СКАНДАЛ ВО МАКЕДОНСКАТА АМБАСАДА ВО ЊУЈОРК
СКАНДАЛ ВО МАКЕДОНСКАТА АМБАСАДА ВО ЊУЈОРК
AaaAa СКАНДАЛ ВО МАКЕДОНСКАТА АМБАСАДА ВО ЊУЈОРК Извештаите од амбасадaтa во САДзавршуваат кај Бугарин во Германија Бугарскиот истоименик на нашиот амбасадор Никола Димитров редовно ги добива доверливите извештаи на македонското МНР и на државниот врв Доверливи дипломатски извештаи од работата на македонскиот амбасадор во САД, Никола Димитров, веќе неколку недели преку електронска пошта завршуваат на адресата на извесен Никола Димитров, Бугарин, вработен како програмер во фирма за веб-дизајн во Германија. Бугаринот редовно ги добива извештаите на својата адреса и веќе неколку недели е во тек со најдоверливите активности на македонското Министерство за надворешни работи и на државниот врв. Македонскиот амбасадор Никола Димитров и неговиот бугарски истоименик во Германија имале иста електронска адреса, но на различни провајдери. Соња Андонова, советничка во македонската амбасада во Њујорк, со намера да ги испрати извештаите на проверка и дополнување кај македонскиот амбасадор, по грешка му ги испраќала на Бугаринот во Германија. Дознаваме, дека ваквата "кореспонденција" траела неколку недели. Веб-програмерот во Германија бил изненаден што од Њујорк на својата адреса редовно добива "толку важни неделни вести" на македонски јазик. Сфатил кој е испраќачот дури кога ги добил последните два извештаи, во кој амбасадата детално го информирала за доверливи прашања од голема политичка важност за Македонија. Во последниот извештај што Бугаринот го добил на 18 декември, се објавени детали од средбата на македонскиот амбасадор Никола Димитров со Кетлин Стивенс, заменикот-помошник државен секретар на САД, на која присуствувал и Пол Фојфер, надлежен за Македонија во Стејт департментот. Бугаринот бил информиран колку писма предал македонскиот амбасадорот Димитров во таа пригода, од кого биле испратени и со каква порака. Тој знае како е оценета неодамнешната посета на Црвенковски на САД, знае во кој правец ќе се водат преговорите за името, каква е актуелната ситуација во Македонија, каков е извозничкиот проблем на фирмата "Микросан" и зошто е заглавена реконструкцијата на македонската амбасада во Њујорк. Во почетокот на целата оваа кореспонденција со погрешна личност, советничката Андонова напишала: "Никола, сефтосувам нов Интернет! Бидејќи е прва белешка, види ја добро. Се што имаш како сугестии, јави, ќе ги внесам измените утре, или попладнево ќе ја пратам во МНР. Поздрав С." Во другиот извештај е пренесена целата преписка меѓу амбасадорот и неколку други личности со МАФА-Фокус групата од Тексас, за нивниот ангажман за запирање на антимакедонските резолуции што ги предлагало грчкото лоби во САД. Ниеден извештај испратен од македонската амбасада нема криптозаштита, ако заскита на туѓа адреса, како во овој случај. И бугарскиот државјанин Никола Димитров бил зачуден што толку доверливи документи стигнуваат на неговата приватна адреса. Во почетокот тој мислел дека некој се шегува и дека таков аматеризам не може да и се случи на некоја амбасада. Но, по проверката, се уверил дека документите навистина ги испраќа македонската амбасада во Њујорк. Надлежните во МНР вчера беа недостапни за коментар, поради големиот ангажман на Министерството во процесот на евроинтеграција. Катерина Блажевска
asal
quote:
на ОВ завршуваат грото бугари.
АПОСТОЛИТЕ НА ВМОРО - Даме Груев Христо Татарчев Хр. Батанџиев Ив. х. Николов Петар поп Арсов Антон Димитров Taken from here - [ur]http://www.forum.com.mk/Arhiva/Forum128/feljton/feljton.htm[/url]
asal
quote:
Originally posted by HaCkEr` ЈАС НИГДЕ НЕ ПРОЧИТАВ "БУГАРСКА РЕВОЛУЦИОНЕРНА ОРГАНИЗАЦИЈА" ИЛИ "ЦЕНТРАЛЕН БУГАРСКИ РЕВОЛУЦИОНЕРЕН КОМИТЕТ"
Yes, of course, this organization was fighting for Macedonia. Bulgaria was already free.
