BOJKOT NA IZBORITE
BOJKOT NA IZBORITE
n/a Ako Branko ja napushti premierskata funkcija, od situacija so povekje mokj kje dojde vo situacija so pomalku mokj kako pretsedatel. Tochno? NEEEEEEEEEEE! So mnozinstvoto shto go ima vo parlamentot kje go smeni ustavot i kje vovede pretsedatelski sistem no so obezbedeno potpretsedatelsko mesto za albanec kako potpredsedatel. Najverojatno vo noviot ustav kje pishuva deka za potpredsedatel od nacionalnite zaednici koi imaat povekje od 20% na naselenie vo R.M. se bira onoj koj dobil mnozinstvo glasovi na izborite. Zatoa Dzhaferi se otkazha. Ne saka da mu bide potpredsedatel na Branko. Neka go prashaat Branko vo debatite dali kje vovede potpredsedatelska funkcija za albanec. NEEE, kje reche, nema da vovedam. Isto kako shto reche, nema da koaliciram so DUI, isto kako shto reche nema da se kandidiram za predsedatel, isto kako shto reche ovaa godina kje bile ekonomski BUM!. HAHAHA. Ovaa godina e ekonomsko tapanche - TAPA! Koj e Kedev? Kako shto veli Frchko - potkupeno grchko piunche. Toj namesto ustavot, kje ni go smeni imeto. Ljube, borec so veternici vo moderniot 21 vek. Se boreshe za Makedonija, sekoja chest, no za pretsedatel ne treba da si fajter (fajterite kako Miloshevich, Sadam i slichni gledame kaj odat). Bashka go eliminiraa po kratka postapka. NEMAAAA ZA KOGO DA SE GLASA.
B O J K O T! B O J K O T!
Ne izleguvam da glasam! Ako izlezam i go izchkrtam livcheto, kje se brojam vo izlezeni glasachi i kje pomognam da se izbere Branko.
NE IZLEGUVAM DA GLASAM!
The_Crow Decki ve citam so pisuvate i pomalku e smesna situacijava. Koj sto pravel i kako pravel da go ostavime nanazad. Temava na prasanjeto e dali da se bojkotiraat izborite ili ne. Epa koga sme veke tuka da razgovarame so fakti malce. Makedonija kako drzava postoi od 1991 so donesuvanje na ustavot za samostojna Makedonija. Od tuka proizleguva deka nie vsusnost kako samostojna drzava sme nekade okolu 13 godini. Megutoa se odaleciv od temata. Izborite se mnogu biten politicko-praven proces vo sekoja drzava vo koja doaga do izraz suverenosta na narodot da ja dava i zema vlasta. So ogled deka sme nie parlamentarna drzava a ne pretsedatelska izborot za Pretsedatel e dosta biten proces. Megutoa sto mi bese zborot; Spored site politikolozi sociolozi potrebno e da se izleze na glasanje i da se glasa a koj zam kogo ke glasa toa si e negovo licno pravo vo koj jas nema da navleguvam. Makdeonija treba da pokaze deka e zrela drzava so jasen demokratski kurs i zatoa mislam deka izborite se od krucijalno znacenje da se vidi do kade R. Makedonija stignala so svojot reformski kurs. Uste Demosten vo stara Grcija velel deka na denot na izborite narodot se cuvstvuva sloboden, a po zavrsuvanjeto toj postanuva rob na edna ili druga garnitura nezavisno koja i sto e. Zatoa smetam deka graganite masovno treba da izlezat i da glasaat i da pokazat deka Makedonija e spremna da se spravi so predizvicite i da si izbere Pretsedatel na drzava koj ke bide Pretsedatel na site gragani bez ogled na nivnata rasna,verska,etnicka,polova pripadnost ako nesto ispustam dopolnete me,megutoa fakt e deka na denot na izborite treba da se izleze masovno kolku sto moze poveke i da se glasa, a koj ke pobedi ostanuva vremeto da kaze.
SLaCk Ova mozese poednostavno da go objasnis kao edna zena na pazar sto ja prasaa na Sitel.-Ke glasate li? Da! -Zosto? pa mora da se glasa -a zosto? pa taka mora.Ja ova ke si kazam pak megu Branko i Kedev Kedev e deset pati podobar,ama ni dvajacata ne ispolnuvaat standardi za pretsedatel taka sto...
OooOo ete go on pak .. 10 pati podobar. Daj argumenti choeche zashto, kako, koga ... ja vikam deka Gzim e 30 pati podobar od Kedev!
SLaCk Zatoa sto sekoj cesen covek vo Makedonija e deset pati podobar od Branko i zatoa sto Branko nema nikakov kvalitet.Niti e drzavnik niti e cesen,niti e hrabar ni odlucen ni nisto.Ete zatoa a sea ti pak ako ne razbiras tvoj problem.I kazi mi ti sto mislis koj e podobar i zosto.
Strelec Jas mislam deka marko_poloski e deset pati podobar od ivo-komita, a ivo-komita e deset pati podobar od SLaCk!
SLaCk A Strelec e von konkurencija on samo so GAZment moze da se meri. Lele kako ke ti stoi keche so ovie crnive cvikeri so si gi stail.
Strelec Heh chedo vmrovsko... znachi kako me zezna... c c c!:)))
SLaCk Ne mi bese toa celta, ne se cuvstvuvaj zeznat,barem ne od mene.
n/a Zdravo The_Crow, Gledam ubavo i smireno gi postavi rabotite, spomna i sociolozi, i Demosten i slichno, i izvede zakluchok deka treba da se izleze da se glasa, pa za kogo kje se glasa i ne e vazhno, samo da se glasa. Zoshto e vazhno samo da se glasa, ba bilo za kogo, pa duri i nevazhechko livche da se pushti? Zatoa shto, ustavot, onakov kakov shto e, mlad, nesovrshen i slichno, predvidel edna rabota koja kako demokratsko pravo e CHEKAN po glavata na politicharite i politichkite partii shto vlegle vo trka za pretsedatel. Arno ama toa demokratsko pravo vo ustavot ne im se bendisuva na mnogumina, pa gledam i tebe. Ustavot veli: Ako ne izlezat 50% od zapishanite glasachi vo izbirachkiot spisok, izborite za pretsedatel ne se validni. Vo taa rechenica ima isto tolku demokratija kako i vo rechenicite za pravo da se bira i da se bide izbran. So toj chlen od ustavot, tvoeto i site ubeduvanja deka treba da se izleze na glasanje e na isto demokratsko ramnishte so ubeduvanjata deka NE TREBA da se izleze na glasanje. Sudot na narodot so toj chlen od ustavot se meri i preku NEIZLEGUVANJE na glasanje. Prashanje e dali kje imaat obraz ili sram onie koi trgnale vo trka za pretsedatel, ako povekje od 50% od izbirachite ostanale nezinteresirani za niv. Imash i edna kontradiktornost: Velish: "So ogled deka sme nie parlamentarna drzava a ne pretsedatelska izborot za Pretsedatel e dosta biten proces." Obratno e. Da bevme pretsedatelska drzhava, izborot na pretsedatel kje beshe dosta biten. Vaka izborot na pretsedatel ne e biten, zatoa shto drzhavat funkcionira i bez nego. Bashka shto so ovie kandidati, ama TOTALNO ne e biten. Bitno mu e na Branko i negovite prijateli, samo da izlezat optimisti VMRO-DPMNE-ovci i da mu ja napolnat brojkata nad 50%.
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Zatoa sto sekoj cesen covek vo Makedonija e deset pati podobar od Branko i zatoa sto Branko nema nikakov kvalitet.Niti e drzavnik niti e cesen,niti e hrabar ni odlucen ni nisto.Ete zatoa a sea ti pak ako ne razbiras tvoj problem.I kazi mi ti sto mislis koj e podobar i zosto.
Dali e drzhavnik neznam. Dali lazhe - lazhe (sekoj politichar lazhe). Dali e chesen i toa neznam. Dali e hrabar, mislam deka e hrabar. Za Kedev ne bi glasal od prosta prichina shto e doktor, bez politichko iskustvo. Deka prima pari od Grcite i deka e kockar. Plus toa shto e bolen za vlast. Sakal da bide pretsedatelski kandidat na SDSM, a ovie go stavile na listata za kandidati pod broj 5 mi se chini. Pa posle toa go odjebale. Pa aj koga nemozhe tamu, daj da probam u VMRO, u slushaj i ovie da go odjebele, garant kje idel u Tretiot pat, pa u chetvrtiot itn. Me prasha koj e podobar? Hmmmmm ... Iskreno mislam deka opozicija treba da pobedi za da ima ramnotezha u drzhavata, opozicija za pretsedatel a pozicija u vlada. Toa e moe mislenje, ali Kedev u nikoj sluchaj ne bi sakal da e pretsedatel. Nazhalost on e edina opozicija.
Ceki Pa da ima albanec za pretsedatel, site ke bidete zadovolni? Samo da ne kedev, samo da ne crvenkovski.
