Мужот во акција - Балкански муж 2
Мужот во акција - Балкански муж 2
sapeski Текстот оригинално е превземен од http://www.bagra.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1122&mode=nested&order=0&thold=0 Автор на текстот е anastas87 Сега веќе сте запознаени со поимот „Балкански муж“, и со сите пропратни елементи на човекот кој се крие зад тој епитет - со неговите манири, неговите размислувања и вкусови. Затоа без поголем вовед ќе ви прикажам како мужот се однесува на одредени места и во одредени ситуации. Муж кога гледа собрание Ова може да се окарактеризира како статичен процес при кој мужот мора да го обави она стандардно седнување на мал седечки објект. Пожелно е да запали цигара и да се препушти на настаните што се случуваат од таа страна на ТВ уредот (кога сме кај телевизиротот, мужот мора да има онаков голем кафеав телевизор без remote control и со manual антена). Мужот ги разбира сите амандмани и сл. бидејќи тој е исклучителен капацитет. Сепак, додека трае досадниот дел од седницата, односно читањето на правните акти, мужот комотно може да се олабави... но кога доаѓа до интересното - дискусијата, мора да биде сконцентриран, да фати страна и да влезе у филм. За кој и да излезе на говорница, мужот прво мора да каже што мисли за него, од кај го знае (мужот како комуникативна личност ги познава сите) и потоа да го бодри или да го навредува. Така на пример, кога збори некој од опозицијата (било која), мужот би требало да го поздрави со зборовите: Брао мајсторе, муда до колена, арно им го клави..., додека при зборење на некој од власта мужот треба да му се спротистави: Хоштаплер еден, ја да го сушам за ди да го влажниш! Од таквите како тебе ни пропажа државата, маму ти е**м!. Притоа не смее да се заборави дека седницата се проследува со многу емоции и постепена градација на истите која кулминира со ќотек на жената ако не дај Боже му сврти канал... Мужот во WC Секојдневниот сакрален ритуал на мужот е вршењето голема нужда. Поради разните состојки кои ги содржи неговото дневно мени, мужот има исклучиво мека столица. Затоа самиот процес на какање е многу деликатен. Прво треба да се запази стандардната позиција (слична на седењето на гајба): со подраширени нозе, со трупод благо наклонет нанаред, само што овој пат од мука рацете се ставаат на мевот и се стиска врз него. Поради меката столица мужот има неверојатни болки во стомакот, ама муже и ќе истрпи. Затоа прави разни гримаси и испушта неартикулирани звуци при обавување на овој процес. На крајот, откако си го брише газот (исклучиво со едно ливше, за да уштеди), упатува поглед кон своето дело и го коментира. Обично со зборовите: Па па па, да ти е**м говното, у п***у матер, што сум јал!. Мужот во продавница Мужот со продавачот е ко `гз и гаќи. Затоа цел живот плаќа на рабуш. Обично, мужот купува леб, млеко, паштета, цигари, пиво и нешто по желба на домаќинката. Иако ретко купува, продавницата на мужот му е еден вид светилиште, особено ако има гајби на кои се седи покрај тротоарот. Мужот на пазар Само во недела! Мужот каго искусен пазарџија си знае кога е пазарен ден. Тој се познава со сите продавачи и секогаш знае на која тезга што има. Битен момент е плаќањето: мужот треба секогаш да се ценка и да ги заштити своите интереси. Па за негови пари станува збор. Така на пример, правиот муж секогаш се кара за цената на кило јабуки. Не можеш ти за јонатан да му наплатиш како за делишес. Не можеш ти прав муж да заебеш: он си има општа култура, си ги знае сите видови на воче и поворче. Мужот во кафеана Е ова е мерак. Кафанче, малецко, средено. Мора да има црвен кариран чаршаф и газдата да му е пријател на мужот. За да части една пијачка. Ако му е добар пријател, секој ден го посетува, бидејќи мужот мисли на пријателите. По едно чоканче ракија да мавнат на гладен стомак, да го фатат денот. И мезенце малкуцка, па не оди ракијата сама, не е вода. Инаку, мужот ако намислил да иде у кафеана тоа и го прави. Иако најважно е да иде заедно со другарите мужови, доколку нема друштво комотно може да иде сам. Па он се знае со сите, ќе се најде некој за пиење заедно. Кога сме кај кафеаната, многу е битно понашањето на мужот. Би требало да ги познава сите гости, келнерите, куварите... затоа со сите треба да се испоздрави, исклучиво со зборовите: Кај си бе да му е**м мајката, да му е**м. Тоа е за да се покаже учтивост, па мужот е љубезна личност, затоа сите го сакаат. Потоа треба да си ја заземе својата стандардна масичка, со црвен кариран чаршаф. Кога седнува ги засукува ракавите на кошулата/тренерките и како outgoing личност си тера муабет со сите у кафеаната. Првин порачува 2/3 ж`ти, мезенце, па ако е расположен главно јело. Ама откако умре Тито ни за у кафеана пари се нема, беспарица е, нема ко порано, да заседнеш... денес мужот у кафана иде чисто да се социјализира и сл. а мезето и ракијата се пропратен дел од тој процес. Мужот во школо Не, мужот не иде на школо да учи. Оди кај глупавите професори да види зошто му ги мучат децата. Инаку, мужот знае многу повеќе од даскалите, ама они се се на Ојле - Дојле, ги бутнале со врски, неспособни за живот и ги ставиле кај децата. Срамота. Е кога ќе дојде веќе кај класниот/класната, треба да покаже кој е муж. Пожелно е на даскалот да му се развика у фаца, да го фати за врат (или на друг начин да покаже заби) и со својата силна мушка рука да тресне по вратата или најблиската клупа. Да се види кој е кој. После тоа аргументирано се убедува субјектот (класниот) дека детето го бива, ама дека даскалите се неспособни и дека од такви како нив ни пропаѓа државата. Мужот на доктор Е ова е редок случај. Обично мужот си знае што да прави. Всушност нему никогаш ништо не му е. Но, кога станува збор за опасен проблем, мужот раководен од мислата мила душа не се дава како попше си оди на доктор. Најчеста причина за идење на еким му е цирозата или нешто слично. Обично докторите се исти како погоре споменатите даскали, само што кај овие мирно да слушаш. Значи мужот е поспастрен кај докторот, за да остави впечаток како тие од големото добро утро, за да го лечи поарно. Но, со самото идење на доктор, мужот во очите на другарите мужови испаѓа жена и го губи напорно стекнатиот углед. Затоа кога си доаѓа од доктор е депримиран и пожелно е да ја истепа жена му за да му олесни на душата. Мужот на утакмица Е ова е милина за гледање. Обично на утакмица мужот иде со дружината мужови (истите со кои седи пред продавница и иде у кафеана). Најчесто се иде на фудбал, се друго е лук и вода. Се влага исклучиво без пари, затпа што мужот се познава со вратарот. Се зазема најстратешка позиција на трибина и се вадат семките од џеб. И почиња акцијата. Мужот се разбира во фудбал и