Toshe Proeski -pobednik na Beovizija
Toshe Proeski -pobednik na Beovizija
melpomena Alal da mu e na dechkoto, daleku beshe pred drugite, a pesnata "Chija si" e prekrasna!!!
sfetle alal da ti e kolku si brza [:D] ne gi slushav site pesni,ali Toshe stvarno ispea super a i pesnickata mu bese dobra Toshe i nie te sakame tebe![:X][:X][:X]
OooOo micko ne se vika toshe be .... sho vi e na vas
HaCkEr` Abe ja znam deka SOTIR Se vika.. seushte ne mi e jasno..
devil Ova e shamar za makedonskiot narod !
melpomena Tochno taka, koga nie ne znaeme da si gi cenime kvalitetite, drugite kje go iskoristat toa... Nie pak mozeme da birame grupi od tipot na XXL da ne pretstavuvaat nadvor[}:)]
OooOo XXL = puta puta LJ
DJ_SHEMA A ova e za pesna na Evrovizija? Toshe kje gi pretstavuva srbite?
sfetle Ovaa godina Srbija nema da uchestvuva na Evrovizija,tek od narednata.....ali Toshe izjavi dokolku ne pobedi kaj nas togash kje pee za Srbija slednata godina....
melpomena jeste da, taka i treba! BTW Shema, pesnata mozesh da ja slushnesh na radio Buba Mara, hit na nedelata e![;)]
DJ_SHEMA Ja chuv ama samo ednash pa ne sum ja naviknal. btw Kako taka treba? Toshe Makedonec e ili srbin? AKo odi da ja pretstavuva srbija, togash neka si zeme i srpski pasosh. Tose Selesh.
Sunshine Na lugjevo nikako nemozes da im udovolis. Na Makedoncive im smeta zasto kje pee za Srbija, na Srbive im smeta shto Makedonec kje pee za niv i tako dalje i tako dalje. Na chovekot toa mu e rabota ako ne uspee vo Mk, kje odi vo Srbija.
DJ_SHEMA Ne e toa taka. Evrovizija e pretstavuvanje na SVOJATA zemja. Ako toshe ja chustvuva Srbija za svoja zemja togash neka bide srbin i nikoj nema da ima problem so toa shto kje pee za nashite sosedi.
Sunshine
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA Evrovizija e pretstavuvanje na SVOJATA zemja.
Ova definicija od pravilnikot na Evrovizija??? SVOJATA zemja pred nekoja godina ja pretstavuvashe narkoman so stado ovci, a isto taka Karolina ja pretstavuvashe SVOJATA zemja samo na TUG jazik. Ako chovekot vredi za druga zemja da go izbere da bide nivni pretstavnik, togash na nashive neshto im fali ako ne go izberat.
AaaAa Jadenje burek, so meso i sirenje , baska pastramajlija od Veles. Narkomanot so stado Ovci ne ja prestavuvashe makedonija na evrovozija, na Skopje-Fest izgubi od Vlado Janevski koj ne prestavuvashe taa godina, cija pesna u sporedba so onaa na narkomanot bese zivo sranje! Karolina jas kolku shto znam bese edna od trite prestavnici na tri zemji koja otpea na majciniot jazik na proslava evrovizija :) Treto Tose nema da ja prestavuva Srbija bidejki Srbija nema da ucestvuva narednata godina, zatoa i mu bese dozvoleno da ucestvuva na natprevarot kako i na Marina Perazic koja e Hrvatica. jas nemam slushnato deka planira da ja prestavuva Srbija, ako da, togash pred uopste da nastapi na Beovizija ke mora da zeme Srpski pasos. Zatoa ne krevajte nacionalisticka dzeva bez potreba. p.s. Jas kako shto slushnav Tose na krajot izjavil "Jas sum Makedonec, i se nadevam iskreno deka edna od narednive godini Evrovizija ke se odrzi vo Skopje ili vo Belgrad" sto moze da se interpretira na nekolku nacini ... jas go interpretirav ko negova zelba da bide pobednik na Evrovizija od Makedonija... a mozda samo saka da bide pobednik pa od kaj i da e... detevo e sepak ilindence :)) p.s.2 A ova e garant namestaljka od NATO , pak gi zaebavaat Srbive im mestat makedonci da pobeduvaat :))))))0
OooOo ne filozofiraj be ... kazhi kratko i jasno ...