Ceki Q: Zasto da bojkotirame izbori, da gi bojkotirame olimpiski igri sto ke bidat vo atina!!![?] A: Ne to e sport to ne se bojkotirat![:o)] Pa dobro samo mislav deka bi bilo fer od nas da bojkotirame nesto sto go organizuva drzava sto saka da ni go ukrade imeto.[xx(]
marko_polog Nisto ne biduva od vas ovde, stari komunjari "Titovi pionirchinja". Ve zagreav malce so nekolku kritiki kon vasiot omilenik i skokate kako zabi, a najsmesno e sto se pravite neutralni :) Gledam deka cvrstvo stoite zad starata komunjarska propaganda, lazi pa lazi i na kraj ke si poveruvas deka e vistina, so starite prikazni VMRO ke ja delat Makedonija a tie beva edinstvenite sto dadova deklaracija vo Sobranie za Nezavisnost, za toa vreme Komunistickata Partija uste gledase kako da ostane Makedonija so Yugoslavia, 7 godini poslem bese dovolno vreme 90% od Makedonija da se privatizira a vo budjetot nema pari, no i toa ne im bese dovolno pocnava samiot narod da go kradat(TAT e samo eden primer), Za Armijata i Policijata da ne pravime muabet, Za Imeto i Znameto sto go smeniva "privremeno", Za Vrabotenosta sto sekoja godina se dodeka beva na Vlast se namaluvase, Za predadstvoto vo 2001 sto stanava primer #1 vo svetot na Izrodi, da koaliciras so Teroristi sto celta im bese ubivanje i demoliranje na se sto e Makedonsko i se do denesnite rezultati koga se povtorno na Vlast, Ekonomijata pak katastrofalna(moze pak Branko da se pofali so nov rekord vo Evropa), sega vo kampanjata ni kazuva kolku e bezbedno, e da zatoa sto tie Teroristi sto do vcera nasite braniteli se boreva so niv, sega sekoj den se nagraduvaat ne samo vo Najgolemite Drzavni funkcii nego segde kade sto rakovodat Albancite, Makedoncite tamu se otpustuvaat od rabota i na nivni mesta se stavaat Albanci. Za Tetovskiot Univerzitet, neli Evropa dade blagoslov za "Stuloviot" Univerzitet, privaten i bez da ja koshta drzavata eden denar, no taka ne se deli drzava. Tetovo Tabak se prezede so avtomati i sega si stana del od Tetovskiot Univerzitet, tuka sigurno nema kriminal. Najsmesno e koga ve citam da pisuvate za 2001, epten bese VMRO jak i za malce ke uspeese da ja podeli Makedonija, no za zal tuka beva Ahmeti, Amerikancite so delenje sekakov vid oruzje na Ahmeti samo da se spasi Makedonija od podelba, i Branko kako vistinski Patriot nemase drug izbor osven da go nagradi Ahmeti kako negov partner na Vlast, od sto se dokaza kako spasitel na Makedonija i ja spreci VMRO da ja podeli Makedonija, isto taka ne zaboravi Hisni Sakiri i mnogu drugi komandanti da gi nagraduva so najvisoki drzavni funkcii, stvarno dojde denot koga site mozeme da ja vidime vistinata, E da beva isti tie Albanci od Kosovo kako nasive, Gospod da gi videse i Srbite.
fio Марко, ми недостасуваше :-) Тој што го превзема Тетово Табак е во ќорка :) Благословот од ЕУ за Штуловиот вели дека и државата ќе треба да го финансира по неколку години :) Не ни е омиленик, но можеби на некои тука им е МИЛЕНИК :) За мене е поголема чест да знам дека сум бил Титов пионер и не сум киднал у Мичиген за да се бусам у груди дека сум патриот :) И да, овие се далеку од комуњари, потсети се како се живеело во социјализмот во ЈУ и ќе сватиш некои работи :) Газмент е сечен! ;-)
f9 So ogled deka sme nie parlamentarna drzava a ne pretsedatelska izborot za Pretsedatel e dosta biten proces. Megutoa sto mi bese zborot... I jas se chudam sho ti bil zborot... Spored site politikolozi sociolozi potrebno e da se izleze na glasanje i da se glasa .... Vo Makedonija imashe samo eden politikolog-sociolog-Dr Nikola Boshale i toj umre,bog da go prosti-se drugo bile i se partiski papagali.
f9 Bez onie mali i GOLEMI razliki pomegu SDSM i VMRO-DPMNE i nivnite kandidati Crvenkovski i Kedev situacijata e sledna:Kandidati nema od druga opcija,a nema nitu nezavisni.Konkurencijata ni e svedena na dve partii i voopshto ne gi oslikuva realnite interesi na graganite. Toa e limitiracka demokratija.Nas ni e ostaveno da birame pomegu DVAJCA VAZALI koj nemaat suverena pozicija bazirana na vnatreshnite Makedonski interesi.Kako vo turskoto ni e ostavena mozhnost samo da go izbirame dzelatot...zatoa bojkot.
fio Интересна теза, мада тешко остварлива. Ако може админ да го архивира на крај овој топик, да го имаме за секој случај :)
OooOo
quote:
Originally posted by blazhocrni
Ako Branko ja napushti premierskata funkcija, od situacija so povekje mokj kje dojde vo situacija so pomalku mokj kako pretsedatel. Tochno? NEEEEEEEEEEE! So mnozinstvoto shto go ima vo parlamentot kje go smeni ustavot i kje vovede pretsedatelski sistem no so obezbedeno potpretsedatelsko mesto za albanec kako potpredsedatel. Najverojatno vo noviot ustav kje pishuva deka za potpredsedatel od nacionalnite zaednici koi imaat povekje od 20% na naselenie vo R.M. se bira onoj koj dobil mnozinstvo glasovi na izborite. Zatoa Dzhaferi se otkazha. Ne saka da mu bide potpredsedatel na Branko. Neka go prashaat Branko vo debatite dali kje vovede potpredsedatelska funkcija za albanec. NEEE, kje reche, nema da vovedam. Isto kako shto reche, nema da koaliciram so DUI, isto kako shto reche nema da se kandidiram za predsedatel, isto kako shto reche ovaa godina kje bile ekonomski BUM!. HAHAHA. Ovaa godina e ekonomsko tapanche - TAPA! Koj e Kedev? Kako shto veli Frchko - potkupeno grchko piunche. Toj namesto ustavot, kje ni go smeni imeto. Ljube, borec so veternici vo moderniot 21 vek. Se boreshe za Makedonija, sekoja chest, no za pretsedatel ne treba da si fajter (fajterite kako Miloshevich, Sadam i slichni gledame kaj odat). Bashka go eliminiraa po kratka postapka. NEMAAAA ZA KOGO DA SE GLASA.
B O J K O T! B O J K O T!
Ne izleguvam da glasam! Ako izlezam i go izchkrtam livcheto, kje se brojam vo izlezeni glasachi i kje pomognam da se izbere Branko.
NE IZLEGUVAM DA GLASAM!

Bravo be majstore .. im go zachuka na site :)
B O J K O T! B O J K O T!
n/a
quote:
Originally posted by fio
Интересна теза, мада тешко остварлива. Ако може админ да го архивира на крај овој топик, да го имаме за секој случај :)
Zdravo fio. Ne razbiram shto e teshko ostvarlivo. Ako mislish na toa dali bi uspeal bojkotot, se soglasuvam so tebe. Teshko deka bojkot bi uspeal, ama jas kje gi bojkotiram izborite. So toa shto vaka javno go iznesov moeto mislenje za bojkot, mozhda ako vmacedonia e vlijatelen forum shto go chitaat okolu 5000 lugje (hehe) (admin kazhi dali gresham za brojkata), mozhda i kje se rashiri idejata. Pozdrav!
SLaCk Vo Rusija ima interesno resenie pokraj kandidatite ima i opcija da se zaokruzi |Za nikoj od predlozenite kandidati".Taka ke se vidi deka na graganite ne im se dopagaat kandidatite a i deka graganite ja ispolnuvaat svojata ibvrska za glasanje.
OooOo vo Makedonija mozhesh da gi zaokruzhish site kandidati i livcheto kje bide nevazhechko :)
DJ_SHEMA Ili pak da ne izlezesh a pa da imash glasano [;)]
OooOo Mada taa opcija shto ja kazha Slack mi se svigja. Na primer vo ovoj sluchaj jas bi ja zaokruzhil ZA NIKOGO. Ili bi dodal broj 5 i bi napishal za nikogo :)
ozonce a shto ke se sluchi ako se bojkotiraat izborite? kade sme nie? Shto dobivame, a shto gubime?
Strelec Verojatno nisto drugo osven dopolnitelni finansiski trosoci!
n/a
quote:
Originally posted by ozonce
a shto ke se sluchi ako se bojkotiraat izborite? kade sme nie? Shto dobivame, a shto gubime?
Hmmm, mi se svigja prashanjevo. Pa eve shto bi dobile: 1. I VMRO-DPMNE i SDSM kje svatat deka povekje narodot ne e voda vo legjen pa de na ednata de na drugata strana da odat koga tie ja zamatuvaat vodata. A vo sushtina nishto drugo ne dobivaat osven zamatena voda. 2. Mozhda kje se pojavi nekoj politichar shto ne e od tie dve partii, a da gi osvoi simpatiite na narodot. 3. Kje se sprechi (privremeno) proektot Makedonija da dobie potpredsedatel pripadnik na albancite - a toa mnogu kje gi naluti amerite i evropjanite. hehe - ama nie ne dobivame bash neshto mnogu. Shto bi izgubile: 0. Bi si go imale ushte za nekoe vreme Ljupcho Jordanovski za pretsedatel na Makedonija. :-( 1. Drzhavata kje izgubi pari za vtori ili treti izbori. 2. Kaj SDSM kje go zagubime Branko kako lider na SDSM i kako lider na Vladata (a mozhda i nema), se' zavisi kakov obraz i sovest ima i dali po eventualen poraz kako na primer na vremeto Goshev a potoa i Georgievski si dadoa ostavki. 3. Kaj VMRO-DPMNE nema nishto da zagubime - tie i taka se zagubeni vo lavirintite na sudskite tuzhbi protiv niv. Mozhda Danka kje si podnese ostavka, a mozhda i nema, pa kje prodolzhat da si se teshat so neizbraniot Kedev. Od seto ova sledi samo edno: SDSM kje ZAPNE ko nikoj za da ne gi izgubi izborite. Branko ne e naiven za da vleze vo tolku golem rizik za da si ja reskira politichkata kariera.
Samo narodot so neizleguvanje kje mu odrzhi lekcija.
VMRO-DPMNE e dekor. Slaba opozicija. Tapa Johnson. Slushnav deka vo Shtip SDSM-ovci ja imale molbata na Kedev za izborite vo 2002 godina da bide na nivna lista - do petto mesto baral tipot. Branko razbral za toa, i go odbil, pa toj se pomolil i kaj Ljubcho a ovoj go prifatil da bide na 2 ili treta pozicija. Ako e tochno toa shto Frchko go pishuvashe za nego, imal golemi pari primeno od Manoli od OKTA, t.e. od grchkite tajni sluzhbi. Ustvari parite gi zemal legalno - ja lechel majka mu na Manoli, bidejkji vo Grcija se potroshile lekarite. Kako shto reche eden - Mi se zgadi od ovie ...
dejan Toa ne e drobro..... Ako Branko ke bide pretsedatel......togas toa ne e dobro. Ama ako ti ke imas takov pogled za da ne iskocis da glasas......togas kako ke znaes sto ke bidne? Takvo ponasanje za ova ne e dobro. Po dobro site makedonci da iskocat da glasat, mesto siptarite da glasat i poslo da videme siptar za pretsedatel i ke videme ubavo! Ova e samo moje mislenje.
slasa
quote:
Originally posted by Strelec
Verojatno nisto drugo osven dopolnitelni finansiski trosoci!
a koga rekopv da glasas za mene .. sam ke se finansirav .[:D][:D]
n/a
quote:
Originally posted by dejan
Toa ne e drobro..... Ako Branko ke bide pretsedatel......togas toa ne e dobro. Ama ako ti ke imas takov pogled za da ne iskocis da glasas......togas kako ke znaes sto ke bidne? Takvo ponasanje za ova ne e dobro. Po dobro site makedonci da iskocat da glasat, mesto siptarite da glasat i poslo da videme siptar za pretsedatel i ke videme ubavo! Ova e samo moje mislenje.
