od dnevnik
od dnevnik
slasa http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=2246&stID=22495
NARCIS` Pozdrav do vladata na Crvenkovski....samo taka napred..
slasa pa ne bese podobra ni VMRO ebena
NARCIS` Vo vremeto na Vmro , imase vakvi raboti ama ne volku javno.
NARCIS` Inace vcera,po akcija na Makedonskata policija....poradi napatnato vozilo na MVR imalo ...zrtvi ...dvajca Ucki se skinati ...a komandatot BREZA i drugite se vo begstvo. Isto taka , sabalje vo centarot na Tetovo imase golema detonacija , se pretpostavuva deka e racna bomba ...zrtvi nema .....ima samo matrijalna shteta.... Izlea brajkava pocnaa....ajde so srejka neka im e ....do koga vaka ...
NARCIS` ЕКСПЛОЗИИ ВО ТЕТОВО "Кашикари" фрлени во продавница и во работилница Вчераутро, во 3 часот по полноќ, се уште неидентификуван сторител фрлил рачна бомба "кашикара" врз деловниот објект "Детска радост" - продавница за детска облека... Вчераутро, во 3 часот по полноќ, се уште неидентификуван сторител фрлил рачна бомба "кашикара" врз деловниот објект "Детска радост" - продавница за детска облека, сопственост на А.Ф., од македонска националност, која е лоцирана во станбена зграда во центарот на Тетово. Од експлозијата нема повредени. Скршени се неколку стакла на излогот, а од големиот број разлетани шрапнели имаше и видливи траги и пукнатини врз другите стакла и околните sидови на фасадата. Полицијата веднаш изврши увид. Експлозијата вчераутро, во центарот на Тетово, беше втор ваков оружен инцидент во градското подрачје за 48 часа, откако на 6 септември, нешто по два часот по полноќ, на улицата В. Смилевски - Бато, во индустриската зона, спроти станбениот блок 70, беше активирана бомба врз комора на автолакерската работилница "Колов", сопственост на 39-годишниот М. А., од албанска националност. Од оваа експлозија немаше повредени лица и беа предизвикани помали оштетувања врз комората и врз еден автомобил "голф", кој бил паркиран пред работилницата. Eve i ofocijalno...