Sunshine Ima bolja pastrmajlija vo Veles otkolku vo Shtip. I nemoj mr mr za Vlado Janevski da ne ti se pushti Shema, na svadba valcerot od nego beshe.
AaaAa Kratko i Jasno "LUPETATE" so bi rekle brakjava Srbi , ko valcer od rebeka ne od Vlado
OooOo ne mlati :)
AaaAa svitkaj opaskata i kuti be
OooOo zimaj lopatata i mrsh na niva :)
AaaAa KOlektivna blamaza :)
AaaAa Prevzemeno od A1.com.mk [...] А1: Кога ја доби наградата на „Беовизија“ изјави дека сеедно дали ќе ја претставуваш Македонија или Србија и Црна Гора сепак би одел на Изборот на Евровизија. Некој оваа изјава може да ја протолкува дека Тоше не е доволен патриот? Тоше Проески: Бев свесен дека оваа година Србија и Црна Гора не одат на Евровизија. Доколку се одеше сигурно немаше да настапувам на „Беовизија“. Следната година ќе настапам првенствено за Македонија, доколку ми се укаже шанса да ја претставувам. [...]
DJ_SHEMA Anke Ti blagodaram mnogu shto pokaza razumno razmisluvanje na ovaa tema. I koga se saka se se moze, pa i da se najde Makedonski valcer. Poubavo improvizacija otkolku gola voda :). Sepak toa beshe moja svadba i ja odluchuvav shto kje se pushta. Ne me pravi toa Mega Makedonec, no barem ni prichini zadovolstvo.
AaaAa
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
Anke Ti blagodaram mnogu shto pokaza razumno razmisluvanje na ovaa tema. I koga se saka se se moze, pa i da se najde Makedonski valcer. Poubavo improvizacija otkolku gola voda :). Sepak toa beshe moja svadba i ja odluchuvav shto kje se pushta. Ne me pravi toa Mega Makedonec, no barem ni prichini zadovolstvo.
Pretpostavuvam deka mene mi se obrakjash iako imeto ne mi e Anka (ova ne e od patriotski nego od prakticni pricini, Ana mi e imeto). Razbiranje sekako, tvoe licno pravo ako sakash i svadba u tisina da imash :)) So sakash pustaj, samo edna mala razlika mora da se osoznae :) ti Valcer na svadbata ne si imal, Valcer e strasno dobro definiran muzicki stil koj nit Vlado nitu bilo koj drug pop muzicar ne go zastapuva jas kolku shto znam :)Zdravje boze na moja svadba ke duva Ferus da e Ziv i zdrav i valcer i cocek i jazz i blues u tie saksofonite i klarinetite ;) Bitno e da se veselime. Anyway temava ovde bese tose ne vlado, evrovizija a ne tvojata svadba :)
DJ_SHEMA a)tochno b)se soglasuvam c) Da, zatoa rekov improvizacija beshe, a ne toa vistinskoto d) da da, vo pravo si. Long live ferus :)
DJ_SHEMA Svaљtara Forum: Muzika: MAKEDONAC pobedio na BEOviziji!? http://www.svastara.com/forum/topic.php?tid=1860&20
devil Laki (16 Apr 2003 u 13:55) «« ”” I ja mislim da je to malo glupavo. Ako SiCG pobedi(za sta su sanse 1%,posto Tose peva),bice to prakticno pobeda Makedonije,pa ce nas Makedonci zajebavati,a to mi se ne svidja. Ova e najzakon ej!!:D