тоа подобро од тренерот. Затоа кога ќе види дека у прв тим десна полутка игра Мецо а не Буцо почнува да реди: А бе ти дишеш ли бе? Абе продадена душо, на жена ти до даска мамето хоштаплерско! А бе на ќерка ти низ куќа да и шетам мамето нејзино!... Понатаму следи заплетот: судијата место корнер за нашите свирнал гол аут за нивните! Местено е. Ах, судија педер! И одма се почиња: Судија, маме да ти е**м слушаш? Нема да искочиш бе хоштаплер. Да ти дадам довглед бе ќорав? Да ти се серам на ќељавицата бе мрсул! (инаку мужот е многу конструктивен при измислувањето пцовки и навредливи фрази). После тоа истиот судија, мамето негово, свири крај 30 секунди порано. Тука веќе е кулминација. Се корне столче, се зема замав и се фрла кон судијата. После тоа се симиња доле на терен и се преваспитава судијата. Џандарите ништо не му можат на мужот пошто се знае со началникот... Така издуван мужот се осеќа испунето поради тоа што изввршил добро дело - го пребил предавникот - судијата. Е сега, малку незгодна ситуација е оваа за жената. Ако нашите изгубиле, добива ќотек, ако е изедначено добива само еден бокс заради глупиот судија... Ама ако тепале, мужот знае што треба! Го обавува она во што е најдобар - сексот. Мужот во банка Мужот во банка иде ретко, ама кога иде сите знаат. Па широкоград е тој човек - на жената и носи еден цвет (исклучиво од оние помаранџестите, како ли се викаа), на децата по некое чоколатце, а со другарите мужови два дена пијат и лумпуваат. Инаку, кога оди во банка мужот е дотеран. - Кошула, панталони и кондури. Се замива под мишка и се зачешлува. Дури и е насмеан и ја бацува жената пред да искочи, иако не е пожелно многу да смекнува, да не помислат другите дека го изгубил мушкото у себе. Мужот во кладилница Кладилницата е место кое важи за собиралиште на правите мужови. Тие се упатени во се, па така и во фудбалот. Се ставаат увек по неколку ливчиња, да не те заебе некој од кај знаеш. Се игра самоуверено, се тураат дерби утакмици, бидејќи како експерт за овие работи мужот е најдобар во кладењето. Се игра во стилот: кец у кец, икс у два, систем шест од седум, со хендикеп, замислени утакмици. Се игра за јака сума бе, тие фиксовите се за жени. Така на пример, прав муж Арсенал - Манчестер ја тура x-2 на едно ливче, а на другото x-1. Само ако не биде икс на полувреме, таа караконџулата дома ќе си го добие! Мужот во црква Мужoт си е религиозен човек. Ама не многу. Сепак, оди во црква, исклучиво за празници. Особено мерак му праи ако попот му даде од лепчето. Исто така цела година се чека на Бадник и стандардните огинчиња. Тоа за мужовите е екстаза! Опа иха, ракииче, огинче, дома клецање жената! Мужот во сообраќајот Способните мужеви возат кола. Колата мора да биде ретро, односно постара. Најмушка кола е било кој модел на Застава, Пеглица, Варбург, Спачек и старите Лади. Е сега мужот треба да има и мушки стил на вожња. Така тој многу ретко застанува на црвено, зошто да чека ако може да пројде? Време со пари не се купува. Мужот претицува на пуна лента, врти без жмигавец и се паркира на тротоар. Па муж е, ај некој нека му се спротистави. Помалку способните мужеви возат точак. Исклучиво Пони, а можеби и чатпат по некој десетобрзинец. Мужот пред зграда Мужовите пред зграда се збираат исклучиво за sport & leisure, односно играње или гледање табла. Колку само инспиративно... Седнале двајца мужеви на клупа и маваат табла. Другите маалски мужови наредени околу нив како деветте круга на пеколот. Одма тука се слушаат навијачи, да ти е**м коцките, не лажи, ова она... како и да е мужовите се профи играчи на табла. Секој има свој стил на игра. Има напаѓачки стил, со два шешбеша па епиек, шешбеш па шешоек, дубара, чекање два кеца и сл. Исто така, посикусните мужи пред зграда маваат шах. Е за овој спорт има помалку heavyweighters ама затоа покрваво е навивањето. Башка таа неизвесност, потење, коњ на А4, рокада, ловец на Е2... не ми враќај потези, ja вака на времето го тепав Милосављевич. Крш. Башка тука подмладокот гледа, па се караат, па кој губи части пиво, па дошла жената да вика за ручек и попила бокс...
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
mene koga me boliT glava pijam AspirinT.
и ти поминуваТ од апчетоТ?
И му поминвиТ одма дек се напил АспиринТ или нешо друго за да не го болиТ глата.
kopacot ni moe ni tvoe za 7 % (opisi ja kukata ):))
Strelec
quote:
Originally posted by sapeski
И му поминвиТ одма дек се напил АспиринТ или нешо друго за да не го болиТ глата.
ти верва... жими очичкиве две... да пукна ако те лажа!
slasa pustyi ponovo neogranicen kapacitet na mail T3 prajklaj
slasa oooo i apcina :-)) rajkija da recis da te vervam a ne apspirinT
Thunder from down under slave aj hekirajme mene pokazi mi screen shot od C:\Documents and Settings i imeto od kompjuterov kazi mi go? aj da te vidam so heker si na 211.28.141.181
Strelec
quote:
Originally posted by slasa
oooo i apcina :-)) rajkija da recis da te vervam a ne apspirinT
рајкија не пиеТ... се однесујТ ко американец, па само Чивас маваТ... и то, ни помалку ни појќе, туку дванајсетгодишен!
sapeski
quote:
Originally posted by slasa
oooo i apcina :-)) rajkija da recis da te vervam a ne apspirinT
Само велгоштанска за гла!
OooOo
quote:
Originally posted by kopacot
ni moe ni tvoe za 7 % (opisi ja kukata ):))
na vrednost od 100.000 evra, mislam deka 5% e dobra suma. Real-Estate vo US i Canada zimaat od 1%-2.5%. U Skopje vikaat lakom gz, 3 kura papa [:D] Ako e nekoj zainteresiran za 5% neka mi prati PM.
f9 Само велгоштанска за гла! 56% ZA SE!Pak mi vrtish Velgoshti...
OooOo sho ve dupam
kopacot pa te nemat na PM..zato pisav 2 pati....kazi kolku ja cenis...tocna lokacija....kvadratura ...ili zakaci se na irc da ne opteretvime ovde....
sapeski
quote:
Originally posted by OooOo
sho ve dupam
Ако си озбилен јас можам да ти најдам човек за продавање. Него ај поточно кажи каде е, копачоф беше заинтересиран да се пресели таму.
slasa tunde kakov hacker bre koj jas prv pat kompjuter u race fajkam aju pokazimi kako se raboti pa da naucam prvo
f9 pa te nemat na PM..zato pisav 2 pati....kazi kolku ja cenis...tocna lokacija....kvadratura ...ili zakaci se na irc da ne opteretvime ovde.... brka vrski za title....
slasa so sto ke er plati kopacot so med
sapeski
quote:
Originally posted by f9
pa te nemat na PM..zato pisav 2 pati....kazi kolku ja cenis...tocna lokacija....kvadratura ...ili zakaci se na irc da ne opteretvime ovde.... brka vrski za title....
#pero123 побрзај
Thunder from down under uste malce kurajca po pecurki ke zaminite
f9 Vrganjite za tebe ,lisicharkite za mene!
Thunder from down under vazit :)
f9 so sto ke er plati kopacot so med, Ne be-lani sadeshe karpuzi na plazha...
