Војводина истакна свое знаме
Војводина истакна свое знаме
OooOo
Војводина истакна свое знаме на зградата на нејзиното Собранието
06.03.2004 На зградата на Собранието и на извршниот совет на Војводина ноќеска биле истакнати знамињата на автономната покраина Војводина, чиј изглед пред 7 дена го усвои Собрание на покраината. Знамето на Војводина е со модифициран изглед на знамето на Србија со три жолти звезди во средина. Демократѕската партија на Србија, Српското движење за обнова, Народната Демократска Партија и Српското Народно движење-Светозар Милетиќ ги обвинија владеачките партии во покраината за сепаратизам. Со слични оценки излегоа и социјалистите и српските радикали.
Strelec Кога ќе врие во котелот (во случајов: балкански), не врие само на едно место... туку по цела површина! Имам впечаток дека тоа ќе зема се’ поголем замав, а секој обид и интенција за поделба (наместо обединување) ме плаши!
OooOo eve go i znameto na vojvodina [img]http://zeljko-heimer-fame.from.hr/images/cs-vo.gif[/img]
deni ic agli
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
eve go i znameto na vojvodina
Нашите знамиња се поубави! Сите!:)
deni idealna drzava za ova zname = socijalisticka republika evropa ? so toa crvenoto sakat da se potsetat na komunizmot , a zvezdite se znak za pat kon junajted jurop . e ne biva taka bracha srbi madzari vorevar . ne chini znameto
јузер А што у ствари тие сакаат да се отцепат? Не ја знам етничката карта добро, али нели мнозинството се срби?