Grcite ne propushtaat da zamerat za imeto!!!
Grcite ne propushtaat da zamerat za imeto!!!
melpomena ПО ГОВОРОТ ВО БЕЛАТА КУЌА Грците бараат претседателот Буш да го заборави зборот Македонија Панмакедонската асоцијација од САД побара од американскиот претседател Џорџ Буш нашата земја во иднина да ја именува само со кратенката "ПЈРМ". Во писмото до Буш оваа асоцијација, која спроведува антимакедонска политика, побара во именувањето на Република Македонија да не ја користи ниту референцата "Поранешна Југословенска Република Македонија" ниту, пак, "Македонија", како што тоа претседателот на САД неодамна го стори на церемонијата во Белата куќа на приемот на нови членки во НАТО. - Вашето погрешно обраќање предизвика лошо чувство, разочарување и гнев кај хеленската заедница секаде во светот - се наведува во писмото. Во него се бара поддршка за "тешкото прашање" со цел да победи правдата. Панмакедонската асоцијација во истото писмо истакнува дека за Грција две прашања се клучни - Кипар и името на Република Македонија. (Х.И.) www.dnevnik.com.mk p.s. Kipar nikogash nema da go dobijat, a za Makedonija... pojma neam vekje, koj znae koj vo idnina kje dojde na vlast i kje ne prodade.
AaaAa
quote:
Originally posted by melpomena
ПО ГОВОРОТ ВО БЕЛАТА КУЌА Грците бараат претседателот Буш да го заборави зборот Македонија Панмакедонската асоцијација од САД побара од американскиот претседател Џорџ Буш нашата земја во иднина да ја именува само со кратенката "ПЈРМ". Во писмото до Буш оваа асоцијација, која спроведува антимакедонска политика, побара во именувањето на Република Македонија да не ја користи ниту референцата "Поранешна Југословенска Република Македонија" ниту, пак, "Македонија", како што тоа претседателот на САД неодамна го стори на церемонијата во Белата куќа на приемот на нови членки во НАТО. - Вашето погрешно обраќање предизвика лошо чувство, разочарување и гнев кај хеленската заедница секаде во светот - се наведува во писмото. Во него се бара поддршка за "тешкото прашање" со цел да победи правдата. Панмакедонската асоцијација во истото писмо истакнува дека за Грција две прашања се клучни - Кипар и името на Република Македонија. (Х.И.) www.dnevnik.com.mk p.s. Kipar nikogash nema da go dobijat, a za Makedonija... pojma neam vekje, koj znae koj vo idnina kje dojde na vlast i kje ne prodade.
Pa sto ocekuvash. Jas se frapirav koga se sretnav so lugje koj bile prisutni na priemot shto nasive go organizirale posle sredbata so Bush, i koj nakon se izlegle so custvoto deka Makedonija e primena vo NATO. Koga nekoj go propusta sustinskoto, kako da ocekuvash deka ke se zadlabocat vo neshto uste po bitno. Spori sme nek se J***
protivpropaganda Дали некој тука знае зошто овците ги стрижиме, ги молзиме и ги јадеме нејзините деца??? Ако одговорите на ова прашање тогаш делумно, но во поголем процент, ќе го добиете одговорот на тоа што ни се случува како народ, но и како поединци, припадници на Македонскиот народ.