формулари за нови иселенички визи
формулари за нови иселенички визи
OooOo Во подготовка формулари за новите иселенички визи за Австралија Скопје - Новиот вид виза за оние кои ќе сакаат да се иселат во Австралија ќе почне да се издава од јули ова година, а формуларите за аплицирање се во фаза на подготовка, јавува МИА, повикувајќи се на извори во амбасадата на Австралија во Белград. Оние што ќе аплицираат, сепак, ќе мора да имаат одредено познавање на англискиот јазик и одредена стручна подготовка по што, по аплицирањето, ќе бидат бодувани и врз основа на апликацијата да бидат земени предвид за издавање виза. За подетаљни информации околу новиот вид виза и процедурите, заинтересираните ќе можат да се информираат на Интернет-страницата: њњњ.имми.гов.ау. Приемот на апликациите ќе почне од 1 јули годинава. (МИА)
slasa a kaj ke odime vo Australija :-)) sigurno legal ke ne ceka xeexex
OooOo no comment :)
marjanmkd 'From 1 July, qualified people who want to come to Australia as skilled migrants will be able to obtain a three-year temporary residents visa if they commit to living and working in regional Australia. After two years they will be able to apply for permanent residency.' The Australian Government would also implement measures to reduce migration to Sydney. Znaci rabotava e da se naselat nenaselenite mesta vo Avstralija (slicno kako Manitoba vo Canada). Seuste ne najdov detali za ovaa nova programa (od 1 Juli sto pocnuva) no spored kriteriumite koi vazat do sega, potesko e da se imigrira vo Avstralija, a i poskapa e postapkata. Edinstveno nesto sto e polesno e za IELTS. Za da se dobie maksimalen broj na poeni potrebna e minimalna ocena 6 (za Canada e 7). Za drugite parametri polesno e za Canada (barem spored toa sto procitav za ova kratko vreme - mozda brzajki ne sum procital tocno [?])
colo
quote:
Originally posted by OooOo
Во подготовка формулари за новите иселенички визи за Австралија Скопје - Новиот вид виза за оние кои ќе сакаат да се иселат во Австралија ќе почне да се издава од јули ова година, а формуларите за аплицирање се во фаза на подготовка, јавува МИА, повикувајќи се на извори во амбасадата на Австралија во Белград. Оние што ќе аплицираат, сепак, ќе мора да имаат одредено познавање на англискиот јазик и одредена стручна подготовка по што, по аплицирањето, ќе бидат бодувани и врз основа на апликацијата да бидат земени предвид за издавање виза. За подетаљни информации околу новиот вид виза и процедурите, заинтересираните ќе можат да се информираат на Интернет-страницата: њњњ.имми.гов.ау. Приемот на апликациите ќе почне од 1 јули годинава. (МИА)
Mala ispravka na informacijava... Procesot za izdavanje na iselenichki vizi za Avstralija ke zapochne JUNI godinava i ke trae cela godina. Tolku. Ovaa informacija ja imam od avsraliskiot konzulat vo Skopje dobiena den denseshen, shto znachi na 26 Maj 2004 god.