Zakon za Obrazovanie
Zakon za Obrazovanie
vmro i taka denes se izglasa noviot zakon za obrazovanie, i od oktovmri mesto TETOVSKIOT PARA-UNIVERZITET, ke bide samo UNIVERZITET, i ne samo shto ke im se priznaat diplomite na shiptarite, nego platite na profesorite ke gi plakame site nie, odnosno site danocni obvrznici vo Makedonija. E bane bane, ortoma za tebe (more i toa e malku)
ozonce Jas ne plakam danoci.. a ushte studiram na grbot na drzavata :) ... i da im se isushi prstot na tie shto go stisnale dugmeto "ZA" (ama izgleda drugo dugme nema za stiskanje.)
N_U_L_A Драго Ozonce Се надевам дека твојот псевдоним има токму такво значење што јас го подразбирам. Доколку твојот надимак се однесува на ОЗОНОТ (употребен деминутатив), гас кој е неопходен за сите нас за заштита на планетава, тогаш ме чуди зошто те загриживува нешто толку мало, ‘мало’ како универзитетот на Албанското (вклучувајѓки го Македонското) и останатото население во малцинство во Западна Македонија. Доколку сум во право, ако те интересираат еколошките проблеми кои се од светско значење, тогаш ме чуди зошто толку си загрижен за еден универзитет кој што Човекот без разлика на неговото национално, јазично, религиозно, етничко или било какво определување, како поединец ќе може да ја спознава природата и човековите релации на јазикот на кој што најдобро го познава. Јас мислам, дека јазикот е универзална категорија, предодредена од историско-географските и политичките околности на просторот во дадено време. Јас верувам дека воопшто во тоа нема ништо негативно од перспективата на човекољубците и нивниот соодветен однос кон природата на Земјава. Постоеле, постојат и ќе се појавуваат поединци и групи кои ќе влијаат хармонијата да се сочува, негува и почитува на земјава. Иницијативите за интеграција на локално, регионално и глобално ниво ми даваат за право да го поделам истото со тебе мој виртуелен пријателу Озонче. Верувај, тие што го стиснале копчето ‘За’ во наведениот случај го имаат во предвид патоказот на прогресот. Јас телесно не сум во Македонија, меѓутоа моите коски сеуште го содржат калциумот наталожен од мајчиното млеко и моите спомени врзани за Вардар, Тиквешијата ..., верувај ми, сеуште додирнуваат до надлабоките дамари мој пријателу. Со љубов Нула
ozonce
quote:
Верувај, тие што го стиснале копчето ‘За’ во наведениот случај го имаат во предвид патоказот на прогресот.
Se nadevam deka si vo pravo NULA, no se plasham od sprotivnoto... Pa poveli na tikveshka i tikveshko :) koga ke idish vo MKD :)
fio
quote:
Originally posted by N_U_L_A
Драго Ozonce Се надевам дека твојот псевдоним има токму такво значење што јас го подразбирам. Доколку твојот надимак се однесува на ОЗОНОТ (употребен деминутатив), гас кој е неопходен за сите нас за заштита на планетава, тогаш ме чуди зошто те загриживува нешто толку мало, ‘мало’ како универзитетот на Албанското (вклучувајѓки го Македонското) и останатото население во малцинство во Западна Македонија. Доколку сум во право, ако те интересираат еколошките проблеми кои се од светско значење, тогаш ме чуди зошто толку си загрижен за еден универзитет кој што Човекот без разлика на неговото национално, јазично, религиозно, етничко или било какво определување, како поединец ќе може да ја спознава природата и човековите релации на јазикот на кој што најдобро го познава. Јас мислам, дека јазикот е универзална категорија, предодредена од историско-географските и политичките околности на просторот во дадено време. Јас верувам дека воопшто во тоа нема ништо негативно од перспективата на човекољубците и нивниот соодветен однос кон природата на Земјава. Постоеле, постојат и ќе се појавуваат поединци и групи кои ќе влијаат хармонијата да се сочува, негува и почитува на земјава. Иницијативите за интеграција на локално, регионално и глобално ниво ми даваат за право да го поделам истото со тебе мој виртуелен пријателу Озонче. Верувај, тие што го стиснале копчето ‘За’ во наведениот случај го имаат во предвид патоказот на прогресот. Јас телесно не сум во Македонија, меѓутоа моите коски сеуште го содржат калциумот наталожен од мајчиното млеко и моите спомени врзани за Вардар, Тиквешијата ..., верувај ми, сеуште додирнуваат до надлабоките дамари мој пријателу. Со љубов Нула
Го загрижува фактот што полека ја губиме својата држава на сметка на шиптарите