Ima li nekoja partija sto saka da po mogne na MKD?
Ima li nekoja partija sto saka da po mogne na MKD?
dejan Ima li po dobro od VMRO? a? Sakam da znam ako ima nekoja partija po dobro od VMRO? I sto mislite vije mladi, sto e naj dobro za Makedonija za nejzinata idnina? Sto pi mapravifte viej? Jas bi gi izbrekal VMRO, site siptari sto ne im se svida kade zivejat, neka se vrata vo albanija, deka mnogu mi e gajle sto ne im odi nesto. Pi stopiral albanci da dovadat vo Makedonija i posle bi si svtorel nekoja idnina za Makedonija!
dejan Maverik, sto ti znaci da dojdam vo Makeodnija, a pozivejam i da vidam kako e? Jas bev vo 1998 i 1999 i bese naj dobar del od moj zivot. Ako mene me interesirase politica jas bi sakal da pomognam da na Makedonija koga ke bidam po golem, ama toa ti e. Samo me interesira kako e sve vo Makedonija deka mi se ziveje tamu, ama roditelite mi vikaat da odam tamo pak ba da vidam kako e, ama me nervirat koga ke zborat ovaka:p
slasa ajde osnovasm partija " Vmacedonmija.com " zacclenetyese pa ke i pomogneme na MK
ozonce
quote:
Originally posted by slasa
ajde osnovasm partija " Vmacedonmija.com " zacclenetyese pa ke i pomogneme na MK
moze jas da bidam portparol, sakam da delkam mnogu?
slasa
quote:
Originally posted by ozonce
quote:
Originally posted by slasa
ajde osnovasm partija " Vmacedonmija.com " zacclenetyese pa ke i pomogneme na MK
moze jas da bidam portparol, sakam da delkam mnogu?
Ozon obavezno barem na TV da te gledame [:)]
Maverik Drugarce, Mnogu e lesno taka od strana da se zboruva. Dojdi malku da pozivees vo Makedonija i ke vides kako e,
Maverik
quote:
Originally posted by dejan
Maverik, sto ti znaci da dojdam vo Makeodnija, a pozivejam i da vidam kako e? Jas bev vo 1998 i 1999 i bese naj dobar del od moj zivot. Ako mene me interesirase politica jas bi sakal da pomognam da na Makedonija koga ke bidam po golem, ama toa ti e. Samo me interesira kako e sve vo Makedonija deka mi se ziveje tamu, ama roditelite mi vikaat da odam tamo pak ba da vidam kako e, ama me nervirat koga ke zborat ovaka:p
Dejane jas veruvam deka sakas da i pomognes na Makedonija, isto kako i sekoj Makedonec bez razlika dali e vo Makedonija ili ne. No, sepak ona sto go dozivuva Makedonec vo Makedonija sekojdnevno tesko moze da se razbere od nekoj koj sto ne e roden tuka i koj ednostavno ne go zivee toj zivot. Vo poslednite 10na godini ednostavno mnogu raboti se slucija na politicki plan i voopsto vo Makedonskoto sekojdnevie poradi sto mnogu Makedonci izgubija verba vo partiite. Nitu VMRO nitu SDSM nitu bilo koja druga partija ne odrzala nitu edno vetuvanje, uslovite za zivot sekojdnevno se polosi, a od druga strana politicarite prodolzuvaat da prodavaat nekakvi idei "Makedonija ke bide Svajcarija na Balkanot". Od druga strana Albancite si bile ovde i porano i e postoelo megjusebno razbiranje. A mnogu razlicno e toa sto nekoi moknici poradi najraznorazni svoi interesi gi iskoristuvaat megjuetnickite i verskite razliki. Jas licno imam prijalteli albanci i Romi i Vlasi i so site se razbiram odlicno. Edinstveno sto mrazam se tokmu tie lugje koi razlikite megju nas gi iskoristuvaat vo svoja polza za materijalna pridobivka. Bilo da se albanci ili makedonci od ovaa ili onaa partija, tie se isti i voopsto ne se sekiraat za interesite na Makedonija. Ako velis deka si bil vo Makedonija vo 98 i 99 mnogu golem del od ova si propustil. I toa nikako ne moze da se pocustvuva dokolku si bil nadvor od ovde. Popravi me ako gresam, ova e moe mislenje bez nikakvi losi nameri.
dejan Mmmmm, dali si od Bitola? Kako mozaat da dojdat uslovite za zivot da otidat polosi? Makedonija da bide Svajcarija na Balkanot? lele, toa ne moze da bide ako Albanija ni e bliksa zemja! I kako mozaat albancite da bidele tuka porano? Ako ke gledas historically<---ne go znam makedonskiot zbor, Makedoncite bile vo tuka i pred site vo Balkanot. Ako ne se interesirat za Makedonija, zasto Boris saka da otide vo EY? Da da, jas bev vo Makedonija koga imase glasanje za nova partija, i jas sakav BMRO da pobedi, ama sum bil glub togas. Mene ne me interesira tolku kako e zivot vo Makedonija, ke vidam koga ke odam vo Skopje pak...neznam koga. Ej nesto druga sakam da ve prasam, sto be rekle vije ako jas bi sakal da se vratam vo Makedonija nazaat? a?