Only in America
Only in America
OooOo ~*~ 5th place (tied) Kathleen Robertson of Austin, Texas, was awarded $780,000 by a jury of her peers after breaking her ankle tripping over a toddler who was running inside a furniture store. Theowners of the store were understandably surprised at the verdict, considering the misbehaving toddler was Ms Robertson's son. ~*~ 5th place (tied) 19-year-old Carl Truman of Los Angeles, California, won $74,000 & medical expenses when his neighbor ran over his hand with a Honda Accord. Mr. Truman apparently did not notice there was someone at the wheel of the car when he was trying to steal the hubcaps. ~*~ 5th place (tied) Terrence Dickson of Bristol, Pennsylvania, was leaving a house he had just finished robbing by way of the garage. He was not able to get the garage door to go up since the automatic door opener was malfunctioning. He could not re-enter the house because the door connecting the house & garage locked when he pulled it shut. The family were on vacation & Mr. Dickson found himself locked in the garage for 8 days. He subsisted on a case of Pepsi he found & a large bag of dry dog food. He sued the house owners insurance claiming the situation caused him undue mental anguish. The jury agreed to the tune of $500,000. ~*~ 4th place Jerry Williams of Little Rock, Arkansas, was awarded $14,500 & medical expenses after being bitten on the buttocks by his next door neighbor's Beagle dog. The Beagle was on a chain in its owner's fenced yard. The award was less than sought because the jury felt the dog might have been a little provoked at the time, as Mr. Williams who had climbed over the fence into the yard, was shooting it repeatedly with a pellet gun. ~*~ 3rd place A Philadelphia restaurant was ordered to pay Amber Carson of Lancaster, Pennsylvania, $113,500, after she slipped on a soft drink & broke her coccyx(tailbone). The beverage was on the floor because Ms. Carson had thrown it at her boyfriend 30 seconds earlier during an argument. ~*~ 2nd place Kara Walton of Claymont, Delaware, sued the owner of a night club in a neighboring city when she fell from the bathroom window to the floor & knocked out two of her front teeth. This occurred whilst Ms. Walton was trying to crawl through the window in the ladies room to avoid paying the $3.50 cover charge. She was awarded $12,000 & dental expenses. ~*~ 1st Place This year's runaway winner was Mr. Merv Grazinski of Oklahoma City, Oklahoma. Mr. Grazinski purchased a brand new Winnebago Motor Home. On his trip home from an OU football game, having driven onto the freeway, he set the cruise control at 70 mph & calmly left the drivers seat to go into the back & make himself a cup of coffee. Not surprisingly, the RV left the freeway, crashed & then overturned. Mr.Grazinski sued Winnebago for not advising him, by reading the owner's manual, that he actually could not do this. The jury awarded him $1,750,000 plus a new Winnebago Motor Home. The company actually changed their manuals on the basis of this suit just incase there were any other complete morons buying their recreation vehicles. Only in America!
OooOo i posle nekoj se chudi zashto Ameriknacite stavaat vo svoite prirachnici deka machki ne se sushat u mikro talasni pechki, deka chashata od kafeto vo McDonalds e vrukja, deka fenot ne se koristi kako chekich itn .. sve e toa napraveno radi idioti kako gore navedenite koi gledaat na sekoj nachin da izvlechat pari od kompaniite.
mafisKumA OooOo your 1st place getter might have to take a back seat (excuse the pun) [:p][:p] to this idiot There's a current law suit in the works by a Minnesota man named Henry Harleny. Mr. Harleny is suing a famous drill company for physical damages caused to him by their tools. Mr. Harleny claims that he wanted to eliminate an itch in his nose, so he placed a power drill up his nose and turned the drill on with the drill bit still attached. He successfully got rid of the "itch", but in the process he "drilled" off his nose. Here is a statement by Mr. Harleny: "Nowhere on the package, or the actual tool was there a warning that specifically tells the consumer not to place the drill up their nose, or any orifice for that matter. These companies need to take responsibility for their products". Mr. Harleny is suing for $25 million.
Squawk Ident I nie konj za trka imame :) Во швајцарскиот Zuricher Kosmos е објавена сторија за еден нашинец, занаeтлија кој по повод незгодата која му се случила на работното место до осигурителниот завод пратил пополнет формулар заради покривање на трошоците. На прашањето од формуларот како се случила несреќата, оштетениот навел дека во еден момент ОДРЕАГИРАЛ НЕПЛАНИРАНО. За SUVI (Швајцарскиот завод за осигурување приватници) оваа изјава била недоволна прецизна па го замолиле човекот тоа малку подетално да го објасни....И тој го напишал следново: Во одговорот на вашата молба за добивање дополнителни информации можат да ви ги кажам следниве зборови: Кај прашањето 3 од формуларот го наведов непланираното реагирање како причина за несреќата. Ме замоливте тоа да го појаснам, што планирам сега и да го сторам. Како што знаете, јас местам покриви на куќи. Тој кобен ден се наоѓав на покривот на една шестокатница. Кога завршив со работата имав 250 килограми црепови вишок кои требаа да се симнат. Бидејќи немав намера безброј пати да ги симнувам по скали, решив да ги ставам во голема канта. Канта која и онака служи за дигање или спуштање товар. Се симнав долу влечејќи јаже со кое ја врзав кантата која потоа ја дигнав на потребната висина. После отидов на кровот и ја натоварив кантата за пак да се симнам долу. Го одврзав јажето со намера контролирано да ја спуштам кантата која ја натоварив со 250 кила црепови.... Ако го прочитате прашањето 11 од претходниот формулар, знаете дека јас сум тежок некои 75 кила...Крајно изненаден од губењето на тлото под нозете, ја изгубив 'духовната присебност' и заборавив навреме да го пуштам јажето од раце. Можам да кажам дека во тие моменти не бев при себе. Мислим дека не треба овде посебно да наведувам дека со голема брзина одев нагоре. Некаде кај третиот спрат се сретнав со кантата... Таа средба ја објаснува фрактурата на черепот и кршењето на клучната коска... Нешто побаво продолжив накај врвот и запрев кога врвовите на прстите ми влегоа во ролната која ја означуваше највисоката кота. Болката која не можам да ви ја опишам доаѓаше од трите скршени прсти и два нокта.... Покрај целата болка, јас не ја губам својата присебност и се одржувам на јажето кое не смеам да го испуштам од раце по никоја цена... Кантата која во меѓувреме стигна на целта, со сета сила удира на земја и го избива своето дно. Со тоа доаѓа до празнење на истата... Како што реков во минатиот формулар под точка 11, тежок сум околу 75 кила и со самото тоа сум многу потежок од празната канта во тој момент. Како што моижете да замислите, почна брзо спуштање. Во висина на третиот спрат повторно ја сретнав кантата која овојпат доаѓаше одоздола. Оваа средба донесе: скршени зглобови на двете нозе, скршеница на левото колено и низа гребнатини. Значително успорен го продoлжив спуштањето кон тлото каде што се приземјив на искршените црепови и скршив 3 пршлени и болка која не ја ни регистрирав... Додека така лежев долу, повторно останав без својата 'духовна присутност' и го пуштив јажето... Овој пат, кантата, без никакви попатни пречки тргна кон мене и ми изби 4 заби а ми го скрши и носот... Жалам заради сето ова но се надевам дека со ова ви го олеснив понатамошното разгледување на случајот. Во случај да ви требаат уште попрецизни детали, ви стојам на располагање.
DJ_SHEMA Попрецизни детаљи здравје. [:D][:D][:D]