OooOo f9 ako si na irc dojdi na #pero123
kopacot f9 ne brkam vrski......demantiram....
Thunder from down under mozi i jas da dojdam na pero123?[:D][:D][:D]
sapeski Журка имаме, побрзајте! [:D]
OooOo dojdi i ti
f9 f9 ako si na irc dojdi na #pero123-Ne sakam Irc-ich!Pishi na PM. f9 ne brkam vrski......demantiram....Ti vervam ko na gupka od voska...
Thunder from down under me mrzit sega ,nemam ni mirc drugpat ako imat nekoja kurajcanka da me cekat :))
sapeski
quote:
Originally posted by kopacot
f9 ne brkam vrski......demantiram....
Не лажи! [8D]
slasa aj brte tunde pecurki ke zbirame
Thunder from down under ne be kakov mirc to e za gluvonemi [:D][:D]
kopacot OooOo davat Kokteli so 2cefKi
OooOo koj prv dojde na #pero123 dobiva vechera vo Dalga. kopacot chasti!
f9 Ako imat nekoja gluvonema kurajcanka da te cekat so fajl transfer :))
kopacot ma ke ja resat kavgata Strelco i slasa kao pravi dzentlmeni....so dvoboj so pistoli na voda.koj ke e pojke nakvasen ke ojt da go susit smasing baby :))
Strelec ве молам не ме мешајте мене и не ми вадете афери... јас сум семеен човек и не ми требаат којзнае какви авантури... јас и кога би имал нешто со smashing или било која друга, тоа би било само привремено, но не и трајна врска... јас сум морален човек!
OooOo od bagra nemozhesh nishto asalno da prochitash osven filozofii shto nemaat nikakva vrska
bluehim Zatoa ti nemas nieden post tamu...a si registriran odamna.[;)] Pozdrav![:)]
Macidon_ sto mu fali na tekstot? zakon e.
elena_
quote:
Originally posted by Macidon_
sto mu fali na tekstot? zakon e.
anastas rulzzzzzzzzz.....mnogu e dobar maliot....
OooOo abe Macidon vidi, jas toa shto go napishav, ne go napishav protiv anastas87. Go napishav kako generalno MOE mislenje za postovite koi gi ostavaat na bagra. Bagra e super obmislena i super tehnichki izvedena, mene ne mi se svigjaat temite. Znachi toa e moe mislenje i ne mislam da smenam nichie drugo mislenje. Bagra ja chitav redovno od samoto otvoranje na bagra.org.mk. (Chak shto manje vishe i im pomognav indirektno preku micko da im dademe botovi dignati na moj serveri za da im go chuvaat kanalot #opasna_bagra (neznam dali ushte postoi toj kanal). E sea, znachi ja chitav redovno bagra so toa shto iskreno nemashe mnogu shto da se prochita. Ne vikam deka nemashe interesni postovi kje se najdeshe po nekoj ali 99.9% postovite im se kradeni pa prevedeni + dodavani filozofski misli (demek vidi kolku sme nie nachitani) + dodavani angliski izrazi kao (awesome, the best, remote control, leisure itn), + ubacuvaat nekoj skopski fori i na kraj toj miks spored mene e mlatenje prazna slama. Sekoj pokushava da izleze pogolem fraer od toj drugiot so postovi koj se smeshni, a oni se ubedeni deka se napishani na nekoe mnogu visoko i intelektualno nivo. I koa kje vidish na kraj, sve toa shto oni napishale mozhelo da se svede na samo 2 rechenici. Bash zborev i so fio i so micko okolu ovaa tema i oni se slozhija deka toa e taka i pored toa shto znam deka i dvajcata se stari i redovni posetiteli na bagra.
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Bash zborev i so fio i so micko okolu ovaa tema i oni se slozhija deka toa e taka...
si nasol i ti so kogo da zboris!?
sapeski OoOoo, се слагам ја со тебе околу багра, јас што ги викам пропагатори на секс, дрога и слободен софтвер (секс за нив е мислена именка). Од поодамна ги избегнувам темите кои содржат решенија "Како да ја спасиме Македонија", "Долу било која актуелна влада", "Користете слободен софтвер најдобар е", "Откажете се од Windows, не чини", "Зошто Линукс е најдобар ама никој не го сака", "Као да измешате кока со брашно а да не умрете" "Како да ја освоите секоја женска што ќе ја посакате", "Како да се однесуваш кога си во друштво на Хајди Клум, а да не испаднеш сељак", и слично. А од преведените работи момците научија добро англиски. Како и да е, на багра одам стрикно ради текстовите слични на овој. И да, за текстовите на оби, тие беа закон! [:P]
f9 99.9% postovite im se kradeni pa prevedeni + dodavani filozofski misli -КРАДАТ БРЕ МАМЕТО НИВНО,И ОД МЕНЕ.КАЈ Е СЕКИРАТА...ЧЕКАЈ ДА ЈА НАЈДАМ ПА ДА ИМ ПОКАЖАМ..
elena_
quote:
Originally posted by f9
99.9% postovite im se kradeni pa prevedeni + dodavani filozofski misli -КРАДАТ БРЕ МАМЕТО НИВНО,И ОД МЕНЕ.КАЈ Е СЕКИРАТА...ЧЕКАЈ ДА ЈА НАЈДАМ ПА ДА ИМ ПОКАЖАМ..
sekirata vise ne e IN ne zezaj..najdi nesto drugo ako vise si resil da ima pokazes so znaes i umees..........hehehehe
fio на пример да ти го покаже?
f9 на пример да ти го покаже? Д дарк сајд оф д рајт парт оф д бреин ис респонсибл фор дис егзампл. -Користете правилно кирилица-за инает на Римјаните кој ни го ставиле во ропство последниот наш крал сосе сета фамилија и се изживувале со нив на улиците на Рим.
sapeski Темниот дел или?
f9 Прашај го Титовог Омладинца- акционер на Титовата пропадната мултинационална компанија "СФРЈ!"
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by f9
99.9% postovite im se kradeni pa prevedeni + dodavani filozofski misli -КРАДАТ БРЕ МАМЕТО НИВНО,И ОД МЕНЕ.КАЈ Е СЕКИРАТА...ЧЕКАЈ ДА ЈА НАЈДАМ ПА ДА ИМ ПОКАЖАМ..
[:D][:D][:D]
Angelaris sapeski dobar si samo nema koj da te ubije [:D]
sapeski
quote:
Originally posted by sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
imat na kale brkano nekoja
Плашица? или Јагула? [:D]
Thunder from down under imase eden tome od varos go znaev filozofot go vikavne zena imase katica edna edno vreme,toj sapeski ke stanese kon 11 satot a site ma pristaniste naredeni od porano , i ovaj frlajne jadicata preku site zhili od na kraj deka nemozese mesto da najdi , i na site sekoj den im gi zapletkuvase jadicite e frlase jadicata negoja preku site napreku , mnogu zaebani varosani[:D]
f9 Ne bev od Varosh,nitu od Mesokastro,nitu od Kaneo,-ko ste Ohrigani aj pogodite od kade-ama pak na ridot!
sapeski
quote:
Originally posted by sapeski
quote:
Originally posted by f9
Originally posted by f9 Ама корените не ќе да ти се од Охрида... Ohohoho-koj mi kazuva za korenite-Sapeski (Pretpostavuvam Velgoshtanec) Kako sho rekof-bef Ohrigjanec po poteklo do 25 Juni 2001 ,sega sum Mariovec... -------------------------------------------------------------------------------- sega se kazuvas po zenata a -NE! so pretpostavka imas za mene od kaj sum ?Se znae be-Ohriganec so SHO!