Jas znaelo shto bidelo na izbori preku televizija gledalo. Albancite ako samo glasalo, pak nemalo albanec izberelo. Ushte nebilo golemo brojka za takvo pretsedatel. Jas ne sakalo ni Branko ni Kedev. :-) Branko mnogo lazhelo, a Kedev i mnogo lazhelo i mnogo kradelo so Danka i drugite od VMRO. Jas go pochituvam tvoeto mslenje, zato e forumov, da si gi razmenime mislenjata.
dejan Fala sto mi go pocituvas:) Mislev nekoj ki mi se izdere:p Pa ako branko i kedev nego sakas....sto e so buchkovski ili kako se vika? Ako kedev e kradec i lopov togas glasajte za branko? Sekoj politicar na ovoj svet lazo:p Branko i Kedev ne se nesto posebno;))))
ozonce Kako i da e ke imam dobri honorari za nabljuduvanje na izborite... na kratkorocen plan ne gubam nishto - dobivam ubav honorar, a na dolgorochen Gospod da ne chuva i brani od znaete kakva belja.
n/a
quote:
Originally posted by dejan
Fala sto mi go pocituvas:) Mislev nekoj ki mi se izdere:p Pa ako branko i kedev nego sakas....sto e so buchkovski ili kako se vika? Ako kedev e kradec i lopov togas glasajte za branko? Sekoj politicar na ovoj svet lazo:p Branko i Kedev ne se nesto posebno;))))
Nishto shto ti go pochituvam. I ti mene da mi go pochituvash :-) Buchkovski mnogu go saka. Zatoa sega neka ima BOJKOT, pa posle Buchkovski neka se kakandidirara. Velish sekoj politichar lazhe. Da, ama ima dimenzii na nivnite lagi. 1. Ima politichari koi lazhat prilichno. 2. Ima politichari koi lazhat MNOOOOOGU. 3. Ima politichari koi lazhat i kradat. 4. Ima politichari koi lazhat i ubivaat. Branko: Br. 2. Kedev: Br. 3. G'zim Ostreni: Br. 4. Spored toa:
B O J K O T! B O J K O T!
marko_polog
quote:
Originally posted by blazhocrni
quote:
Originally posted by dejan
Fala sto mi go pocituvas:) Mislev nekoj ki mi se izdere:p Pa ako branko i kedev nego sakas....sto e so buchkovski ili kako se vika? Ako kedev e kradec i lopov togas glasajte za branko? Sekoj politicar na ovoj svet lazo:p Branko i Kedev ne se nesto posebno;))))
Nishto shto ti go pochituvam. I ti mene da mi go pochituvash :-) Buchkovski mnogu go saka. Zatoa sega neka ima BOJKOT, pa posle Buchkovski neka se kakandidirara. Velish sekoj politichar lazhe. Da, ama ima dimenzii na nivnite lagi. 1. Ima politichari koi lazhat prilichno. 2. Ima politichari koi lazhat MNOOOOOGU. 3. Ima politichari koi lazhat i kradat. 4. Ima politichari koi lazhat i ubivaat. Branko: Br. 2. Kedev: Br. 3. G'zim Ostreni: Br. 4. Spored toa:
B O J K O T! B O J K O T!

Do sega nemam procitano deka Sasko Kedev kradel ili za nesto lazel, Ako imas nekoj informacii napisi.
NARCIS`
quote:
Originally posted by marko_polog
quote:
Originally posted by blazhocrni
quote:
Originally posted by dejan
Fala sto mi go pocituvas:) Mislev nekoj ki mi se izdere:p Pa ako branko i kedev nego sakas....sto e so buchkovski ili kako se vika? Ako kedev e kradec i lopov togas glasajte za branko? Sekoj politicar na ovoj svet lazo:p Branko i Kedev ne se nesto posebno;))))
Nishto shto ti go pochituvam. I ti mene da mi go pochituvash :-) Buchkovski mnogu go saka. Zatoa sega neka ima BOJKOT, pa posle Buchkovski neka se kakandidirara. Velish sekoj politichar lazhe. Da, ama ima dimenzii na nivnite lagi. 1. Ima politichari koi lazhat prilichno. 2. Ima politichari koi lazhat MNOOOOOGU. 3. Ima politichari koi lazhat i kradat. 4. Ima politichari koi lazhat i ubivaat. Branko: Br. 2. Kedev: Br. 3. G'zim Ostreni: Br. 4. Spored toa:
B O J K O T! B O J K O T!

Do sega nemam procitano deka Sasko Kedev kradel ili za nesto lazel, Ako imas nekoj informacii napisi.
Tokmu taka..[;)]
Strelec
quote:
Originally posted by NARCIS`
quote:
Originally posted by marko_polog
quote:
Originally posted by blazhocrni
quote:
Originally posted by dejan
Fala sto mi go pocituvas:) Mislev nekoj ki mi se izdere:p Pa ako branko i kedev nego sakas....sto e so buchkovski ili kako se vika? Ako kedev e kradec i lopov togas glasajte za branko? Sekoj politicar na ovoj svet lazo:p Branko i Kedev ne se nesto posebno;))))
Nishto shto ti go pochituvam. I ti mene da mi go pochituvash :-) Buchkovski mnogu go saka. Zatoa sega neka ima BOJKOT, pa posle Buchkovski neka se kakandidirara. Velish sekoj politichar lazhe. Da, ama ima dimenzii na nivnite lagi. 1. Ima politichari koi lazhat prilichno. 2. Ima politichari koi lazhat MNOOOOOGU. 3. Ima politichari koi lazhat i kradat. 4. Ima politichari koi lazhat i ubivaat. Branko: Br. 2. Kedev: Br. 3. G'zim Ostreni: Br. 4. Spored toa:
B O J K O T! B O J K O T!

Do sega nemam procitano deka Sasko Kedev kradel ili za nesto lazel, Ako imas nekoj informacii napisi.
Tokmu taka..[;)]
Neli mislite deka ne mora da se quotira cel prethoden post, tuku da se ostavi samo ona koe sto sakame da go iskomentirame!? Vaka mene mi se cini mnogu nepregledno i bez nekoj poseben efekt!
mafisKumA 1. glasajne je na cojek demokratska prviligija 2. ako bojkotirate to znaci deka vasi glas nema da se broj i vase mislejne nese priznava 3. ako bojkotirate samo sebe si prajte steta 4. ako bojkotirate to znaci deka vasa partija imat pomala sanca da vlezi u vlat i tije sto gi nejcite ke vlezat 5. bojkotirate a poslem nesto ako nevise svijga togas kukate ovije vaka taka napraja
fio
quote:

Originally posted by blazhocrni 1. Ima politichari koi lazhat prilichno. 2. Ima politichari koi lazhat MNOOOOOGU. 3. Ima politichari koi lazhat i kradat. 4. Ima politichari koi lazhat i ubivaat. Branko: Br. 2. Kedev: Br. 3. G'zim Ostreni: Br. 4. Spored toa:
B O J K O T! B O J K O T!

Do sega nemam procitano deka Sasko Kedev kradel ili za nesto lazel, Ako imas nekoj informacii napisi. [/quote] OKTA.
marko_polog Dobro fio, odgovorot OKTA nisto ne mi znaci bidejki ne sum informiran mnogu za taa slucka, ako sakas napisi dve-tri recenici kako bil involviran Kedev.
f9 Mafis kuma,daj kumov neshto da ti kazhit.... So sila ksmet ne bidvit,-toa kako profesionalna kuma treba do sega da go znaeshe.Kaj nas toa i se sluchuva.Ako nevestata ne gi bendisua mozhnite zetoj ke apstinira,belkim ke namine nekoj asolen....
fio Ме мрзи
n/a Samo Brat Ljube bese opcija , no koga veke i nego go trgnaa ,da se slozuvam treba da se bojkotiraat izborite i nikoj da ne izleze da glasa.Ako veke narodot glasa podobro za SIPTAR nekoj odkolku da go dade glasot za nekoj Zapadno orientiran Makedonec koj ke ja predade Makedonija.
n/a
quote:
Originally posted by f9
Mafis kuma,daj kumov neshto da ti kazhit.... So sila ksmet ne bidvit,-toa kako profesionalna kuma treba do sega da go znaeshe.Kaj nas toa i se sluchuva.Ako nevestata ne gi bendisua mozhnite zetoj ke apstinira,belkim ke namine nekoj asolen....
Sekoja chest majstore. Dobar primer. Inaku za Kedev prasha nekoj! Neka ja prochita slednava kolumna: http://dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=2363&stID=28261 Malku e stara kolumnata - 2 i neshto meseci - i nekoi raboti ne pogodil, ama dobar e Frle, neli. Ako ne vi e jasno koj e "dvojnata kombinacija" - demek shpiunot na Grchkata drzhava - toe e poznatiot Manoli od OKTA. Ne treba da vi kazhuvam koj e "nadobudniot doktor". Se se poklopuva. Kako svoj prioritet Kedev javno kazha pred nekoj den: Kje se zalozhel da se reshi shto pobrzo problemot so imeto. Ako mislite deka toa go kazhal poradi svojata golema politichka mudrost i iskustvo, kako lociranje na biten problem koj toj kje go reshi - se lazhete. Toa se zborovi koi mu gi stavile vo usta tie od Grcija od koi shto zemal silni pari. Kje go reshi problemot so imeto, zhimi malka. Neka go prasha nekoj KAKO? Severna, juzhna, tuzhna, kriva, leva, centralna, ..., Makedonija. Ima logika vo toa shto nekoj ja postavi dilemata - dali Kedev kradel. Kradel (zemal) od Grci. Super - ne od Makedonci i od Makedonija kje reche nekoj. Da ama, ushte potezhok moralen sram e da zemash od tugjinec za da gi prodadesh interesite na svojata drzhava. Prodadeno grchko lekarche i politicharche.
