Pochnaa Makedoncite da se ubivaat megju sebe
Pochnaa Makedoncite da se ubivaat megju sebe
melpomena Ova samo shto naslushnav na rabota, taka da kje ve informiram shtom gi chujam prvite vesti. Ne znam iminja, od prichina shto ne gi zapamtiv:). Vo Tetovo izvesno lice (makedonec) koe dva dena se vodeshe za ischeznato, e najdeno zakopano. Imeno kako shto naslushnav, dvajca profesionalni vojnici sedele vo kafich so odredeno lice, i posle otishle na Kale, i ovoj edniov na vojnikov mu vperil pishtol i go ubil. Ova e oskudna informacija, kje pisham posle neshto povekje, a i najverojatno kje ima vo vesnik
murder Ej Znaete Sto Iako Sum Albanec Sakam Svinsko Sakam Slanina I Obozavam Cvarki....Da Crknam Ako Lazam
fio
quote:
Originally posted by melpomena
Narcis ne go meshaj sekade Branko, bashka slasa mnogu ubavo ti odgovori:))) p.s. Abe tebe Ljubcho ko da te doel koga si bil mal, tolku zashtitnichki se odnesuvash prema nego:))))))
Напротив, прерано е тргнат од дојка, па останал цицалче [:)]
HaCkEr` melpomena mislam deka drug predizvika.. jas samo odgovoriv.. iako nemav namera da se zamesham vo temava.
HaCkEr` Ако некој се огрешил пред законот и употребил оружје за да усмрти полицаец, се противел на апсење-тогаш полицијата теба соодветно да возврати и да го неутрализира напаѓачот, па тој нека биде Американец, Албанец, Македонец или Кинез! Апосолутно легитимна акција на полицијата! Секој којшто сака да изигрува закон и да се става над државата треба вака да заврши! (ајде ДПМНЕ-овци, нападнете ме, ве очекувам!) Thief .. ќе те замолам да не не нарекуваш овци или вмро-овци или што ти знам бидејќи никој не ги навреди твоите... јас сум член на Младинскиот ВМРО ДПМНЕ од 92 година кога имав само 16 години. Иако сум ВМРО ни јас не го сакам Љупчо бидејќи направил многу грешки па затоа и си замина од лидерското место.. 2. Иако никогаш не го оправдувам Љупчо тој никогаш не крена рака против народот. Како бранко не ги прати полицајците да го уапсат Заменик Претседателот на Собрание на Република Македонија?.. Што.. тој не пукаше по македонските одбрамбени сили за време на конфликтот.. дури и се сликаше како манекен.. по весниците... и тој требаше да биде осуден.. ама не.. Бранко го стави во владата. Па дури им даде и во праламентот да зборуваат на Албански.. Што направи СДСМ? Му Ветија на народот дека од секоја фамилија ќе вработат по еден член? Вработија или Избркаа? Со кого влегоа во коалиција? Со оној што пукаше по македонските синови во Тетово.
NARCIS` Thief zoshto tvojte sdsmOFCI ne gi zatvorija teroristite , tuku gi amnestiraa .I jas se slozuvam so toa da bide soodvetno kazneto...ama za nekogo majka a za nekogo makea ne ide toa taka neli ?
melpomena Slushajte.... Temava kje baram da bide zakluchena pak ako mi pochnete VMRO- SDSM. Daj ako ste ste tolku kompetentni komentirajte gi vestite koi se postirani!!!
melpomena Ne mislev na tebe... tuku sekogash na vakvi temi se komentira edno te isto, koj bil podobar, vekje mi skisna... Mnogu retko nekoj konkretno go komentira postot, ushte poretko go isnesuva svojot stav po toa prashanje, odma ripaat site: Koj za Branko- Koj za Ljubcho!
