okolu karnevalot vo Tajvan
okolu karnevalot vo Tajvan
yURI КАРНЕВАЛОТ ВО ТАЈВАН ЗАВРШИ СО ЕДЕН ТОН СМЕТ Тајванскиот "Латерн Фестивал" завршил со биланс од дури еден тон смет расфрлан по улиците на разни делови од земјата, како и со 33 луѓе што побарале лекарска помош. На славјето одржано во разни делови од Тајван се собрале повеќе од три милиони луѓе, за потоа да се упатат во градот Таичунг, каде била организирана централната прослава. Тајландската власт за прв пат го организира овој настан, а задоволна од резултатите и интересот на туристите, фестивалот ќе го претвори во годишен настан. Napomena: Ako nekoj me moze da ja cita kirilicata na forumov vo internet explorerot neka odi na View -> Encoding -> Cyrilic ( windows )