OooOo e nemoj taka .. sea marko_polog i slack kje te pljukaat .. daj malku ponezhno so kedev molim te. [;)]
Gazment
quote:
Originally posted by blazhocrni
quote:
Originally posted by f9
Mafis kuma,daj kumov neshto da ti kazhit.... So sila ksmet ne bidvit,-toa kako profesionalna kuma treba do sega da go znaeshe.Kaj nas toa i se sluchuva.Ako nevestata ne gi bendisua mozhnite zetoj ke apstinira,belkim ke namine nekoj asolen....
Sekoja chest majstore. Dobar primer. Inaku za Kedev prasha nekoj! Neka ja prochita slednava kolumna: http://dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=2363&stID=28261 Malku e stara kolumnata - 2 i neshto meseci - i nekoi raboti ne pogodil, ama dobar e Frle, neli. Ako ne vi e jasno koj e "dvojnata kombinacija" - demek shpiunot na Grchkata drzhava - toe e poznatiot Manoli od OKTA. Ne treba da vi kazhuvam koj e "nadobudniot doktor". Se se poklopuva. Kako svoj prioritet Kedev javno kazha pred nekoj den: Kje se zalozhel da se reshi shto pobrzo problemot so imeto. Ako mislite deka toa go kazhal poradi svojata golema politichka mudrost i iskustvo, kako lociranje na biten problem koj toj kje go reshi - se lazhete. Toa se zborovi koi mu gi stavile vo usta tie od Grcija od koi shto zemal silni pari. Kje go reshi problemot so imeto, zhimi malka. Neka go prasha nekoj KAKO? Severna, juzhna, tuzhna, kriva, leva, centralna, ..., Makedonija. Ima logika vo toa shto nekoj ja postavi dilemata - dali Kedev kradel. Kradel (zemal) od Grci. Super - ne od Makedonci i od Makedonija kje reche nekoj. Da ama, ushte potezhok moralen sram e da zemash od tugjinec za da gi prodadesh interesite na svojata drzhava. Prodadeno grchko lekarche i politicharche.
Frcko e buljash, ama sekoja cest za kolumnava. Pis[:)]
marko_polog Tie kolumni i tipovi kako Frckovski se najgolemiot problem vo Makedonija(prodadeni dusi na Zapad) i gi ima mnogu,nego da ne izbegavate od realnata slika i ne mnogu kredit da davate na nekoj si Izrod sto napisal kolumna. Realnata slika e slednava: VMRO-DPMNE ne go smeni imeto i znameto na Republika Makedonija, Toa bese storeno za vreme koga Frckovski bese na Vlast. Da ve prasam jas sega vas koj zel pari togas sto go smeni imeto i znameto a ne lazeva deka toa e privremeno resenie, demek za dva-tri meseca. Mnogu brzo zaboravate. Se dodeka ima Makedonci kako vas ovde sto skokaat kako zabi koga ke napise nekoj Izrod kolumna ili ke dade nekoja izjava i toa go racunate za nekakva si vistina, onda nisto ne biduva od Makedonija, Vas sekoja kolumna i izjava ke vi dojde kako dobro utro samo poradi toa sto e napadnat covek na VMRO-DPMNE, a zaboravate deka tie "Patrioti" pred nekoja godina vece si ja zavrsiva rabotata i so imeto i znameto.
OooOo Fakt e deka toa VMRO-DPMNE ne go napravija, no zoshto e prashanjeto?? Zatoa shto SDSM dojdoa prvi na vlast. Se vide fajdeto i od DPMNE posle toa, ne za imeto, ali za mnogu drugi raboti. Na Makedonija i treba nekoj NOV!!!
marko_polog Sasko Kedev e Nov vo politikata, kritikite kon nego moram da gi svatam kako mrznja kon negovata partija, zosto kako politicar uste nemal vreme covekot da se dokaze. Se vide fajdeto, odi vidi nekoja statistika za vreme nivniot mandat i samiot ke se uveris vo koj pravec idese Ekonomijata za razlika od pred 1998 i sega, ne ve interesira toa znam, izmisleni drami i muabeti kako dve seljanki na avtobuska, so tie fakti vie ke napreduvate :)
OooOo blazhocrni, rabotata e shto nekoj slepo veruva vo partijata i dava blagoslov na se shto kje napravi partijata (ustvari ne razmisluva so svoja glava), a nekoj kako tebe uvidel deka ne e taka rozevo ustvari kako shto izgleda. Potegot so Nikola Gruevski da dojde na mesto na Ljubcho ne e nishto drugo, nego da se vrati nekoe poverenje kaj narodot prema partijata, koe shto DPMNE go izgubi. Nikoj ne pie nafta i javna tajna e deka Ljubcho seushte dirigira od pozadina i seushte ja vodi partijata, a Gruevski e samo pion vo celata igra. Nemoj da me napagjate odma deka sum za SDSM poshto mal milion pati sum rekol deka se oni malku poprefineti od VMRO-DPMNE, inache u globala se isto sra*nje. * u pm moram sekogash da obrazlozhuvam deka ne sum za sdsm [:D]
melpomena Marko, daj be reply na nekoj drug forum, olabaj se malku od politikava:) (trachevi, seiri, muzika, film???:)
n/a
quote:
Originally posted by marko_polog
Sasko Kedev e Nov vo politikata, kritikite kon nego moram da gi svatam kako mrznja kon negovata partija, zosto kako politicar uste nemal vreme covekot da se dokaze. Se vide fajdeto, odi vidi nekoja statistika za vreme nivniot mandat i samiot ke se uveris vo koj pravec idese Ekonomijata za razlika od pred 1998 i sega, ne ve interesira toa znam, izmisleni drami i muabeti kako dve seljanki na avtobuska, so tie fakti vie ke napreduvate :)
Zdravo Marko, I jas bev simpatizer na VMRO-DPMNE do 2003. I ekonomskite prashanja shto gi spomnuvash ti se tochni. Sepak, toa so temata za izbor na pretsedatel, e mnogu porazlichno. Eve ti nekolku fakti: 1. VMRO-DPMNE do 2003 (do kongresot) i segashnovo shto go kandidira Kedev se skroz razlichni raboti. 2. Toa shto ekonomijata na VMRO-DPMNE do 2002 bila podobra od segashnava, ne e argument deka Kedev e praviot izbor na ovie pretsedatelski izbori zatoa shto: 2.1. Pretsedatelot nema ingerencii vo ekonomijata, pa taka ni Kedev nema da ni go podigne ekonomskiot standard ako bide izbran za pretsedatel. 2.2. Kedev stana chlen na VMRO-DPMNE vo Avgust 2002 (pred izborite), otkako ne mu uspea namerata da se stavi na listata na SDSM do 5-to mesto. VMRO-DPMNE go stavi na 2 ili 3-to. 3. Dali samo so toa shto Frchko napishal kolumna vo koja kazhuva deka Kedev e obraboten od Grchkite razuznavachki sluzhbi, e argumentot deka ustvari Kedev e chist vo politikata, pa ete ne se najde nikoj drug, tuku Frchko da go kritikuva nego. Kedev nikogash ne demantirashe deka ne ja lechel majka mu na Manoli, i deka ne zemal ogromni honorari za toa "lechenje". Jas ushte od 1990 sum dremel i na mitinzi i sum lepel i plakati kako volanter (iako ne chlen), sum go sakal VMRO-DPMNE isto kako shto gledam tuka deka i ti go sakash. Aj zaprashaj se, dali vo istiot toj period od 1990 do 2002 vo koj period ti dushata si ja daval za VMRO-DPMNE, za gospodinot Kedev, VMRO-DPMNE bila partijata na izbor. Slichno prashanje mozhesh da si postavish i za Ganka (stana chlen vo 2000 - za da stane minister), ili za Nikola Gruevski (stana chlen na VMRO-DPMNE vo 1999, duri otkako stana minister), ili za Orovchanec (beshe chlen na DA, pa na Nova Demokratija, pa vo 2002 na VMRO-DPMNE), ili za Chashule (i da ne nebrojuvam vekje od NOVITE vo VMRO-DPMNE). FAKT: VMRO-DPMNE ne beshe NIVNATA partija na izbor. Nivnite politichki simpatii orbitiraa okolu socijal-demokratskata ideolgija (a na nekoi od niv i okolu starata komunistichka ideologija, kako na primer na Orovchanec, na Chashule - nivnite tatkovci kako sudii vo stariot socijalistichki rezhim imaat prateno 1000-ci vmro-ovci po zatvori.) VMRO-DPMNE povekje ne ja pretstavuva legitimno centralno-desnicharskata opcija i ideologija kako vo sekoja sovremena drzhava. VMRO-DPMNE stana zbirshtina od karieristi, novodojdeni stari komunisti (izbrkani od sekade pa duri i od SDSM). VMRO-DPMNE so novata tehnokratska postavenost ne mozhe povekje da go drzhi fluidot koj vekje dva veka se vika VMRO-vski patriotizam, chesnost i visoka moralnost. Gladam deaka ti pripagjash na toj fluid, i prashanje na vreme e koga kje uvidish deka novoto VMRO-DPMNE ne e ona VMRO-DPMNE vo koe ti veruvashe.
marko_polog blazho, neznam dali citas Angliski ili ne, sakam nesto da procitas od eden novinar sto licno sum imal prilika da se zapoznam so nego. Sekoj eden treba da se zapoznae so nekoj fakti sto se krieva od javnosta, pogotovo kako, koga i zosto bese narusen imidzot na VMRO-DPMNE. http://www.antiwar.com/orig/deliso50.html http://www.antiwar.com/orig/deliso51.html http://www.antiwar.com/orig/deliso52.html http://www.antiwar.com/orig/deliso53.html http://www.antiwar.com/orig/deliso54.html
n/a
quote:
Originally posted by marko_polog
blazho, neznam dali citas Angliski ili ne, sakam nesto da procitas od eden novinar sto licno sum imal prilika da se zapoznam so nego. Sekoj eden treba da se zapoznae so nekoj fakti sto se krieva od javnosta, pogotovo kako, koga i zosto bese narusen imidzot na VMRO-DPMNE. http://www.antiwar.com/orig/deliso50.html http://www.antiwar.com/orig/deliso51.html http://www.antiwar.com/orig/deliso52.html http://www.antiwar.com/orig/deliso53.html http://www.antiwar.com/orig/deliso54.html
Da. Tie fakti shto se izneseni tamu bea kazhuvani i od VMRO-DPMNE na pres konferenciite i vo Vecher i Nova Makedonija - togash. I jas veruvam deka se tochni tie raboti deka zapad namisli i go simna Ljubcho i VMRO-DPMNE od vlast. No dali se prashuvash zoshto tolku zapad sakashe da go simne Ljubcho od vlast? Zatoa shto beshe Ljubcho tolku golem makedonski patriot? Shto mislish ti, dali mozhe na deneshno vreme vo svetot (eve potesno vo Evropa) premierot na zemjata da se zajade so celata megjunarodna zaednica, i da ochekuva seushte da ostane na vlast? Neznam dali ti odeshe na mitinzite na VMRO-DPMNE vo 2002, ama jas bev na nekolku vo istochna Makedonija. Naj emotivniot govor shto sum go slushnal nekogash od Ljubcho beshe onoj vo Kochani. Parche gi napravi i EU i USA. I shto deka? Mislish deka toa beshe mnogu pamentno? Ne. Branko beshe pameten, i ja iskoristi slabosta na Ljubcho - negovata srebroljubivost i negovoto skaruvanje so svetot da se nametne kako pametna alternativa. Za zhal taka se sluchi. Ljubcho si zamina od istorijata na politikata iako od pozadina seushte deluva, a ni se vrati Branko so mrzlivcite koi ne znaat vo Makedonija so prst da mrdnat, pa zatoa ekonomijata ni propagja.
