Ohridsko leto
Ohridsko leto
melpomena http://www.ohridskoleto.com.mk
melpomena za tebe znaeme... Zoshto da idesh na Ohridsko leto, koga mozesh so "pedalinka do Kosel"[xx(][:D]
melpomena Тоше ќе пее на Билјанини извори Македонската поп sвезда Тоше Проески вечерва ќе одржи концерт на Билјанини извори во Охрид. Стартот на концертот е закажан за околу 23 ч. кога ќе заврши свеченото отворање на "Охридско лето". Овој ексклузивен концерт го организира Министерството за култура.Влезот е слободен.
melpomena За време на траењето на фестивалот Охридско лето, Министерството за култура на туристите и публиката ќе им подари два екслузивни концерта. На денот на отворањето на Фестиовалот "Охридско лето", 12 јули, ќе се одржи концерт на поп sвездата Тоше Проески, а на втори август, на денот на одбележувањето на 100 години Илинден, Влатко Стефановски ќе го промовира својот најнов албум "Кула од карти". prevzemeno od Vest
Mufla одлично, не одам аихихих
NARCIS` ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА УПРАВНИОТ ОДБОР И СЕЛЕКТОРОТ НА ОХРИДСКИОТ ФЕСТИВАЛ Ристо Аврамовски најмногу ќе се свири на "Охридско лето" Уште не времето Аврамовски за себе велеше "Јас, па Бах" Композиторот Ристо Аврамовски ќе биде најизевдуван македонски автор на концертите на "Охридско лето". Аврамовски е и претседател на Управниот одбор и селектор за музичкиот дел на Фестивалот. Што значи тој најмногу одлучува кој ќе свири на музичката сцена годинава. Коинциденција или не, но во три концертни вечери ќе биде изведувано баш негово дело. Камерниот оркестар Арката Штутгарт на 23 овој месец ќе го свири Аврамовски, пет дена потоа виолинистот Марко Јосифовски но како гостин од Србија и Црна Гора пак ќе го свири Аврамовски и на 1 август на вечерта посветена на 100 години Илибнеден хорот Запро Запров "Развигорче" ќе пее дело од Аврамовски. Со засатапеноста на "Охридско лето" ова ќе биде речи си мала ретроспектива на опусот на Аврамовски со дела за камерен оркестар, за виолина и хорска композиција. Од Македонците по една изведба ќе имаат Стојан Стојков, Тома Проешев и Александар Лековски. Od vest
Mufla баш во изворине или во салана? и таму не одам АХхахахахАхАха можит да се ојт на некоја драма или некој концерт подобар :о))) И НИКАКО ДА НЕ ГИ ПРОПУШТАТЕ ИГРАОРЦИНЕ !!!
fio pretstavata "Bladi Meri" od Sk beshe odlichna i dosta avangardna :) imashe i dobra komedija (go zemavme i Mufi da go vozdigneme) od teatarot od Podgorica, "Slugata na dvajcata gospodari" ili nesho sl, vredi da se pogledne ako gostuva pak :) Flamengoto bilo odlichno, tancherite, a posebno tancherkite igrale fenomenalno :) E sea, vodata prljava ako ne si podaleku prema Trpejca, Ljubanishta, usluga katastrofa, ali bitno imashe i svetli momenti :)
Mufla најсветло ти беше ко ти го бапнаф :о))))))))))))))