Peace From the statute of the IMRO 1.(1) The IMRO is an all-Bulgarian national organization. (2) The IMRO is the successor of the Internal Macedonian Revolutionary Organization, the Macedonian National Committee and the IMRO - Union of the Macedonian Societies, whose legacy and ideals it struggles to fulfil within the provisions of the Constitution of the Republic of Bulgaria. 2. The IMRO as an all-Bulgarian national movement has as its aim the complete solution of the Macedonian question, the spiritual unity of the Bulgarian nation and the building of a strong and constitutional state.
Maverik
quote:
Originally posted by Peace
From the statute of the IMRO 1.(1) The IMRO is an all-Bulgarian national organization. (2) The IMRO is the successor of the Internal Macedonian Revolutionary Organization, the Macedonian National Committee and the IMRO - Union of the Macedonian Societies, whose legacy and ideals it struggles to fulfil within the provisions of the Constitution of the Republic of Bulgaria. 2. The IMRO as an all-Bulgarian national movement has as its aim the complete solution of the Macedonian question, the spiritual unity of the Bulgarian nation and the building of a strong and constitutional state.
Yo asshole, If you want to argue put your arguments in the right place, you even placed this falce crap on the wrong place. Here the discusion is not about VMRO.
Thief Татару! И куров ми завршува на „-ов“, па не е Бугарин! Не ги чепкај „апостолите на ВМРО“!
fio Ама ти сака Бугарки признај!
HaCkEr`
quote:
Originally posted by asal
quote:
на ОВ завршуваат грото бугари.
АПОСТОЛИТЕ НА ВМОРО - Даме Груев Христо Татарчев Хр. Батанџиев Ив. х. Николов Петар поп Арсов Антон Димитров Taken from here - [ur]http://www.forum.com.mk/Arhiva/Forum128/feljton/feljton.htm[/url]
Извадок од линкот што го даде погоре.. колку што читам ТАТАРЧЕВ бил бугарин а не сите што ги наведе со ОВ Во текот на 1893 г. Даме Груев ги сретнува во Солун другарите од Вишото училиште. Со нив тој ја оживува старата идеја (за оформување на Организацијата), го придобива д-р Хр. Татарчев и други видни Бугари и на 23 ноември организира една средба на која шестмина го формираат првиот Револуционерен комитет. Организацијата беше наречена Македонска револуционерна организација, а Солунскиот комитет - Централен македонски револуционерен комитет (ЦМРК).
HaCkEr` ДА СЕ НАДОВРЗАМ ОД ПРЕДХОДНИОТ ПОСТ ЈАС НИГДЕ НЕ ПРОЧИТАВ "БУГАРСКА РЕВОЛУЦИОНЕРНА ОРГАНИЗАЦИЈА" ИЛИ "ЦЕНТРАЛЕН БУГАРСКИ РЕВОЛУЦИОНЕРЕН КОМИТЕТ"
slasa ni prv pat ni posleden
fio Издајица свога народа
asal
quote:
Sto se odnesuva do slucajot so ambasadata, spored mene krajno vreme bese da se razbudat tamu vo Vladata. Da se nadevame deka od sega ke primenuvat standardi za viskoka megjuvladina komunikacija kako i vo celiot normalen svet. Zamislete sto ke se slucese ako takov e-mail izlezese od administracijata na nekoi od ministerstvata na Rusija, SAD ili EU
Why do you guys worry? I'm sure the tatar can't understand anything from this mails.
Maverik Zosot se mesa ovoj bugarinot sekade????????? Pa toa voopsto ne e ni temata tuka, daj ne zamaraj so toa tuka. Odi na drigite temi. Sto se odnesuva do slucajot so ambasadata, spored mene krajno vreme bese da se razbudat tamu vo Vladata. Da se nadevame deka od sega ke primenuvat standardi za viskoka megjuvladina komunikacija kako i vo celiot normalen svet. Zamislete sto ke se slucese ako takov e-mail izlezese od administracijata na nekoi od ministerstvata na Rusija, SAD ili EU
asal Овоj татар има македонско име:)
fio Димитров :) на ОВ завршуваат грото бугари. Бтњ, татко му на амбасадорот се декларираше како бугар, ез фар ез ај рикол :)
asal
quote:
татко му на амбасадорот се декларираше како бугар, ез фар ез ај рикол :)
Он е бил неписмен:)