Градови со најквалитетен живот
Градови со најквалитетен живот
Strelec Женева и Цирих на врвот на листата Еден британски институт што се занимава со споредување на социјалните параметри од разни земји неодамна направи опсежно истражување околу квалитетот на урбаните заедници. Споредувајќи ги податоците од 215 светски градови, британските истражувачи констатираа дека Женева и Цирих во Швајцарија се на самиот врв на листата по квалитетот на живеењето што го нудат на своите жители. Веднаш зад нив се најдоа Ванкувер во Канада и Виена во Австрија. Инаку, истражувачите во креирањето на оваа листа споредуваа повеќе параметри, вклучувајќи ја здравствената заштита, образованието, транспортот, економските и еколошките фактори, како и безбедноста. Како и во безброј други слични споредбени анализи, и на оваа листа за најпожелни градови за живеење на врвот се најдоа урбани заедници од развиените земји чии градови ги зазедоа првите 10 места.
deni wroclaf saks
elena_ u suck..madafaka...eheheheh
elena_ strumca saks...heheh.. e aj sea deni le
elena_ Abe zaboravile Wroclaw da go staat na top listava....hehehe
Strelec Pozdrav za elena:) hehehhe [img]http://www.worldcityphotos.org/Poland/POL-Wroclaw-wsirkozicki1.jpg[/img]
elena_ hehehe ....nice pic