NARCIS`
quote:
Originally posted by melpomena
Narcis ne go meshaj sekade Branko, bashka slasa mnogu ubavo ti odgovori:))) p.s. Abe tebe Ljubcho ko da te doel koga si bil mal, tolku zashtitnichki se odnesuvash prema nego:))))))
Zastitnicki se odnesuvam prema partijata ne prema Ljubco [:)]
NARCIS` Braknoviot ZAKON on air
slasa Branko ili Lupco isti kur u druga projekcija
melpomena Narcis ne go meshaj sekade Branko, bashka slasa mnogu ubavo ti odgovori:))) p.s. Abe tebe Ljubcho ko da te doel koga si bil mal, tolku zashtitnichki se odnesuvash prema nego:))))))
slasa mimi mozda se pedercista izgleda zaedno spijat
melpomena Војник на АРМ се самоуби во Скопје, а друг убиен во Тетово 21.11.2003 Професионалниот војник во АРМ Цветанчо Крстевски денеска во Скопје за време на извршувањето на стражарската служба, го извадил службениот пиштол, го репетирал и се самозатрелал во пределот на главата, соопшти Министерството за одбрана. Како последица на смртоносна повреда, Крстевски починал на местото на настанот. Персоналот на Воената болница веднаш извршил интервенција, при што била констатирана смртта на војникот. Телото е пренесено во Воената болница, а на местото на настанот е извршен увид од страна на истражен судија, јавен обвинител и припадници на органите на Воената полиција. Кај градските гробишта во Тетово, пак, завчера е убиен професионалниот војник Кирил Димовски, во време додека не се наоѓал на службена должност. Убиството, како што се наведува во соопштението, го извршил професионалниот војник Бобан Ивановски. Ноќта пред да се случи убиството Димовски и Ивановски престојувале во ресторанот „Тетовец“ во Тетово, од каде телефонски го повикале да им се придружи професионалниот војник Јовица Јанески. Јанески пристигнал со својот сосед А.А. и по барање на Ивановски сите заедно со возило марка „Пасат“ се упатиле кон куќата на Јаневски, а оттаму кон гробиштата во Тетово. По излегувањето од возилото, Ивановски под дејство на алкохол и наркотични средства од автомобилот на Јаневски зел пиштол марка „Бровинг“ 7,65 мм и почнал да си поигрува со него вперувајќи го кон Димовски, при што испукал еден куршум и смртно го ранил. Откако Ивановски увидел што сторил, со вперен пиштол кон Јаневски му наредил да го стават мртвото тело во возилото, по што го закопале во близина на предавателот на телевизијата Кисс. Следниот ден Јаневски го пријавил случајот во СВР-Тетово, по што е направен увид на местото каде што било закопано телото, а биле пронајдени и траги од крв на тетовските гробишта. СВР-Тетово распиша потерница по Бобан Ивановски, откако по извршениот претрес на неговиот дом во Куманово, тој не бил пронајден. prevzemeno od www.a1.com.mk
Causesku Веќе кога сме кај Македонците......дали е вистина дека и Поштарот го утепале? Слушнав нешто ама не сум сигурен. Греота човекот.Мислам не да бранам некого , ама мислам дека убвањето не е секогаш најдоброто решение. Поздрав
f9 ПОШТАРОТ" УБИЕН ВЕЧЕРВА ВО ПРЕСТРЕЛКА СО ПОЛИЦИЈАТА Во престрелка со полицијата вечерва во Скопје е убиен Диме Ицковски, наречен Поштар, по кого македонското МВР има распишано потерница за сторени тешки кривични дела. Портпаролот на Министерството за внатрешни работи Мирјна Контевска соопшти дека Ицковски е застрелан околу 19.15 часот, во скопската населба Карпош. Според полициски извори, Ицковски одбил да биде легитимиран од службено лице, врз кого стрелал од огнено оружје. Полицијата возвратила и го неутрализирала напаѓачот, по што кај него, покрај пиштол со калибар од 7.65 мм, пронашла и две рачни бомби, од кои едната во неговата рака
Causesku Фала на информација. Не знам што да кажам после ова. Мислам дека до некаде човекот беше во право , ама шо знам можда грешам.