Еми шо така сега Мариовец?
Thunder from down under od kurajca si be 100 %[:D]
f9 tome od varos ?Ludion Tome ne e od Varosh tuku od Mesokastro,nad charshijana sedeshe so majkamu.
sapeski
quote:
Originally posted by f9
Ne bev od Varosh,nitu od Mesokastro,nitu od Kaneo,-ko ste Ohrigani aj pogodite od kade-ama pak na ridot!
Месокастро! [:D]
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
imase eden tome od varos go znaev filozofot go vikavne zena imase katica edna edno vreme,toj sapeski ke stanese kon 11 satot a site ma pristaniste naredeni od porano , i ovaj frlajne jadicata preku site zhili od na kraj deka nemozese mesto da najdi , i na site sekoj den im gi zapletkuvase jadicite e frlase jadicata negoja preku site napreku , mnogu zaebani varosani[:D]
Ех, да не почнам да кажвам јас! [:D] Ама во право си, многу заебани луѓе! [:p]
f9 -------------------------------------------------------------------------------- quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by f9 Ne bev od Varosh,nitu od Mesokastro,nitu od Kaneo,-ko ste Ohrigani aj pogodite od kade-ama pak na ridot! -------------------------------------------------------------------------------- Месокастро! Ti be znajsh da citahs? Ushte kopachon da ni se prikluchi-cheka nastrana izgleda za tapija.
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
od kurajca si be 100 %[:D]
на slasa комшија му бил! [:D]
sapeski
quote:
Originally posted by f9
-------------------------------------------------------------------------------- quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by f9 Ne bev od Varosh,nitu od Mesokastro,nitu od Kaneo,-ko ste Ohrigani aj pogodite od kade-ama pak na ridot! -------------------------------------------------------------------------------- Месокастро! Ti be znajsh da citahs? Ushte kopachon da ni se prikluchi-cheka nastrana izgleda za tapija.
Му кажаф, ќе дојт! [:D] Убо де, ај кажи од кај си! [}:)]
f9 Mene mi bea drugari od tamu Malezan ,Kocare,Shesho,Pishtana-postari..
Thunder from down under i graf e od kurajca ne se mesat kopacot go nervirat temata izgleda, po skopski deka e napisana [:D]
sapeski
quote:
Originally posted by f9
Mene mi bea drugari od tamu Malezan ,Kocare,Shesho,Pishtana-postari..
На ридон или после ридон? [:)]
Thunder from down under koja generacija si ti ef devet?
f9 65
kopacot ne be....bas mi prijat :))) imat tocno e nekoj zborcina so te vaget od kolkoj ama so varosani koj izlegol na kraj pak sea nie pravdina ke terame :))
sapeski
quote:
Originally posted by kopacot
ne be....bas mi prijat :))) imat tocno e nekoj zborcina so te vaget od kolkoj ama so varosani koj izlegol na kraj pak sea nie pravdina ke terame :))
Убо шо не те дадовме тогаш за варошанка, курбан ќе ни ојдеше! [:D]
Thunder from down under budzakon,mosha, ovie gi znajsh?
Thunder from down under abe prcon zif e? tocaci sho popravashe?
f9 На ридон или после ридон? Sega go velet Plaoshnik-a bese Imared
sapeski
quote:
Originally posted by f9
На ридон или после ридон? Sega go velet Plaoshnik-a bese Imared
Јас колку шо знам и то спаѓат под Варошани? Можда грешам?
f9 ama so varosani koj izlegol na kraj pak sea nie pravdina ke terame :)) Sigurno se tuzheshe za tajtalot so nekoj varoshanec i izgubi! Prcon umre ehheee!budzakon da,onoj drugion ne..
kopacot IMaReT :))) prcon mislam dek umre stariot....ne zeam varosanka sapeski....poubo za braceda ke se ozenam looooooooooooooool
f9 Pa imav mnogu drugari na vremeto od mnogu delovi na gradot.
sapeski
quote:
Originally posted by kopacot
IMaReT :))) prcon mislam dek umre stariot....ne zeam varosanka sapeski....poubo za braceda ke se ozenam looooooooooooooool
Ам истото ти е!!! [:D] Дали прва брачеда, дали варошанка исто ќе ти се фатит!!! [:D]
Thunder from down under a eden Kiril sestra imase Elizabeta taja so atletika se raspravase trcase maratoni tamu nesto toa dete uste e Ohrid? i eden Gime guptinot?
kopacot Od cajna Taun Imase?Dzupska mala takozvana :))
f9 Imashe i ubavi varoshanki,a i mesokastro ne beshe za potcenvenje..
sapeski
quote:
Originally posted by f9
Imashe i ubavi varoshanki,a i mesokastro ne beshe za potcenvenje..
Ти да не се жена со варошанка или од месокастро па зато така викаш?
kopacot izlea begalec go imet zemeno :))
f9 и да не се жена со варошанка или од месокастро па зато така викаш? Ne,ama...-)Мжот во акција ...
sapeski
quote:
Originally posted by kopacot
izlea begalec go imet zemeno :))
[:D][:D][:D]
slasa varosanki se najdobri
slasa lele sto promarsivne
sapeski
quote:
Originally posted by f9
и да не се жена со варошанка или од месокастро па зато така викаш? Ne,ama...-)
Епа?! [:D]
kopacot za izbegavanje :))))))))))
Thunder from down under od kurajcanki nemat poubaj zeni be kakvi varoshanki
sapeski
quote:
Originally posted by slasa
varosanki se najdobri
И од Курајца подобри?
Thunder from down under mene nervi me fajkaat da citam, da bese napisano barem na makedonski ili vo granicite na makedonskiot jazik i dijalekt bi go cital, pa makar i na kurajcki dijalekt(nisto protiv tebe slave ili kurajcani) :)) ova ni na makedonski ni na hrvatski e napisano
f9 sapeski dobar si samo nema koj da te ubije Angelaris-Eve kako sograganin mojsh da mu pomozis~! Latest viruses-"Ohrid doom" are attacking the net, please use antivirus program "Varoshka baba so metla"to remove them.[img]http://www.infoimagination.org/ps/humor/images/grandmother.jpg[/img]
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
mene nervi me fajkaat da citam, da bese napisano barem na makedonski ili vo granicite na makedonskiot jazik i dijalekt bi go cital, pa makar i na kurajcki dijalekt(nisto protiv tebe slave ili kurajcani) :)) ova ni na makedonski ni na hrvatski e napisano
И за неписмените наједноставниот (уличен) македонски нажалост е тежок.
sapeski
quote:
Originally posted by Angelaris
sapeski dobar si samo nema koj da te ubije [:D]
[8D]
sapeski
quote:
Originally posted by f9
sapeski dobar si samo nema koj da te ubije Angelaris-Eve kako sograganin mojsh da mu pomozis~! Latest viruses-"Ohrid doom" are attacking the net, please use antivirus program "Varoshka baba so metla"to remove them.[img]http://www.infoimagination.org/ps/humor/images/grandmother.jpg[/img]
Слабо, варошка баба не работит! Кај ти кажаф, кај се запустиф и јас...[:D]
kopacot invalid patch kaj mene kazvit....
f9 Jas sum shokiran!:[img]http://home.iprimus.com.au/lashbear/Shared/Hair%2020030920%20shock%2001.JPG[/img] Zarem i ti sine Kopach... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!![img]http://www.nandoinorlandophotos.blogger.com.br/shocked.gif[/img] Samo Ohrigjani na Internet! Spasuvaj bozhe!!!
