DISKRIMINACIJA I MITO vo Srednite Ucilista vo MKD
DISKRIMINACIJA I MITO vo Srednite Ucilista vo MKD
AGATO Procitajtego pismenceto i odlucete. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- From: <******@yahoo.com> To: <[email protected] > Date: Wed, 29 Oct 2002 14:29:16 -0500 Subject: Potrebna mi e pomos. S.O.S. Zdravo decki. Najprvin bravo za aktivnostite prevzemeni do sega od vasa strana, no mislam deka na site od vaseto KTSB, treba da im se dade nova cel, i jasna slika za toa sto treba vaseto telo da koordinira i resava. Spored mene, kako telo na srednoskolcite treba da gi resava problemite na srednoskolcite, vo obrazovanieto, bez razlika na nacionalna pripadnost, pol ili boja na koza. Jas sum ucenik od tehnickoto uciliste DSEMU "Gorgi Naumov" - Bitola i potrebna mi e vasa pomos. Se raboti za totalna diskriminacija, od strana na nekoi profesori, koi narusuvajki gi svoite dolznosti mislat deka se na "NEBO", t.s."koj sum jas nikoj ne e." Losi otceni vo prv red, diskriminiranje vo odnos na drugi ucenici, itn….. Baram vase mislenje za ovaa tema, i sakam da nasocam profesor na kogo nema da mu go kazam celosno imeto: profesorkata po Matematika - L.S. i uste mnogu drugi koi ne sakam da gi imenuvam. Vtoro sto sakam da znam, e dali ima nekoj zakon koj bi mozel da mi pomogne vo odnos na toa, dali moze da se pobara pomos od svikuvanje na komisija od ministerstvo za obrazovanie, komisija koja se zalaga za resavanje na problemite vo ucilistata. A ne da se dobivaat sekogas zatvoreni vrati i "perenja na mozok" od strana na drugite pretpostaveni i slicno. Vi blagodaram na vaseto posveteno vreme za mene, i se nadevam na brz odgovor. ******** -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [?]So da kazime poke, poveke e od jasno[?], Imame DISKRIMINACIJA i MITO vo obrazovanieto. Nesto koe predizvikuva samo problemi i za ucenicite i za profesorite. Ovoj forum go posvetuvam na site vas koi imate da dodadete nekoja vasa slucka, ili barem da dadete javno mislenje za resavanje na problemite, kako gore navedeniot. Poradi strav samiot ucenik koj go pusti pismoto barase negovoto Ime da ne bidi javno pretstaveno. Sekoj ima pravo na glas, sekoj ima pravo na zalba, i sekoj ima pravo na svoe mislenje. Se nadevam deka sluckava kako ovaa nema da promine bez komentari od vasa strana, bidejki i vie ste se nasle vo vakva situacija. Baram KOMENTAR OD SITE KOI KE GO PROCITAAT FORUMOV SO CEL DA DOZNAE MAKEDONSKATA JAVNOST, KAKVA E MOMENTALNATA SITUACIJA VO OBRAZOVANIETO. Rezultatite dokolku izlezat kako sto se nadevam, ke mu bidat pretstaveni najprvin na Profesorite vo DSEMU "GORGI NAUMOV". A se nadevame deka ke najdeme soodvetni vasi predozi kako ovoj, so sto bi se pronaslo nekoe resenie i za vasite problemi, bidejki site tie problemi se na ista osnova. Se najdobro
OooOo Od sekogash go imalo toa i kje go ima ushte nekoe vreme. Eve primer shto mi se desi mene: Moeto prezime zavrshuva na ICH, zatoa vo osnovno patev od profesorka po istorija koja beshe vmro-vka i nemozhev da dobijam povisoka ocenka od 2 i pokraj toa shto lekciite gi znaev dosta dobro.
filip
quote:
Originally posted by OooOo
Od sekogash go imalo toa i kje go ima ushte nekoe vreme. Eve primer shto mi se desi mene: Moeto prezime zavrshuva na ICH, zatoa vo osnovno patev od profesorka po istorija koja beshe vmro-vka i nemozhev da dobijam povisoka ocenka od 2 i pokraj toa shto lekciite gi znaev dosta dobro.
Јас го имав истиот проблем со професорот по Македонски :) А фала богу и во средно се расправав со професорката по Македонски. А имаше и една професорка по биологија, мене ми предаваше и се беше во ред, комшика ми беше, е коа и предаваше на сестра ми почна индиректно да бара кеш и нормално татко ми ја избрка од дома, па после цели циркузи кај сестра ми у школо итн итн. Додека општеството ни е такво какво што е, ќе се соочуваме со вакви проблеми секојдневно. п.с. вујна никад не ми бараше нешо, стално ми даваше :)
AGATO Edna zabeleska momci, naprajv mala istraga i sakam da go kazam celosno imeto na ovaa profesorka, koja ne mu e prv slucaj na vakvi gluposti. se najubo profesorka po matematika vo DSEMU "Gorgi Naumov" - Bitola Lidija Stefanovska
AGATO I zaboraviv, dajte za da bide pointeresen forumov davjte vase dozivuvanje , i kazete nekoja glupost so ja zakacile vasite provesori: "da ja resime zadacata pod broj v) ... i slicno" B.S. : mnogu sonce mava profesorke... L.S. : sonce sonce, ama ti posonce.