Моја Македонија
Моја Македонија
DJ_SHEMA Секој ден, што од Бога ми е подарен, го вдишувам и го живеам к'о последен, како зрак низ облак што се пробива и нежно те погалува знам, дека се е запишано во ѕвездите, живееме, за да некому припаѓаме , не знаев дека за тебе јас постојам и бескрајно ти припаѓам, знам! Расти, земјо мила чија не си била, колку бол во себе само си скрила! Кога не сум тука, срце силно чука, да се вратам таа повикува, Моја Македонија! Јас сум твој, а ти си моја како некогаш, единствена и слободна засекогаш! Како зрак низ облак ќе се пробијам, за тебе да запеам, знај! Расти, земјо мила чија не си била, колку бол во себе само си скрила! Кога не сум тука, срце силно чука, да се вратам таа повикува, Моја Македонија!
Strelec Shema, кој е автор на овие стихови?
Rommel- gjorgji krstevski?
melpomena
quote:
Originally posted by Rommel-
gjorgji krstevski?
Da
DJ_SHEMA Da da, gjordji. Odlichna pesna. Kje ja stavam na kanal denovive.