Thunder from down under
quote:
Originally posted by sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
mene nervi me fajkaat da citam, da bese napisano barem na makedonski ili vo granicite na makedonskiot jazik i dijalekt bi go cital, pa makar i na kurajcki dijalekt(nisto protiv tebe slave ili kurajcani) :)) ova ni na makedonski ni na hrvatski e napisano
И за неписмените наједноставниот (уличен) македонски нажалост е тежок.
za makedonec nikoj makedonski dijalekt ne e tezok,makar bil nepismen ili "pismen kako tebe", nego probuvajneto da go privrzat makedonskiot kon tug jazik e neprijatno i gadno duri da se cita,negledam nisto sramota da ne se isflat srpsko-hrvatskite zborovi od sekojdnevniot govor, siguren sum deka deckoto znae deka muz i uste mnogu drugi zborovi ne e makedonski zbor,i nemalo potreba od koristenje nemakedonski zborovi posto tekstot mu bil namenet za makedonski citateli neli ?mene da ti kazam pravo mi e odvratno duri, aj orginalni zborovi sto se kako na primer "BUTKAM" sto ne postoi vo drug jazik ,nema problem ,poteknuva od Makedonija i taka i taka ...........aj da ne duzam i jas vise mi e muka
f9 aj da ne duzam-(dolzham) i jas vise-(veke) mi e muka-(maka) krecev -(varosuvav)u -(vo)vikendicata.[}:)][8D][:D]
sapeski Дечкото само сака да го побие текстот и бара начин да докаже дека не чини, што слабо му оди. А јас бев само саркастичен, знам дека разбира се од него.
sapeski Ќе се изненадиш колку вкупно не имат! [:D]
Thunder from down under
quote:
Originally posted by f9
aj da ne duzam-(dolzham) i jas vise-(veke) mi e muka-(maka) krecev -(varosuvav)u -(vo)vikendicata.[}:)][8D][:D]
zubi,ulje[;)]
sapeski
quote:
Originally posted by f9
Jas sum shokiran!:[img]http://home.iprimus.com.au/lashbear/Shared/Hair%2020030920%20shock%2001.JPG[/img] Zarem i ti sine Kopach... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!![img]http://www.nandoinorlandophotos.blogger.com.br/shocked.gif[/img] Samo Ohrigjani na Internet! Spasuvaj bozhe!!!
Повеќе него што можеш да си замислиш![:D]
Thunder from down under i ti si od Ohrid sapeski ?
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
quote:
Originally posted by f9
aj da ne duzam-(dolzham) i jas vise-(veke) mi e muka-(maka) krecev -(varosuvav)u -(vo)vikendicata.[}:)][8D][:D]
zubi,ulje[;)]
Thunder from down under, а на кој македонски дијалект говорат македонците во Australia? [;)]
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
i ti si od Ohrid sapeski ?
Наравно. [:D]
Thunder from down under ohriganite na ohridski, bitolcanite na nov dijalekt nekoj ni makedonski ni angliski skopjanite ni makedonski ni srpsko hrvatski ni angliski :))
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
ohriganite na ohridski, bitolcanite na nov dijalekt nekoj ni makedonski ni angliski skopjanite ni makedonski ni srpsko hrvatski ni angliski :))
И после скопјанине ќе ни се смееле како сме зборвеле?! [:D]
Strelec љубоморат!
Thunder from down under e to me nervirat najpojke skopjanec ko ke me popravat vo zborvenjeto taka eden doma kaj mene praevne ensto muabet i rekov jas "brojojte" i mi veli toj mene ne se veli brojojtr nego broevite , aha ok mu velam dobro fala i ko go sobrav jas posle inaet me fati za 10 muniti 50 greski mu najdov vo govorot, uste ednas mu velam da ne ti se sluci ohriganec da popravas vo zborvenjeto :)))
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
љубоморат!
Дек женски не может да фатет!
f9 quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by Thunder from down under i ti si od Ohrid sapeski ? -------------------------------------------------------------------------------- Наравно. E ne si-Trebashe da rechish =DA BEEEE!
Thunder from down under ef devet i ti dane si od ohrid?
Strelec
quote:
Originally posted by Thunder from down under
e to me nervirat najpojke skopjanec ko ke me popravat vo zborvenjeto taka eden doma kaj mene praevne ensto muabet i rekov jas "brojojte" i mi veli toj mene ne se veli brojojtr nego broevite , aha ok mu velam dobro fala i ko go sobrav jas posle inaet me fati za 10 muniti 50 greski mu najdov vo govorot, uste ednas mu velam da ne ti se sluci ohriganec da popravas vo zborvenjeto :)))
nervirat = nervira najpojke = najmnogu zborvenjeto = zboruvanjeto praevne = pravevme
sapeski
quote:
Originally posted by f9
quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by Thunder from down under i ti si od Ohrid sapeski ? -------------------------------------------------------------------------------- Наравно. E ne si-Trebashe da rechish =DA BEEEE!
Ти од кај знајш ко не си од Охрит?
Thunder from down under strelec znajs ti deka ohriganec mozi da kazi 230 zbora vo minuta , a skopjanec edvaj 150 ?
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Thunder from down under
e to me nervirat najpojke skopjanec ko ke me popravat vo zborvenjeto taka eden doma kaj mene praevne ensto muabet i rekov jas "brojojte" i mi veli toj mene ne se veli brojojtr nego broevite , aha ok mu velam dobro fala i ko go sobrav jas posle inaet me fati za 10 muniti 50 greski mu najdov vo govorot, uste ednas mu velam da ne ti se sluci ohriganec da popravas vo zborvenjeto :)))
nervirat = nervira najpojke = najmnogu zborvenjeto = zboruvanjeto praevne = pravevme
праефме = правевме
f9 ef devet i ti dane si od ohrid? Edno vreme bev od Ohrid-sega sum od Mariovo..[8D][;)]
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
strelec znajs ti deka ohriganec mozi da kazi 230 zbora vo minuta , a skopjanec edvaj 150 ?
Поради дијалектот или нешто друго? [:D]
Thunder from down under vo pokratko vreme da kazis pojke zbora,taka e dezajniran ohridskiot dijalekt strelec, imame odeno na uciliste znaeme kako e pravilno ne se maci :)
f9 Jaki na vilica...
Strelec нешто во врска темава сакав да кажам... како можете да мешате баби и жаби? не може да се бара зборот "муж" да се кажува "маж", бидејќи на тој начин се губи смислата на текстот... тоа се два различни поими, со суштествено различни значења... мене маж ме асоцира на "мивка", на човек без право на глас, на малтретиран човек итн. итн., додека муж ме асоцира на МУЖ беее!!!
sapeski
quote:
Originally posted by f9
ef devet i ti dane si od ohrid? Edno vreme bev od Ohrid-sega sum od Mariovo..[8D][;)]
Ама корените не ќе да ти се од Охрида... [;)]
Thunder from down under
quote:
Originally posted by sapeski
quote:
Originally posted by f9
ef devet i ti dane si od ohrid? Edno vreme bev od Ohrid-sega sum od Mariovo..[8D][;)]
Ама корените не ќе да ти се од Охрида... [;)]
se poznavat inteligentno detence morat da imat koreni od Ohrid [:D]
sapeski
quote:
Originally posted by f9
Jaki na vilica...