SLaCk blazhocrni pisuvaj sto ke pisuvas ama bez eftini stosovi deka si bil simpatizer na VMRO porano.pa koj vmrovec bi se vikal blazhocrni!?i ako si bivs vmrovec najgolemata zabeleska kon branko ne bi ti bila deka toj bil "mrzlivec"!pa toa e kompliment za nego.
marko_polog [/quote] Da. Tie fakti shto se izneseni tamu bea kazhuvani i od VMRO-DPMNE na pres konferenciite i vo Vecher i Nova Makedonija - togash. I jas veruvam deka se tochni tie raboti deka zapad namisli i go simna Ljubcho i VMRO-DPMNE od vlast. No dali se prashuvash zoshto tolku zapad sakashe da go simne Ljubcho od vlast? Zatoa shto beshe Ljubcho tolku golem makedonski patriot? Shto mislish ti, dali mozhe na deneshno vreme vo svetot (eve potesno vo Evropa) premierot na zemjata da se zajade so celata megjunarodna zaednica, i da ochekuva seushte da ostane na vlast? Neznam dali ti odeshe na mitinzite na VMRO-DPMNE vo 2002, ama jas bev na nekolku vo istochna Makedonija. Naj emotivniot govor shto sum go slushnal nekogash od Ljubcho beshe onoj vo Kochani. Parche gi napravi i EU i USA. I shto deka? Mislish deka toa beshe mnogu pamentno? Ne. Branko beshe pameten, i ja iskoristi slabosta na Ljubcho - negovata srebroljubivost i negovoto skaruvanje so svetot da se nametne kako pametna alternativa. Za zhal taka se sluchi. Ljubcho si zamina od istorijata na politikata iako od pozadina seushte deluva, a ni se vrati Branko so mrzlivcite koi ne znaat vo Makedonija so prst da mrdnat, pa zatoa ekonomijata ni propagja. [/quote] blazho, Toj poteg na Georgievski ti moze si go svatil kako ne-pameten, no ednostavno covekot si ja kaza vistinata, i on bese edinstveniot sto go kaza vo javnosta toa sto site nie i go znaevme. Se vide Crvenkovski kakva pametna politika izigra, da bide karikatura na Zapad od sto e bolen za Vlast. Samo pogledni kolku pametna e taa politika, zemi ja Srbija za primer, recisi istoto scenario se izigra i tamu samo sto ne dojde do bombardiranje vo Makedonija, Djincic bese ubien, ostana sega Kostunica, covek sto mnogu go faleva od Zapad za vreme golemiot trud na Zapad da se orfrli Milosevic od Vlast. Dali se vrativa Srbite vo Kosovo? Sto stana pred nekoja nedela vo Kosovo? Kolku vredi taa rezolucija 1244? Zosto sega povtorno Amerika udira so sankcii nad Srbija? Znaci spored vas, i Djincic i Kostunica izigrava pametna politika, i kazi mi ti sega do kade stignava so taa pametna politika vo Srbija?, Mozam da ti kazam deka ima mnogu primeri niz svetov sto dogovori i rezolucii ne se pocituvaat od Medjunarodnata zaednica, taka da jas ne gledam razlika od Albancite vo Kosovo i Makedonija, ista agenda imaat, ako nisto ne vredii rezolucijata za Kosovo onda ti garantiram deka nisto ne vredi i Ohridskiot dogovor. Nekolku nezavisni eksperti se imaat iskazano deka prvin ke se resi statusot na Kosovo, A poslem povtorno ke se otvori prasanjeto za Makedonija, ako ja gledame realnata slika na teren, i na toa ide. Ako mislite nema do toa da dojde samo da ve potsetam deka vo pocetokot na 2001, od Zapad neli uporno ne faleva deka sme dobar primer za ostanatite na Balkan kako se gradi sozivot so drugite malcinstva, neli bevme "oaza na mirot", za poslem eden mesec tie istite od Zapad da stanat golem NEPRIJATEL na Makedonija. Samo edno e jasno za taa politika na Zapad da e uspesna treba da se najdat "pametni politicari" da ja sproveduvaat agendata na Zapad vo regionot(Djincic, Tachi, Crvenkovski, Ahmeti itn.) Istata politikata aktivno se sproveduva i vo drugi delovi na svetot, zemi gi samo Afganistan i Irak za primer i vidi samiot oni kolku napreduvaat i kolku e taa politika "pametna". Jas ke imav doverba vo Medjunarodnata zaednica i ke veruvav vo nivnite nameri ako barem ednas se dokazava kako vistinski prijatel na Makedonija, na primer problem so imeto, se dodeka toa prasanje e otvoreno, otvorena e i sekoja opcija za Makedonija.
n/a
quote:
Originally posted by marko_polog
blazho, Toj poteg na Georgievski ti moze si go svatil kako ne-pameten, no ednostavno covekot si ja kaza vistinata, i on bese edinstveniot sto go kaza vo javnosta toa sto site nie i go znaevme. Se vide Crvenkovski kakva pametna politika izigra, da bide karikatura na Zapad od sto e bolen za Vlast. <Snip> Samo edno e jasno za taa politika na Zapad da e uspesna treba da se najdat "pametni politicari" da ja sproveduvaat agendata na Zapad vo regionot(Djincic, Tachi, Crvenkovski, Ahmeti itn.) Istata politikata aktivno se sproveduva i vo drugi delovi na svetot, zemi gi samo Afganistan i Irak za primer i vidi samiot oni kolku napreduvaat i kolku e taa politika "pametna". Jas ke imav doverba vo Medjunarodnata zaednica i ke veruvav vo nivnite nameri ako barem ednas se dokazava kako vistinski prijatel na Makedonija, na primer problem so imeto, se dodeka toa prasanje e otvoreno, otvorena e i sekoja opcija za Makedonija.
Malku se oddalechivme od temata - Bojkot na izborite i zoshto za Kedev ne treba da glasa nikoj, pa ni VMRO-cite, i se prefrlivme na meggjunarodnata politika kon Balkanot i kon nashata zemja, no OK. Smetam deka sumiranje na ona shto go iznese vo poslednata poraka bi bilo: NA MEGJUNARODNATA POLITIKA NE TREBA DA I SE VERUVA! Ednash si dobar vo nejzinite ochi, dodka ne dojde drug koj kje im bide vo pogolem interes, pa tebe kje te izvisat a nego kje go poddrzhat. (Davash primeri Makedonija<->Albanci<->Megjunarodna Zaenica i Srbija<->Albanci<->Megjunarodna zaednica, Irak<-Megju. pol. i t.n.) Da toa e taka, ama toa bilo taka SEKOGASH. Zatoa na Britanskiot parlamant stoi parolata "Ne postoi vechno prijatelstvo, postoi vechen interes". Zoshto se biraat politicharite? Za da si go teraat iskluchivo svojot interes (iako najmnogu si go teraat svojot interes), ili da znaat da plivaat vo lazhlivite vodi na politikata? Tvojata diskusija ushte povekje go potvrduva faktot deka Ljubcho iako dobro plivashe vo megjunarodnata politika se' do 2001 (ama do togash kolku shto se sekjavam najdobri prijateli mu bea Dosta, Boris, i drugi koi sega gi nema vo VMRO-DPMNE), od togash natamu propadna, se udavi, ne znaejkji da vodi POLITIKA tuku pochna da vodi INAET. Ne znachi deka ako vodish inaet ne si vo pravo. Mozhe da si 100% vo pravo, ama togash ne si politichar. Branko, kolku i da ne go sakam, zatoa shto negovata ideologija mi e tugja ushte od doagjanjeto na demokratijata vo R.M. vo 1990 pa i pred toa, mora da priznaam deka mnogu pouspeshno ja opdrigra ulogata na politichar. Toa znachi, lazhgo, da, ama toa znachi i izleze poitar od Ljubcho. No da se vratime na temata: Zoshto sega izlegoa nevladini organizacii koi kje go ubeduvale narodot da izleze da glasa. Bash e rabotata za povrakjanje od takvite nevladini organizacii. Tie ustvari mi go zagrozuvaat moeto pravo da ne izlezam da glasam, so toa shto kje me ubeduvaat da glasam. Daj bozhe ovoj forum na vmacedonia da stane inicijalnata kapisla od koja kje se rashiri branot na
BOJKOT! BOJKOT!
na izborite.
