvam abortusot
OooOo zodu shto se sekirash, za tebe toa ne vazhi, nemozhesh da zatrudnesh [;)]
Whitebaby Glasav za prvoto, od nekolku prichini. Kako prvo potpolno se slozhuvam so OooOo. Isto taka, niedno kontraceptivno sredstvo ne e sigurno 100%, taka da dokolku na greshka devojkata ostane bremena, dali toa znachi deka treba da go rodi iako i dvajcata na primer ne se psihichki zreli za da odgleduvaat dete? Definitivno ne! So toa samite se osuduvaat na propast a pred se deteto. Decata treba da stapat na scena samo togash koga i dvajcata partneri se psihicki zreli da im ovozmozhat normalen zhivot i vospituvanje. Tie se kruna na nasheto bitie i treba da bidat proizvod na ljubov i razbiranje a ne proizvod na greshka. Postojat i dosta sluchaevi koga bebeto go zagrozuva zdravjeto i zhivotot na majkata. Dokolku ne bi postoel abortusot togash i deteto i majkata imaat potpishano smrtna presuda. Zoshto??? Samo zatoa shto nekoj go smeta abortusot za ubistvo. Do nekade i se slozhuvam, mozhebi e i nekoj vid na ubistvo, no nekogash defakto e edinstven izlez. Abortusot ne e prijatna rabota, toa e psihichka trauma so koja zhenata treba dozhivotno da se bori, no koga podlaboko ke se razmisli... podobro zhenata otkolku deteto.
BorisVM
quote:
Originally posted by OooOo
zodu shto se sekirash, za tebe toa ne vazhi, nemozhesh da zatrudnesh [;)]
Zlato, ama ni ti ne mozhesh. [:D]
OooOo AHHAHAHAHHAHAHA a shto ti mozhesh? [:D]
ILjo
quote:
Originally posted by Whitebaby
Isto taka, niedno kontraceptivno sredstvo ne e sigurno 100%, taka da dokolku na greshka devojkata ostane bremena, dali toa znachi deka treba da go rodi iako i dvajcata na primer ne se psihichki zreli za da odgleduvaat dete?
Nema vrska.. ima 4 'tipa' na kontraceptivni sredstva koj se 100% sigurni, od koj 2 se trajni (ne se preporacuva za mladi[:D]). Tie 2 'tipa' se apcinja i 'norplant' (ne znam kako da go prevedam[:I]). Pozdrav, iljo
OooOo spirala?
Whitebaby
quote:
Originally posted by ILjo Nema vrska.. ima 4 'tipa' na kontraceptivni sredstva koj se 100% sigurni, od koj 2 se trajni (ne se preporacuva za mladi[:D]). Tie 2 'tipa' se apcinja i 'norplant' (ne znam kako da go prevedam[:I]). Pozdrav, iljo
Norplant Effectiveness Norplant is one of the most effective reversible methods of birth control available in the U.S. It becomes effective within 24 hours of insertion. It protects against pregnancy for five years. Of every 100 women who use Norplant for five years, fewer than four will become pregnant—this is less than one per year. - Znachi ne ke da e bash deka e 100% efektivno kontraceptivno sredstvo. the Pill ... Effectiveness 97% - 99.9% - I ova ne e znachi 100% efektivno. A za tie dva metodi koi vikash deka se trajni i 100% efektivni, ako mislish na Tubal sterilization i na Vasectomy, togash da ti kazham deka efektivnosta kaj ovie dva metoda e od 99.5%-99.9%, znachi i tie ne se 100% efektivni. Samo apstinencijata se smeta za 100% efektivno kontraceptivno sredstvo. http://www.ama-assn.org/special/contra/support/ppfa/choices.htm
fio nisho ne e sigurno denes...ako reshila curata (u sluchajot na zodu dechkoto) da te zaebe, kje ostane trudna pa sho saka neka bide [:)] inache toa norplantot ti e bolna rabota spored mene...kolku e zdravo nekoe sranje od koe 5 godini ne moze da zatrudne zena?