И не само на вилица...
Strelec
quote:
Originally posted by Thunder from down under
strelec znajs ti deka ohriganec mozi da kazi 230 zbora vo minuta , a skopjanec edvaj 150 ?
кратки ви се зборовите! затоа така:))) наместо "зошто?" велите "зш?"... па наместо "каде е?" велите "кје?" не 230, ами 1230 зборови во минута така можат да се кажат!:)
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
нешто во врска темава сакав да кажам... како можете да мешате баби и жаби? не може да се бара зборот "муж" да се кажува "маж", бидејќи на тој начин се губи смислата на текстот... тоа се два различни поими, со суштествено различни значења... мене маж ме асоцира на "мивка", на човек без право на глас, на малтретиран човек итн. итн., додека муж ме асоцира на МУЖ беее!!!
Ете, многу убаво ви појасна. До семантичко значење е.
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Thunder from down under
strelec znajs ti deka ohriganec mozi da kazi 230 zbora vo minuta , a skopjanec edvaj 150 ?
кратки ви се зборовите! затоа така:))) наместо "зошто?" велите "зш?"... па наместо "каде е?" велите "кје?" не 230, ами 1230 зборови во минута така можат да се кажат!:)
Тоа е во интерес на времето и нема шо многу да се расправа, еднаш се кажува и да се знае! [:D] А, кој македонски дијалект е најблизок до македонскиот литературен јазик? [8D]
f9 Ама корените не ќе да ти се од Охрида... Ohohoho[:D][:D][:D]-koj mi kazuva za korenite-Sapeski (Pretpostavuvam Velgoshtanec[8)]) Kako sho rekof-bef Ohrigjanec po poteklo do 25 Juni 2001[:I] ,sega sum Mariovec...[:D]
Strelec
quote:
Originally posted by sapeski
А, кој македонски дијалект е најблизок до македонскиот литературен јазик? [8D]
па не знам... веројатно кичевскиот!
Strelec
quote:
Originally posted by f9
bef Ohrigjanec po poteklo do 25 Juni 2001[:I] ,sega sum Mariovec...[:D]
и на 25 јуни 2001 си ги разменил родителите?
Thunder from down under
quote:
Originally posted by f9
Ама корените не ќе да ти се од Охрида... Ohohoho[:D][:D][:D]-koj mi kazuva za korenite-Sapeski (Pretpostavuvam Velgoshtanec[8)]) Kako sho rekof-bef Ohrigjanec po poteklo do 25 Juni 2001[:I] ,sega sum Mariovec...[:D]
sega se kazuvas po zenata a [:D] so pretpostavka imas za mene od kaj sum ?
f9 па наместо "каде е?" велите "кје?" Ne-na mesto Kade e? velat i- kde e -i - k e -i-kj e. Na primer Kde e kucheto,kj e kucheto,k ee kucheto-kj macheto be!
sapeski
quote:
Ohohoho[:D][:D][:D]-koj mi kazuva za korenite-Sapeski (Pretpostavuvam Velgoshtanec[8)])
Претпоставката ти е грешна, кога те прашав на РМ не одговори ништо. Велгоштанец не сум, за среќа не сум ни од Варош. [:D]
quote:
Kako sho rekof-bef Ohrigjanec po poteklo do 25 Juni 2001[:I] ,sega sum Mariovec...[:D] [/quote] Знаеш како е..Еднаш од Охрид, стално од Охрид! [:p]
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by sapeski
А, кој македонски дијалект е најблизок до македонскиот литературен јазик? [8D]
па не знам... веројатно кичевскиот!
Го избришав делот од постот: "Однапред да ви кажам не е кичевскиот" и згрешив! Охридскиот е!
sapeski
quote:
Originally posted by f9
па наместо "каде е?" велите "кје?" Ne-na mesto Kade e? velat i- kde e -i - k e -i-kj e. Na primer Kde e kucheto,kj e kucheto,k ee kucheto-kj macheto be!
Ете гледаш како згрешиш, многу ретко се вели кде и кје, обично постарите или рибарите од Варош! (изродите да не речам!) [:D]
Thunder from down under
quote:
Originally posted by f9
па наместо "каде е?" велите "кје?" Ne-na mesto Kade e? velat i- kde e -i - k e -i-kj e. Na primer Kde e kucheto,kj e kucheto,k ee kucheto-kj macheto be!
kaj e kucheto ili kae kuceto
Strelec е зш лажите? немојт вака, ебаго!
Thunder from down under varosani za vrejka velat vreshte za fajkam ribi velat fashtam ribi
f9 E sho losho vidovte od varoshani bee!?
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
varosani za vrejka velat vreshte za fajkam ribi velat fashtam ribi
или евентуално врешче и фашчам, зависит од стажот.
sapeski
quote:
Originally posted by f9
E sho losho vidovte od varoshani bee!?
Ти шо добро си видел?
Thunder from down under
quote:
Originally posted by f9
E sho losho vidovte od varoshani bee!?
fashcham plasici [;)]
f9 врешче и фашчам-pravilno!
sapeski
quote:
Originally posted by f9
врешче и фашчам-pravilno!
Сигурно баба ти или дедо ти те учеле!
Thunder from down under imat na kale brkano nekoja
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
imat na kale brkano nekoja
Пплашица? или Јагула? [:D]
f9 Originally posted by f9 Ама корените не ќе да ти се од Охрида... Ohohoho-koj mi kazuva za korenite-Sapeski (Pretpostavuvam Velgoshtanec) Kako sho rekof-bef Ohrigjanec po poteklo do 25 Juni 2001 ,sega sum Mariovec... -------------------------------------------------------------------------------- sega se kazuvas po zenata a -NE! so pretpostavka imas za mene od kaj sum ?Se znae be-Ohriganec so SHO!
kopacot ak ne cuet nekoja varosanka ke ni kazit ubo tuku...daj da naprajme edna zicara do Samoilovi da neame dopirni tocki so varosani :) lool
f9 lele sto promarsivne eve use eden virus...ba ba ba..
slasa
quote:
Originally posted by f9
lele sto promarsivne eve use eden virus...ba ba ba..
sto be zestina imas oladise malce
slasa nemoj stvarnoi da ti zakacam nekoj virus
sapeski
quote:
Originally posted by kopacot
ak ne cuet nekoja varosanka ke ni kazit ubo tuku...daj da naprajme edna zicara do Samoilovi da neame dopirni tocki so varosani :) lool
Е...тек тогаш на град ќе заличиме!
slasa kopac sto e greska na varosanki najubavi cupina se
f9 ak ne cuet nekoja varosanka ke ni kazit ubo tuku... Stravot vkoski!A!