f9 Na Zapadna Evropa i treba sigurnost,zatoa site potencijalni zharishta saka da gi zgasne.Toa e nivniot interes i vo ostvaruvawe na toj interes tie trgnuvaat od principot "linija na pomaliot otpor".Makedoncite denes ne predstavuvaat potencijalna zakana za Evropskata sigurnost no ne i Albancite. Da se bara moral od politikata na EU e utopija,toa veke go vidovme koga spored Badinterovata komisija trebashe EU da ne priznae vrz osnova na principot na pravoto kako nivna moralna obvrska.Kako shto znaeme tie ja priznaa Hrvatska,a vrz nas vovedoa ekonomski sankcii dolzh granicata so Grcija i ne primoraa so blokadata na severnata granica sami da si vovedime sankcii sprema Srbija. Gledajki sprema politicharite vo Makedonija i nivnite partii EU i SAD go odbiraat onoj shto ke gi osigura nivnite interesi i ke bide nivni poltron. Povtorno toa e onaa linija na pomaliot otpor.Niv ne im treba politichar vo Makedonija koj ke go ima pred i nad se Makedonskiot interes,tuku politichar koj ke gi odnapred identifikuva nivnite interesi i ke im odi vo presret na niv a nas ke ni gi prikazhuva kako da se i nash interes.Da ne redam primeri so SAD,no tuka e vojnata vo Irak,Avganistan i nasheto uchestvo vo ovie zemji,pa izemanjeto na Amerikanskite vojnici vo sluchajot so Megunarodniot sud i Makedonija,Amerikanskata ambasada na Kale,no i se ona shto EU ni go prireduva zad zatvoreni vrati i koe shto ke procuri od vreme na vreme vo javnosta.Sega so ponudenata aplikacija Makedonija ke dobie iljadnici baranja od zemjite clenki na EU vo koi ke bidat pretocheni nivnite interesi pred se,a koj baranja najchesto ke se vo funkcija da go izbrishat Makedonskiot interes i da go nametnat interesot na EU zemji clenki vo Makedonija.Za toa da bide uspeshno sprovedeno,a vo svetlina na globalnite procesi na EU i treba poltron koj ke gi protezhira nivnite interesi vo Makedonija.
n/a f9, Analizata ti e OK. Tochna 100%. Ama shto da se pravi! Nashite pradedovci ne ni ostavile drzhava od goleminata i organiziranosta na Francija, Germanija, Italija ili slichno (pa ne ni ostavile ni drzhava od goleminata i organiziranosta na Grcija, Bugarija ili Srbija), pa ne ni ostavile drzhava ni od goleminata na Albanija. (Hehe, za organiziranosta e drugo prashanje). Vo takvi uslovi, vekje ti e opredelena ulogata na moneta za potkusuruvanje vo megjunarodnite interesi. EU i SAD ne se fer. I bidejkji toa go znaeme, treba da sme pametni, da plivame niz nivnite ne-fer politiki. BTW, postaviv glasanje na forumov, "Dali kje izlezete na glasanje ili ne" (so dva alternativni odgovori znachi). Koj ja sledeshe ovaa tema, neka go dade svojot doprinos i vo glasanjeto. Navivam za
BOJKOT!
Ceki I tebe blazho ti e tocna analizata. Ama koj e kriv za to. Sami sme si krivi, sto od sekogas se delime, za da im e na drugite polesno da ne podelat. I ne da se naucivme nesto, NE i deneska se delime i vikame deka e toa demokracija, 2 partiji da se borat za vlast. I gi davame za primeri SAD i EU drzavi, ama zaboravame deka tie imaat sredeno skoro se. A nie ne znajme kako se vikame. Vo takvite slucaji bi trebalo da sme zaedno i da se borime protiv tie sto sakat da ne podelat i izbrisat, a ne da se delime sami.
marko_polog Опозицијата вели дека ни е потребно ново лице, нов почеток. Тој почеток го почувствувавме во периодот од 1998 до 2002 година. Добивме држава што не се знаеше дали е во мир или во војна, раскарана со светот, со уништена економија, финансиски дупки и со повеќе од 370 илјади невработени, рече претседателскиот кандидат на СДСМ Бранко Црвенковски, на прексиноќешниот митинг во Струмица. Изминативе 15 месеци, според Црвенковски, Владата ги потрошила за зачувување на мирот, стабилизирање на државата за да се создадат услови за привлекување на странските инвестиции. - Со чист образ и мирна совест ја барам вашата поддршка. Изминативе 13 години независност и во добро и во зло јас бев со вас и со својот народ. Огромна беше нашата решеност во 1991 година, кога се соочивме со санкции, ембарго и други притисоци да создадеме независна држава и успеавме во тоа. Трагедијата од 2001 година не потсети дека државата еднаш се создава, но постојано се чува - рече Црвенковски. Тој потсети дека Македонија не смее повторно да биде изложена на ризици, да ја напушти генералната стратегија и да се враќа на почетокот. - Се кандидирам зашто сакам да ја видам Македонија со среќни и вработени граѓани, почитувана и сигурна. Да не ја пропуштиме шансата да се одлепиме од балканските предрасуди и да станеме дел од ЕУ и од НАТО - рече Црвенковски. На митингот во Струмица зборуваше и Никола Поповски. - Кандидатот на опозицијата вели дека е ново лице. Но, зад него стојат луѓе што донесоа војна и ја направија Македонија најкорумпирана држава во Европа - рече Поповски. (Т.П.) ВО УБК ТЕТОВО Дипломиран оџа работи како инспектор Во тетовската Управа за безбедност и контраразузнавање се примаат инспектори што не ги исполнуваат потребните законски услови, дознава од извори во МВР. Пред три месеци, на работно место инспектор е примен Армен Иљази, родум од тетовското село Одри, дипломиран педагог на факултет во Тирана. Како што дознаваме, Иљази нема нострифицирана диплома, а како инспектор е вработен по препорака на ДУИ. Според законските прописи, инспектор во УБК може да биде лице со високо образование, и тоа само ако има завршено Факултет за безбедност, Правен или Економски факултет. Уште подрастичен е примерот со Рамиз Адили, кој на работно место инспектор е примен пред два месеца. Адили завршил исламска теологија во Сирија, а исто така дипломата не му нострифицирана. Адили претходно работел како оџа во едно гостиварско село. (Д.С.) Samo napred Komunjari!! Albancive da barava ne ke mozeva pogolemi heroi da najdat od vas.
OooOo Ubavo e shto gi narekuvash komunjari, poshto toa e ushte eden dokaz za tvojata partiska oboenost. SAMO nemoj da zaboravish deka Kedev sakashe da se kandidira za pretsedatel preku KOMUNJARSKATA partija, samo beshe lagano odjeban [:D]. Shto znachi ova e samo ushte eden mal dokaz deka maliot e BOLEN za vlast. [;)] A okolu toa koj/kako/kade e vrabotuvan nemoj barem ti da zboruvash. Vo vremeto na vmro-dpmne, avto mehanichari bea direktori na shkoli, chistachi od vladata bea direktori na bolnici itn [;)] Znachi i ovie i tie ne se cvechki za mirisanje, ako napagjash, napagjaj i vamu i tamu, a ne samo kaj shto tebe ti odgovara :)
marko_polog OooOo za razlika od tebe, Jas ziveam sega vo 2004, A Komunjarite sto pravat sega e najgolemoto predadstvo vo Istorijata na Makedonija. Jas nisto ne napisav za Kedev vo mojot post no ete odma skokas so kontra koga nemate argument na toa sto e napisano, na predadstvoto na vasite omileni. I samo bolen covek moze da ja sporeduva segasnata situacija so taa pred nekolku godini, povtorno li treba da se napisat stotini fakti, za nagraduvanje na Teroristi so najgolemi drzavni funkcii, so Ekonomijata itn.. I za na kraj mene mi odgovara za razlika od tebe da gi napadjam tie sto se na Vlast sto se odgovorni za ovaa situacija, i da beva VMRO-DPMNE na Vlast i da go terava ova predadstvo kako ovaa Vlast, sto mislis ti covece, jas ke gi branev? Makedonija e pogolema i povazna za mene i od VMRO-DPMNE i od SDSM.
OooOo Ochigledno mnogu brzo zaboravash sho pravea vmro-dpmne proshlite 4 godini. I ne e deka nemav kontra-argument, prochitaj go postot ushte ednash. A ako pak tvrdish istoto, nema da me mrzi da proshetam niz arhivite na dnevnik, utrinski vesnik i vreme i da ti prezentiram. I DA mislam deka kje gi braneshe dpmne chak i trici da jadea ti so niv kje jadeshe i kje vikashe AMIN taka treba. [:D] A toa dali sum bolen ili ne, ostavi im go na odgovornite u Bardovci [;)]
marko_polog Ti rekov deka Jas za razlika od tebe ziveam vo 2004, VMRO-DPMNE ne ti e odgovorna za nagraduvanje na ubijci(Teroristi) i denesnava Ekonomska katastrofa(posledni vo Evropa) Pola Makedonija se dava na gotovo, a ostanatite nemaat leb da jadat, neka glasaat povtorno za niv ako im odgovara.
Strelec
quote:
Originally posted by marko_polog
Ti rekov deka Jas za razlika od tebe ziveam vo 2004...
Marko, VMRO DPMNE bea cetiri godini na vlast i tie cetiri godini im pominaa kritikuvajki ja prethodnata vlast za kradenje, nepotizam, kriminal... Sega SDSM velis deka go pravi istoto (namesto da zivee vo 2004 godina), taka? Pa kade e razlikata megju ednite i drugite??? Osven deka ednite se 'nashi', a drugite se 'komunjari':)
OooOo
quote:
Originally posted by marko_polog
Ti rekov deka Jas za razlika od tebe ziveam vo 2004, VMRO-DPMNE ne ti e odgovorna za nagraduvanje na ubijci(Teroristi) i denesnava Ekonomska katastrofa(posledni vo Evropa) Pola Makedonija se dava na gotovo, a ostanatite nemaat leb da jadat, neka glasaat povtorno za niv ako im odgovara.
Ete go on pak za UCK se fati. Koga nema odgovor ili argument, odma UCK mu se krivi ... ludilo [:p] abe ti chitash ja sho ti pishuvam??? [xx(] Izgleda so pametot si zastanal u '99, a ne u 2004-ta [:D][:D][:D] Alooooooooo Marko, ne se vekje VMRO na vlast. Izglea ti si za u Bardovci [:D]
Strelec
quote:
Originally posted by marko_polog
Pola Makedonija se dava na gotovo...
Vo chie vreme se pojavi prikaznata za "granicata kaj Grupchin"? Nemoj samo da reches deka tie shto vo toa vreme bea na vlast, imaa kontrola vrz zapadniot del na Makedonija!!!
Strelec
quote:
Originally posted by marko_polog
Makedonija e pogolema i povazna za mene...
Da, ama da ne bese SDSM na vlast... a vakvata Makedonija kakva sto e sega, samo so prezir ja gledas!
OooOo
quote:
Originally posted by marko_polog
a ostanatite nemaat leb da jadat
Vazhno ti u Michigan imash sho da ruchkash [:D]
Gazment
quote:
Originally posted by marko_polog
Ti rekov deka Jas za razlika od tebe ziveam vo 2004, VMRO-DPMNE ne ti e odgovorna za nagraduvanje na ubijci(Teroristi) i denesnava Ekonomska katastrofa(posledni vo Evropa) Pola Makedonija se dava na gotovo, a ostanatite nemaat leb da jadat, neka glasaat povtorno za niv ako im odgovara.