slasa I golema rabota premnogu nas ne ima mora da se namalime malce .Namewsto da se mnozime nie umirame
f9 Narcis ne go meshaj sekade Branko, bashka slasa mnogu ubavo ti odgovori:))) E kogo de ke da go meskarame de,sveti Petar?I sto e rabotava,a Branko kako premier se povika na odgovornost -odma kako od puska Ljupco se stava kako kontrapunkt.Realnosta e deka Branko e premier i toj e odgovoren za postapkite na vlasta .Mislam deka e vreme da se otreznete koj koga i za sto e odgovoren.Vaka do nedogled Branko ke si vladee bez da ima realna kritika. Vo celiot slucaj postojat nekoi fakti,a toa se- 1.Slucajot bese odnapred isplaniran od vlasta. 2.Akcijata se prevzede vo dogovor so premierot da pocne vo momentot koga toj ne ke bide vo drzavata. 3.Na vlasta i trebase kontra teza za da si gi opravda dosegasnite neuspesi so dokazanite opasni kriminalci na sloboda. 4.Dui sega ima argument plus vo odnos na akciite sto ke sledat pred sopstvenata javnost. 5.Trajkovski so nastanive e vo sah mat pozicija-tesko deka ke si go iscisti gubreto svoe vo slucajov. 6.Na bivsite Lavovi im e ispraten jasen signal,kako ke se postapuva so niv. 7.Realnata opozicija e paralizirana vo celiov slucaj(Ne ja racunam tuka Dpmne i tralala)iako postojat mnogu raboti na koj sto mozela da vlijae. Postarot bese harizma,nelogicna kreatura na naseto vreme.Toj e nasa najgolema kritika za nasite moralni svakanja i vrednosti denes.Ako si del od elitite koj na nekojsi ,NEKOJSI legalen nacin ucestvuvaa vo privatizacijata ne si kriminalec,no ako si ukral gumi za kola,e toa se teski krivicni dela i ti si kriminalec.Ako si del od elitite na politickite lazgovci koj se redat niz partiskite saloni,vladinite i parlamentarnite klupi i klupicki igrajki si so zivotite na milioni nemi trupci i fakajki magla koga ke te povika drzavata-e togas si patriot.Patriot si i toa kakov ako si zel puska vraka protiv drzavata ta i ke te stavat kade sto i ke prisakas.Kriminalec si ako izbegas od zatvor i samovolno si ja branis drzavata. No i ne e isto ako si kriminalec od Makedonsko i Albansko poteklo-bar ne vo tretmanot na drzavata,zatoa sto taa i zaboravila deka postoi i rehabilitacija i za drugi neAlbanci.Koga se ke se svede i popolni ostanuva edna praznina,a taa e vo srceto na onie koj go izgubija Postarot. Zatoa ne se ni trudite ,postarot nikogas poveke nema da dojde,-ubien e.Samo da ne dajt gospod da ni pritrebit pak.
Thief Ако некој се огрешил пред законот и употребил оружје за да усмрти полицаец, се противел на апсење-тогаш полицијата теба соодветно да возврати и да го неутрализира напаѓачот, па тој нека биде Американец, Албанец, Македонец или Кинез! Апосолутно легитимна акција на полицијата! Секој којшто сака да изигрува закон и да се става над државата треба вака да заврши! (ајде ДПМНЕ-овци, нападнете ме, ве очекувам!)
f9 I TOA SE SLUCI!!! UDBA NE E SPOSOBNA DA SE SPRAVI SO TERORISTITE OD MALA RECICA I LIPKOVO, I UDRI PO MAKEDONCITE DA GI UBIVSA, ZNACI ISTORIJATA PRODOLZUVA, A UDBA KRVNICKI UBAVA MAKEDONKI SINOVI STO JA BRANEA MAKEDONIJA VO TETOVO I KUMANOVO. VECNA MU SLAVA NA DIME POSTAR, I SITE ZNAEME DEKA BESE NA BORBENA LINIJA ZA ODBRANA NA SVOJATA TATKOVINA, I NEBESE UBIEN VO BORBITE, TUKU BESE UBIEN OD ZLOGLASNATA UDBA. "Добра" тактика има Бранко.Со Шиптари преговара(неколку месеци),а со Македонците првин ***шумот в чело,а после преговарање... се само да го задоволи својот коалициски партнер Али Баба и неговите 40 разбојници
fio
quote:
Originally posted by NARCIS`
Thief zoshto tvojte sdsmOFCI ne gi zatvorija teroristite , tuku gi amnestiraa .I jas se slozuvam so toa da bide soodvetno kazneto...ama za nekogo majka a za nekogo makea ne ide toa taka neli ?
Ама ти слабо... Амнестијата беше општа, диктирана од запад, и договорена уште во времето на ВеМеРеО [:o)]