Thunder from down under slave odma ti so kacenje pocna ,masko e be da bese zensko i taka i taka skopjanec ne si aman [:D]
slasa imat dosta grmuslki krijanka da igraat
sapeski
quote:
Originally posted by slasa
kopac sto e greska na varosanki najubavi cupina se
Најубави на мама и баба или? [:D]
slasa goce go znam bre samo go gledas sto veli ne sum jas virris zxa nego a virus mozam da mu zakacam na kompjuter koga saka m:-)
slasa pa i ti na majkkati i si najubav :-)
kopacot f9 ne v koski...ve petici .....eve mornici pocnaja da ame faket use sea :)
sapeski
quote:
Originally posted by slasa
pa i ti na majkkati i si najubav :-)
Знам славе, ама друго е мајка ти и татко ти да се први евентуално втори брачеди! [:D]
slasa abe deca JAS VI KAZVAM OD ISKUSTVO ZA VAROSANKI gOCE UBEDIGIV DECAVA KAZIIM DEKA PUZDER PRAEVNE DVAJCATA DOLU KOGA BEVNE
kopacot ke me izvinite kasnam so postiranjevo.....linkof sucks...nego Od 1 bracedi ko ke sparis se manekeni slusnav izlegvele :)))))Sve Moda Otex :)
sapeski
quote:
Originally posted by slasa
abe deca JAS VI KAZVAM OD ISKUSTVO ZA VAROSANKI gOCE UBEDIGIV DECAVA KAZIIM DEKA PUZDER PRAEVNE DVAJCATA DOLU KOGA BEVNE
Во шо пуздер?
kopacot vo bilji praele puzder...ili dzeben biljard :)
slasa e pa ti moras sev da znaes
f9 Во шо пуздер?Vo maglaa
sapeski
quote:
Originally posted by kopacot
ke me izvinite kasnam so postiranjevo.....linkof sucks...nego Od 1 bracedi ko ke sparis se manekeni slusnav izlegvele :)))))Sve Moda Otex :)
[:D][:D][:D] Манекени за шо? Чарапи? [:p]
kopacot pa za donji ves valjda ne.....poso se razdet so po 2 para mandala....nemat ni volnena gasta da gi soberit :))))
sapeski
quote:
Originally posted by slasa
e pa ti moras sev da znaes
Не морат во детаљи де! [:D]
slasa
quote:
Originally posted by f9
Во шо пуздер?Vo maglaa
da bre koga ke ne zbrkaaa moze krswevne od begajne
sapeski
quote:
Originally posted by kopacot
pa za donji ves valjda ne.....poso se razdet so po 2 para mandala....nemat ni volnena gasta da gi soberit :))))
Ахахаххахахха [:D][:D] Или шо би рекол ти веш 3 пута 4. Ама сега и горниот ќе го менвеле, шаблони ќе ставале! [:p]
kopacot Za Noevi jajca ?:)))))))))) ke im prajme biznis be....plasticni korseti za 2para i madina I CiciNa :))
sapeski
quote:
Originally posted by kopacot
Za Noevi jajca ?:)))))))))) ke im prajme biznis be....plasticni korseti za 2para i madina I CiciNa :))
Од Златно Јајце ќе ѓи земаш? Го знам газдана за попуст! [:D][:D][:D]
f9 goce go znam bre samo go gledas sto veli ne sum jas virris zxa nego a virus mozam da mu zakacam na kompjuter koga saka m:-) I jas bef ednash virus,a za da stignish do kompjuterov moj malu morgen-)
Thunder from down under kako gi imame za gz fashchano slave kazi a:)
slasa da se ebis so zlatno jajce polnoi muvi ima taqmu ke iti go iskaset
slasa mozam da stigmam do koje sakam
kopacot imat patokaz kako da se stignit do tvojot Pc bezbolNo ?:)))
slasa
quote:
Originally posted by Thunder from down under
kako gi imame za gz fashchano slave kazi a:)
goce ovie3 se mladi dseca morat da uca OD NAS POSTARI
slasa
quote:
Originally posted by kopacot
imat patokaz kako da se stignit do tvojot Pc bezbolNo ?:)))
kopac so kompas pravo u nutra nikoj ne pomaga ni cicko norton ni bog tuka
sapeski
quote:
Originally posted by slasa
quote:
Originally posted by kopacot
imat patokaz kako da se stignit do tvojot Pc bezbolNo ?:)))
kopac so kompas pravo u nutra nikoj ne pomaga ni cicko norton ni bog tuka
А BlackICE ? [:)]
slasa e dostae sega uste Mr OooooO i strelec ni falat a kak osto bgledam dvajkcata swe vlezeni vnatre nega nastavat tie
kopacot ke go zagradam so zica bodlikava.....a vntre Zeni od mesokastro....pa da vidam kako ke gi fasCate posle za Gz :))
Strelec абе вие уште сте овде? па уште три страници со постови сте му поарчиле на Бориса! бреее!
sapeski
quote:
Originally posted by kopacot
ke go zagradam so zica bodlikava.....a vntre Zeni od mesokastro....pa da vidam kako ke gi fasCate posle za Gz :))
Абе фаќале за гз на времето...[:D]
slasa da bre imjam mesto da go prefrlam kaj mene
kopacot so popust ni se ovie 3 str.zato navalivme ko nevideni :))) na sekoj 5 -3 gratis iame :))
slasa aco sto atach e ona na mail nemozev da go otvoram aj prati vponovo
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
абе вие уште сте овде? па уште три страници со постови сте му поарчиле на Бориса! бреее!
Да видиш само колку пати ми излезе она 90 секунди лимит...Уста не затворија!
f9 ke go zagradam so zica bodlikava.....a vntre Zeni od mesokastro....pa da vidam kako ke gi fasCate posle za Gz :)) E sho imashe edna kerka Tunte-doktorot stvarno ke ti pomozeshe...
Strelec
quote:
Originally posted by slasa
aco sto atach e ona na mail nemozev da go otvoram aj prati vponovo
ти пуштав емаил со едни тетки и го прекинав... видов дека е 4MB, а не знаев што капацитет имаш... си реков да не те заглавам со некој лимит ако имаш...
f9 абе вие уште сте овде? па уште три страници со постови сте му поарчиле на Бориса! бреее! Ova ti se muzhevi vo akcija~!
sapeski
quote:
Originally posted by f9
ke go zagradam so zica bodlikava.....a vntre Zeni od mesokastro....pa da vidam kako ke gi fasCate posle za Gz :)) E sho imashe edna kerka Tunte-doktorot stvarno ke ti pomozeshe...
Исклучок?
Strelec
quote:
Originally posted by f9
абе вие уште сте овде? па уште три страници со постови сте му поарчиле на Бориса! бреее! Ova ti se muzhevi vo akcija~!
МУЖ беее!
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by slasa
aco sto atach e ona na mail nemozev da go otvoram aj prati vponovo
ти пуштав емаил со едни тетки и го прекинав... видов дека е 4MB, а не знаев што капацитет имаш... си реков да не те заглавам со некој лимит ако имаш...
Јас немам лимит на мојот [:)] [email protected]
kopacot neam plavi kartoni za kaj Tunteta......da ja svrtam stranava ili da ve pocekam ?:))))
Strelec еј... охриѓани... дали знаете што си велит охриѓанка (самата на себе), ко ќе е бркат кичевчанец? си велит: море да не трча пребрзо!?
Strelec
quote:
Originally posted by sapeski
Јас немам лимит на мојот [:)] [email protected]
ок... ќе те ставам во контакт листата насловена "no_censure"!:)
OooOo ja najvishe sakam koga mocham na j'no.
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by f9
абе вие уште сте овде? па уште три страници со постови сте му поарчиле на Бориса! бреее! Ova ti se muzhevi vo akcija~!