zodu jas veke rekov OK e ama sepak ne se slozuvam so Abortusot i tocka.Iako nekoi ovde sega terat sega na moj racun, ama veke rekov ne mi smeta. Da nema sala zivotot bi bil monoton, pa ako treba jas da bidam toj na cij racun ke se vodat sali ovde, naka bide taka. A od druga strana ne moze nikoj da me ubedi deka partnerite tolku mozat da padnat vo zanos da ne mozad da se spastrat na vreme i da pripazat. A ako nekoj ne e psihicki ne e sposoben da odgleduva deca sto legnal togas vo krevet. Znaci noze znaeme da krevame , a koga ke dojde do nesto , E nesum sposobna za dete da gledam. A sto se odnesuva do on moeto OK stalno toa veke ednas go tekov , go opravduvam abortusot vo slucaevi koji goi kaza OooOo i normalno koga se zdravstveni pricini vi prasanje. Znaci momci i devojki poveke obratite vnimanie i nema da dojde do potreba da se Abortira i pokasno Zenata da ima cel zivot traumi kako sto rece ti Whitebaby.
Sunshine
quote:
Originally posted by zodu
Znaci noze znaeme da krevame , a koga ke dojde do nesto , E nesum sposobna za dete da gledam.
Neznam zashto e samo vo zhenski rod napishano. I tie noze shto krevale, ne krevale noze sami radi gimnastika. Treba dvajca da se napravi dete, pa treba tie dvajca da odluchuvaat shto so toa dete.
Obi Sho te boli pickata za Abortus sea neli si homoseksualec?
yURI Mozda planira transpalacija na zenski polov organ :) pa sea bara mislenje od "umnobolnite" :) aajajajaja
Whitebaby
quote:
Originally posted by Sunshine Neznam zashto e samo vo zhenski rod napishano. I tie noze shto krevale, ne krevale noze sami radi gimnastika. Treba dvajca da se napravi dete, pa treba tie dvajca da odluchuvaat shto so toa dete.
Sunshine... that's my girl. [:)] http://www.pregserv.org/choices/abortion/abortion_sideeffects.html Prochitajte go ovoj link.
zodu na zenskiot rod koristam prilika da im se izviman , ama pogreska se izraziva taka da izgleda kako samo zenskiot rod da e prozvan, Ama vo poveketo slucaevi tie se tie koi na krejot ispastaat za toa sto e napraveno.Cesti se slucaevi koga maskata strana ednostavno se povlekuva so koekavi izgovori, i bas mu e gajle sto ke bide ponataka so zenskata strana.Zatoa sum mislenje deka se sepak tie koi treba malku poveke da obratat vnimanie vo sexot i na kontracepcijata. A sto se odnesuva do mojata sexualnost mislam deka za toa veke postoi Topik i site dosta kazavte vo nego sto imavte.Zarem ne e mozno da se odiponataka so normalen razgovor i normalna diskusija na odredena tema koja nema veze so homoseksualizmot i mene licno.Mislam deka ne e vo red toa sto poedinci ja zloupotrebuvaat mojata iskrenost i toa sto jas ne se sramam sto sum homoseksualec ili peder kako poveketo sakaat da kazat. Nazad na temava. Sepak sum mislenje deka mozat da se predzemat merki da ne dojde do Abortus, sem normalno vo ekstremni slucaevi na bolest , siluvanje i taka nataka.A inace sum za toa da toa sto se napravilo i da dojde na svet.Site nie ispastame radi greski koi gi pravima, ama so niv treba sito taka i da se soocime.
slasa UHHH . Sto se Odnesuva do Abort zavisi od koji pricini da dozvolen e vo moj pogled za zenski osobi Pa ako ti Pederu imas zatrudnato e toa ne znam kako ke pravis Abortus moze Anus da ti secat