50 000 EUR za informacija za naogjanje na Gotovina
50 000 EUR za informacija za naogjanje na Gotovina
melpomena 10.05.2003 Хрватскиот министер за внатрешни работи Шиме Лучин донесе одлука за распишување јавна награда во износ од околу 50.000 евра за информација која би придонела за пронаоѓање и апсење на генералот Анте Готовина, кој е обвинет од Меѓународниот суд во Хаг за воени злосторства во војната во Хрватска, јави загрепската агенција „Хина“. Како што е соопштено денеска во Загреб, наградата за информација за Готовина, по кого е објавена потерница од страна на хрватската полиција, е распишана со оглед дека „до сега преземените мерки не резултираа со пронаоѓање на бараното лице“.