МУЖ беее!
Нема трте - мрте!
OooOo mene koga me boliT glava pijam AspirinT za da mi projdiT. fala
kopacot kicevcani ne se po Sportof Strelec....si gi pomesal so onie Antilopine od Istocna makedonija :P)))
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
mene koga me boliT glava pijam AspirinT.
и ти поминуваТ од апчетоТ?
sapeski
quote:
Originally posted by OooOo
ja najvishe sakam koga mocham na j'no.
Ам ак те чашитвит некој?
f9 neam plavi kartoni za kaj Tunteta...... Ne ti trebet plavi kartoni za na grobishta,-odavna umre Tunte.
OooOo Nego daj koga sme vekje kaj Ohrid, biznis da napravime .. prodavam kukja vo Ohrid (bez zaebancija). Koj ja prodade 5% za nego. Se naogja vo muzejskiot del na Ohrid. Gradena e '81 ili '82.
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
и ти поминуваТ од апчетоТ?
ne mi pominviT, ama pomalku me boliT.
kopacot OooOo ne e pojke sema od J'no da se mocat....sea od Vilana sveta sofija (od VMro) daska imet pusteno do plazana i dur slegvis nadolu mojs da mocas po balkonine :))
Thunder from down under kurajcanka i slivovica ako imat prepecena idam odma
sapeski
quote:
Originally posted by slasa
aj brte tunde pecurki ke zbirame
Свечената вечера кога ќе бидит?
sapeski
quote:
Originally posted by Thunder from down under
kurajcanka i slivovica ako imat prepecena idam odma
копачоф имат дома тазе овогодишна.
kopacot ke vi sprzam od kuceno samo vie dojte :)
sapeski Не го чуваше кучето е за специјални прилики?
f9 Posted - February 08 2004 : 01:10:24 do February 08 2004 : 11:25:47 vkupno 11 mski strani -Gazda! nov hard disk molam!Mzive bea vo akcija denes...
sapeski f9, не успеа на ирц да ни кажеш како е во Auckland? [:)]
Thunder from down under kako f9?
sapeski И јас не го разбирам, а на ирц многу паѓаше па не успеа да ни каже многу работи.
Thunder from down under ke vi napisit tuka so se sekirate
Strelec абе славе кај ни избега?
Thunder from down under smreki zbirat,ili pecurki
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
абе славе кај ни избега?
Последно рече шапе дали сакаш кафе, јас му реков може, после праефме муабет за да ојме на ќебапи летово и кого да викниме и наеднаш рече морам да одам папа. Очигледно smashing_baby беше причината! [:D]
Angelaris hhAHahahahhahaHAHahaha [:D] [:D]
Strelec
quote:
Originally posted by sapeski
Очигледно smashing_baby беше причината! [:D]
:))) ах таа smashing... паметот му го изеде на стари години!:)
Thunder from down under 69 mozit praet sega strelec so slusalka od telefpn naopaku
Angelaris haHAHahAhahaHaHhahaa mozda i toa da e ne se znae
Strelec
quote:
Originally posted by Thunder from down under
69 mozit praet sega strelec so slusalka od telefpn naopaku
:))))))) ah slasa, slasa!:)
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Thunder from down under
69 mozit praet sega strelec so slusalka od telefpn naopaku
:))))))) ah slasa, slasa!:)
На телефон? [:D]
Angelaris Po vatreno bilo taka na tel [:D]
slasa
quote:
Originally posted by Angelaris
haHAHahAhahaHaHhahaa mozda i toa da e ne se znae
a be pedere fastija ovaaa slikava
slasa
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by sapeski
Очигледно smashing_baby беше причината! [:D]
:))) ах таа smashing... паметот му го изеде на стари години!:)
Smasing baby e za Tundeta toj mnogu e sakal rezervacija samo angelcina ohridski
slasa asj ebete se site , dosta besse gluposti
sapeski
quote:
Originally posted by slasa
asj ebete se site , dosta besse gluposti
Сеа почнавме за нејзе муабет и доста беше а? [:p]
f9 sho te interesira-shape?
sapeski
quote:
Originally posted by f9
sho te interesira-shape?
Па на ирц те прашав како е животот во Auckland, ама многу паѓаше.
f9 Isto ko kajnas be,samo so ima rabota i letoto e zima ovde-a zimata leto. Bronhitis nemam do sega dobieno,a kaj nas sekoja godina po dvapati. Zavisi i so i kako sibil,si i to i taka ke ti e..
f9 Ti tamu vo springfild go sretna Simpson?a?
sapeski
quote:
Originally posted by f9
Isto ko kajnas be,samo so ima rabota i letoto e zima ovde-a zimata leto. Bronhitis nemam do sega dobieno,a kaj nas sekoja godina po dvapati. Zavisi i so i kako sibil,si i to i taka ke ti e..
Добро, значи горе долу фино било. А со озонските дупки шо правите? [?]
sapeski
quote:
Originally posted by f9
Ti tamu vo springfild go sretna Simpson?a?
Па да, Хомер е исклучителен човек. [:D]
Angelaris Da sapeski i toj te saka
Thunder from down under
quote:
Originally posted by f9
Isto ko kajnas be,samo so ima rabota i letoto e zima ovde-a zimata leto. Bronhitis nemam do sega dobieno,a kaj nas sekoja godina po dvapati. Zavisi i so i kako sibil,si i to i taka ke ti e..
da be i jas isto majkata kaj nas duri bev 2 pati godinata,krv duri da povjajkam ,imam zaboraeno [:D] dlankite na zima mi posinuvaja vo makedonija[:D]
Thunder from down under
quote:
Originally posted by slasa
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by sapeski
Очигледно smashing_baby беше причината! [:D]
:))) ах таа smashing... паметот му го изеде на стари години!:)
Smasing baby e za Tundeta toj mnogu e sakal rezervacija samo angelcina ohridski
slave nesakam kafga da vi napram tebe i na strelec,po vas imat merak taa frleno,rece taa ili slave ili strelec ili nemazena ke ostanam ako trebit [:D][:D] ,a ova za angelcina ohridski so velis mozit vredit da se razmislit za toa[:D]
Angelaris taka e sto go mesate coekot [:D]
sapeski
quote:
Originally posted by Strelec
ве молам не ме мешајте мене и не ми вадете афери... јас сум семеен човек и не ми требаат којзнае какви авантури... јас и кога би имал нешто со smashing или било која друга, тоа би било само привремено, но не и трајна врска... јас сум морален човек!
Нема шо тука долга или трајна врска, мора да се остави малку и за славета, не е така? [:D]
Angelaris javiiiiiiiiiii se juznaaaaaaaaa [:D]
kopacot Moralen covek so nemoralni potrebi :)) dali mislite deka mu odgovara opisof na Strelco ?:))))
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
ве молам не ме мешајте мене и не ми вадете афери... јас сум семеен човек и не ми требаат којзнае какви авантури...
Tachno, jas kje potvrdam deka choekot e semeen i deka see seme na terasa zbog zaradi zabava.
fio Колку наплаќа по м2 посеана нива?
Strelec ми жнајемо жито, жито, живио нам Маршал Тито!
OooOo
quote:
Originally posted by fio
Колку наплаќа по м2 посеана нива?
ja za terasa spomnav, neznam za niva.
fio нивата е поскапа ваљда