Od MI si? Pih !Barem da beshe od NYC! + Epten pameten se praish od daleku!
Strelec
quote:
Originally posted by marko_polog
Pola Makedonija se dava na gotovo, a ostanatite nemaat leb da jadat, neka glasaat povtorno za niv ako im odgovara.
I sega sakas da kazes deka ako Kedev stane pretsedatel, preku nokj kje ja vrati dadenata polovina, a na drugite leb kje im dade!?:) Neli ti e indikativno toa sto VMRO DPMNE paralelno nekako ja vodat kampanjava? Em se za Kedev, em se za bojkot!? Odnosno sega se za Kedev, ama uste otsega poleka se podgotvuvaat za da povikuvaat na bojkot vo vtoriot krug!:)))
OooOo
quote:
Originally posted by marko_polog
denesnava Ekonomska katastrofa(posledni vo Evropa)
Kakva katastrofa choveche, gleash deka izvezuvame seno u albanija!!!
Strelec
quote:
Originally posted by marko_polog
A Komunjarite sto pravat sega e najgolemoto predadstvo vo Istorijata na Makedonija.
Marko, neli mislis deka vo zanes pocna po malku i da preteruvas so muabetive... Ili ne ja znaes istorijata na Makedonija, ili mozebi ja znaesh, no sakash da ja potcenish!? Inaku, imav ushte nekolku prashanja da ti postavam, ama aj... drug pat!
SLaCk OooOo i ti imas problem so vistinata kako Branko.Branko e na vlast 7-8 godini a ti ne znaes za nego nisto, a za Kedev znaes deka bil kockar mitadzija i bolesnik?I sega kazi mi deka si objektiven!? Kao prvo branko da go prasas sto e toa drzavnik ne znam dali ke znae da odgovori i dali voopsto nekoj znae da odgovori. Isto kao da kazam Pero - fukncioner. i sto sum kazal? Branko e hrabar?!pahahaha znaes Branko za sto samiot si rece deka bil hrabar zatoa sto go potpisal ramkovniot dogovor! Toa e hrabrost za nego. Pa sega ti vidi. Hrabar e sto bega od premierska pozicija? Branko e edinstveno hrabar sto zbori deka e hrabar. Toa e stvarno hrabrost donekade vo ludost odi ama takov e branko.Dali e cesen ne znaes i dali laze sekoj lazel dobra opravduvacka teorija. I dosta so toa nemal politicko iskustvo kakvo politicko iskustvo imase branko koa stana prv pat premier!?toj nemase ni rabotno iskustvo a kamoli politicko. Ili Branko za politicar e roden?heh. Po eden vraboten od sekoe semejstvo(2002),nema da se kandidiram za pretsedatel (2003),tetovskiot univerzitet e divogradba i nema da bide toleriran(1996),nema da poskapi strujata(2003),ESM ne smee da se privatizira(2002) ova se zborovi na "cesnoto momce" Branko koj neeeeeee nikako ne e bolno ambiciozen.Toj saka site fotelji da gi proba i premierska i pretsedatelska i uste kojznae kakva...Samo prasanje e dali ke mu dozvolime.
n/a Opaaaa, Opaaa, Ihaaa! SDSM najavija deka kje menjale strategija na nastap. Se znae koj menja strategija u tek na igra. Onoj koj pochnal da ja gubi bitkata. Uf shto sakam da ne izlezat glasachite nad 50%!
B O J K O T!
mu e majkata. Sega ili nikogash! [:D]
Christian Moe mislenje e deka treba da se izleze i da se glasa, i toa za Makedonec.Pa dali nekoj sakal za Kedev ili Crvenkovski toa e vas licen izbor. Inace na Makedonija i treba pretsedatel koj ke go obedini Makedonskiot narod zosto vo momentov sme mnogu podeleni, a za toa nekoj tret koristi vo nasata drzava. dali nekoj e "komunjar" ili "bugaroman" za mene site ste Makedonci.
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
OooOo i ti imas problem so vistinata kako Branko.Branko e na vlast 7-8 godini a ti ne znaes za nego nisto
Kolku shto znam, Branko nema vili niz svetot i kurci palci ko Ljubcho i Sneshka. Da imashe za ovie nekolku godini kje iskocheshe nekoja afera, jas za niedna nemam slushnato. Taka da toa shto go kazhav u predhodniot post pak drzhi voda.
quote:
a za Kedev znaes deka bil kockar mitadzija i bolesnik?I sega kazi mi deka si objektiven!?
Novinarite toa go kazhaa, ja samo go prepishav.
quote:
Kao prvo branko da go prasas sto e toa drzavnik ne znam dali ke znae da odgovori i dali voopsto nekoj znae da odgovori. Isto kao da kazam Pero - fukncioner. i sto sum kazal? Branko e hrabar?!pahahaha znaes Branko za sto samiot si rece deka bil hrabar zatoa sto go potpisal ramkovniot dogovor! Toa e hrabrost za nego. Pa sega ti vidi. Hrabar e sto bega od premierska pozicija? Branko e edinstveno hrabar sto zbori deka e hrabar. Toa e stvarno hrabrost donekade vo ludost odi ama takov e branko.Dali e cesen ne znaes i dali laze sekoj lazel dobra opravduvacka teorija. I dosta so toa nemal politicko iskustvo kakvo politicko iskustvo imase branko koa stana prv pat premier!?toj nemase ni rabotno iskustvo a kamoli politicko. Ili Branko za politicar e roden?heh. Po eden vraboten od sekoe semejstvo(2002),nema da se kandidiram za pretsedatel (2003),tetovskiot univerzitet e divogradba i nema da bide toleriran(1996),nema da poskapi strujata(2003),ESM ne smee da se privatizira(2002) ova se zborovi na "cesnoto momce" Branko koj neeeeeee nikako ne e bolno ambiciozen.Toj saka site fotelji da gi proba i premierska i pretsedatelska i uste kojznae kakva...Samo prasanje e dali ke mu dozvolime.
E sea kako shto kazha ova, ajde ednash da te vidam da napishesh vakov tekst za tvojata dpmne :) Samo ednash :)
StormAngel Teraj teraj no do kade? Ajde pa sega bojkot na izbori a zosto? Pricinata na bojkot ne treba da e koj e kandidat no mizernata socio-ekonomska polozba na Makedoncite vo Makedonija,120.000 rabotnici vo Administracija(USA ne znam dali ima volku Administrativci),i prebukiranite salteri na biroto za nevrabotuvanje i socialna politika.Sekoj politicar e ist,samo narodite se razlicni.[;)] Kako i da e,ako bojkotiras izbori barem znaj zosto go pravis toa,a ne deka si zaljuben i mrazis drug kandidat.Ja za sebe sepak bi go odbral Branko,on cak i koncert napravi za svojata kampanja a drugite samo se ligavea kako i sekogas(citaj na site izbori) i pak na krajot Stap Za Narodot! Makedonija ima drugi problemi...najmalku vazno e koj ke bide pretsedatel,vazno e kakov ke bide. P.S:Ne glasam zatoa sto nikoj nema da mi podobri nisto vo mojot zivot osven samiot jas.Bi glasal za mene.[:D]
n/a
quote:
Originally posted by bluehim
Teraj teraj no do kade? Ajde pa sega bojkot na izbori a zosto? Pricinata na bojkot ne treba da e koj e kandidat no mizernata socio-ekonomska polozba na Makedoncite vo Makedonija,120.000 rabotnici vo Administracija(USA ne znam dali ima volku Administrativci),i prebukiranite salteri na biroto za nevrabotuvanje i socialna politika. P.S:Ne glasam zatoa sto nikoj nema da mi podobri nisto vo mojot zivot osven samiot jas.Bi glasal za mene.[:D]
Zdravo bluehim, Ustavot e jasen. Glasachite ne se staveni pred svrshen chin so toa shto kje im se ponudat 3-4-5 kandidati, pa mora nekoj od niv da bide izbran. Demokratskoto pravo na neizleguvanje t.e. bojkotiranje na izborite za pretsedatel, spored nashiot ustav se broi i uvazhuva isto kako i da si izlegol na glasanje. Neizleguvanjeto te stava vo onie koi ne se zadovolni od nitu eden od kandidatite. (Toa ne vazhi na primer za izbor na pratenici zashto tamu i 10% od glasachite da izlezat, parlament kje bide izbran). Znachi, potpolno demokratski e i da se bojkotiraat izborite za pretsedatel, zashto toe e predvideno vo ustavot.
SLaCk Bojkot na izbori zosto?A zosto pa da ne?Nisto nema da izgubime samo moze da dobieme.OooOo od kaj gi iskopa Ljubco i Sneska neli za Kedev zborevme i ti shaltash temi kako sto ti odgovara.Si prepisal od vesnik deka Kedev bil kockar i mitadzija?Pak lazes.Toa go napisa edinstveno Ljubomir Frckovski, koj svoevremeno pisuvase i za "orgiite" na bivsiot pretsedatel Kiro FYROMski ama posle se pravdase deka toa bilo samo za da mu bide kolumnata pointeresna a ne vistina.Taka da ovaa informacija ti e od eden krajno kompromitiran izvor.A za Branko mozes da citas vo sekoj vesnik na toni i na toni. Ne si cul deka SEMOS e tretina na negovata zena.Ne citas za dogovorot so MICROSOFT vo koj SEMOS debelo ke se ofajdi?neeeeee.Ama dobro tvoe e da ne gledas.Imas pravo na toa ako te pravi posreken.Ja ne glasam a nema ni ti:)hehehe
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
OooOo od kaj gi iskopa Ljubco i Sneska neli za Kedev zborevme i ti shaltash temi kako sto ti odgovara.
Pa novo lice e, novi vili treba, novi ujdurmi trebaat. Ljubcho se obezbedi dobro, sega e vreme novoto lice da pljachka :)) Chitaj malku megju redovi ne bidi ko lipicaner [:D]
SLaCk Dobro aj da im poracame na lugeto drzete se do stariot lazgo i kradec ne ni treba nov covek koj mozebi ke stane takov.Toa e razmisluvanje na SDSMovca a ne na "neutralec" kako tebe.ili veke ne si neutralec?
f9 "Sekoj politicar e ist,samo narodite se razlicni." Sigurno imashe debel proliv,koga ja izmisli ovaa parola...
OooOo ahhahahaha ... abe ako nishto drugo od ovaa vlada lugje idat u chorka za toa shto zasluzhile. Letaat lugje od rabota (ne mi e drago za ova), ali vmro napika lugje u administracija povekje nego cela evropska unija shto ima administrativci vraboteno. I drago mi e shto ova pochna vaka, koga eden den kje dojde vmro pak na vlast (ne daj bozhe) i oni istoto da pochnat da go pravat, kolku tolku kje se ischisti drzhavata od lopovi, kriminalci i bitangi. Samo treba da se misli za gradenje ili proshiruvanje na nov zatvor [:p] Dalaverski da ne ti e bratuched? [;)]
SLaCk Barem ne go stavi KOMANDANT SHPATI za zamenik na ARHIV NA MAKEDONIJA!I ne mu palea cigari na ALI AHMETI.
OooOo amnestijata beshe podpishana od pokojniot Boris Trajkovski kolku sho se sekjavam. Chiv kandidat za pretsedatel beshe Boris Trajkovski podseti me? [;)]
SLaCk Pa OooOo i ti si amnestiran i sega mislis deka Branko moze da te stavi za general vo ARM?Ustvari sigurno mislis sto te prasuvam.Edno e nesto da se tolerira a drugo e da se zdruzuvas so nekogo.
OooOo Aj shto ne mi odgovori na prashanjeto, kje ti prostam (poshto nemash odgovor) [:D] Dali toa shto sum amnestiran me pravi pomal gragjanin na Republika Makedonija od tebe? I kazhi mi kolku te plakjaat vmro na saat za ovaa propaganda? [:D]
SLaCk Ti si ist so GZim Ostreni vo pravo si.ne treba da te dvoime.Isti ste ramnopravni dezerteri i antimakedonci.A tebe kolku te plakaat da dudlas na kanagani?
OooOo pak ne mi odgovori na prashanjeto .. c c cc shto choek kje beshe :)
Ceki Abe OooOo ti vistina mislis deka e Branko drzavnik i cesen covek. Vie ne ste normalni bre [:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D] (ne, ne sum ne za sdsm nitu za dpmne)
SLaCk Ne odgovaram na konjoglavi srbi sto ne gi ebe nikoj dva posto vo Kanada pa frustraciite na internet gi lecat.
OooOo nemoj na lichni prepucavanja da ideme sega. Taka ve uchat u VMRO-DPMNE?? Ako nemozhesh na kraj da iskochish so nekogo, pochni se po spisok da mu redish?
SLaCk Mene nekoj me ucel ama tebe nikoj se gleda deka si neuchen koga go branis Branko Crvenkovski tvojot idol cesno momce covek so idea i drzavnik.
OooOo Jas samo iznesuvav argumenti, dodeka ti pcueshe .. pobij gi argumentite i odgovori mi na prashanjata postaveni. Do sega ne vidov deka mi pobi barem eden argument.
SLaCk POBIJ go ova Branko Crvenkovski veti deka nitu eden amnestiran terorist nema da bide na funkcija vo RM (Shpati zamenik na arhiv na makedonija,komandant e direktor na uprava za civilno vozduhoplovstvo,GZim Ostreni ti napisav koj e rakovodese so akcija za razoruzuvanje a sega vetuva deka ke mu gi podari glasovite na branko,Hisni Shakiri dobro poznat terorist potpretsedatel na sobranie i bezbroj drugi primeri),Branko Crvenkovski veti po eden vraboten od sekoe semejstvo pola mandat mu pomina a imame zgolemuvanje na nevrabotenosta i ogromen broj otpusteni,Branko Crvenkovski go prizna tetovskiot parauniverzitet istiot poradi koj pocnaa prvite otvoreni sudiri megu makedonskata policija i albancite i za koj vo 96 tvrdese deka nikogas nema da se legalizira,Branko Crvenkovski veti deka nema da ima revansizam a se podnesuvaat krivicni prijavi samo za VMROvci se otpustaat samo VMROvci,Branko Crvenkovski veti deka strujata nema da poskapi i posle 6 meseca poskape,Branko Crvenkovski ostro se sprotivstavuvase na privatizacija na "opstite dobra" a sega gi rasprodava rudnicite i ESM za koj najostro se protivese,Branko Crvenkovski veti deka ke gi vrati site raseleni za godina dena fakt - 3000 Makedonci seuste se raseleni bez izgled da se vratat,Branko Crvenkovski veti deka drzavata ke funkcionira sekade - pred mesec dena se izgradi spomen tvrdina(!?) vo s. Selce tetovsko vo spomen na UCK nasekade se veat albanski znaminja a policijata ne smee da vleze vo albanskite sela bez da se javi prethodno,Branko Crvenkovski nitu ednas ne polozi venec za zaginati braniteli,Branko Crvenkovski izlaza deka FYROM ke trae samo dva meseci a sega ne tera da prakame karticki do Brisel preku svoite sateliti,Branko Crvenkovski veti deka ja rascisti misterijata so isceznatite makedonci - nisto,Branko Crvenkovski veti deka nema da se kandidira za pretsedatel i sekako posle godina dena se kandidirase...Dosta ti e fakti?Aj sega odgovori na faktite.
OooOo koga kje mi odgovorish na prashanjata [;)]
SLaCk Ne vidov nesto konkretno osven aferi sdsmovski.Sto argument e tvojot?Deka Sneska nosela shapki zatoa e branko podobar?
OooOo [:D] Eve kje ostaam prostor drugite da prokomentiraat malku, dodeka ne mi odgovorish na prashanjata. Ako neznaesh koj, vrati se nanazad i kvotiraj.
Christian
quote:
koga kje mi odgovorish na prashanjata
pa taka pravea i tie[:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D] najdobriot odgovor so dpmne go dade dodeka bea na vlast za nivnite zlodela. lol
StormAngel
quote:
Originally posted by f9
"Sekoj politicar e ist,samo narodite se razlicni." Sigurno imashe debel proliv,koga ja izmisli ovaa parola...
Tvrdis? Aj kazi mi samo eden argument zosto teorijava moja u proliv ispucana ne drzi?I uste nesto pred da zaboravam...procitaj ja recenicata nekolku pati,pa ke vidis na sto mislam t.e Politikata e segde ista lugeto koi sto se politicari se luge zelni za funkcija i pari,onie sto sakaat navistina da im pomognat na narodot se bas onie neutralcite koi sto non stop ja kritikuvaat politikata...od samiot pocetok politikata zemala druga nasoka(citaj polis=drzava tikos=rabota) nekoi rabotat za Drzavata(citaj razvieni zemji) a nekoi ja rabotat(citaj nasata drzava).[;)] Siguren sum deka me sfakas sto sakam da kazam,no mora da bidat razlicni razmisluvanjata inaku ne bi bilo interesno.
OooOo
quote:
Originally posted by f9
POMAL GRAGANIN-NE,NO DEKA SI POSTAPIL NEMORALNO I DRZHAVATA TI OPROSTILA-NE TE PRAVI MORALNO SUPERIOREN.
Nemorlano zatoa shto sum imigriral?? [:D]
f9 POMAL GRAGANIN-NE,NO DEKA SI POSTAPIL NEMORALNO I DRZHAVATA TI OPROSTILA-NE TE PRAVI MORALNO SUPERIOREN.
f9 Aj kazi mi samo eden argument ... Zatoa shto ima politichari koj ja svakaat drzhavata kako firma ,a drzhavjanite kako vraboteni i ottuka se proektira razlichen standard megu razlichni drzhavjanstva a so toa i vojni megu drzhavi.Taka drzhavjanstvata se poistovetuvaat so nacionalnost a so toa se identifikuvaat razlichni narodi,-a ne se upotrebuva terminot slichni,ili bliski,no ima i politichari koj smetaat deka drzhavata ima poinakva uloga od onaa na firma i se borat za ostvaruvanje na takva zaednica.Za tie politichari e jasno deka pozicijata na poedinecot drzhavjanin vo dadenata drzhava e proporcionalen na zagarantiranite osnovni chovekovi prava. OooOo -togash nemoj da se predstavuvash kako amnestiran.
OooOo f9, Ne se predstavuvam, me prashaa i im kazhav :) Ja ne gleam nekoj benefit od toa ako krijam :) Vojska ti e izgubeno vreme DEFINITIVNO. I drago mi e shto me amnestiraa da ne idam u ARM, a Slack kje si grizne od levo made, zatoa shto on kje mora da ide, edino partiski ako ne mu sredat neshto [:p]
SLaCk Ke begam vo kanada kako tebe:)ke cekam amnestija za da mozam da se vratam doma posle.
Strelec Ne mozes da dojdes ti vo Kanada... nemas dovolno poeni!:) Kanagjanive mnogu strogi kriteriumi imaat vovedeno i samo takvi kako OooOo gi pustaat vamu... a drugite mora vo vojska da odat!:)
Gazment
quote:
Originally posted by SLaCk
Ti si ist so GZim Ostreni vo pravo si.ne treba da te dvoime.Isti ste ramnopravni dezerteri i antimakedonci.A tebe kolku te plakaat da dudlas na kanagani?
...Во такво благопријатно опкружување стари мој, започнува главната теревенка за оваа пролет. Четворица типови со своите штабови, певаљки, силеџии и лигуши штотуку започнаа да шпартаат по овоземната беда и - како во оној спот со Мајкл Џексон и Пол Макартни, памтиш? - наголемо да нудат претседателски иљачи, државнички басми и чудотворни фејслифтинзи. Термините им се скусени па ќе мораат она што немаат да ни го понудат да ни го понудат забрзано. Кога ќе ја видиш државава и неговата улога во неа, треба да си тежок монтипајтоновец па да избереш слоган 'Бранко државник'. Мислам, дајте ве молам! Не џабе Србите викаат: 'чиме се паметан стиди будала се поноси'! Вмровците пак, на својот пулен му избрале необична 'Е.Т.' стратегија. Како некое суштество да ни доаѓа од друга планета па ни се претставува: 'Јас сум Кедев'. Ај доброо Ај сега, 'Кедев гоу хоум'! Па уште, од плакатите, кандидатот за Е.Т на Р.М. ни пружа рака, демек да се поздравиме. Добро, може да е тој поштен дечко ама би требало да знае дека по 15 години транзиција, нормален човек попрво би и пружил рака на змија мамба отколку на наш политичар... Trendo te pozdravue tebe, drugarchinjata i tie od sprotivniot tabor[:)]
SLaCk Dobro e Trendo sto go citas prodolzi...iako trendo e epten apoliticen.