Dominican
Dominican
Strelec Бескрајни плажи, гостопримливи домаќини и разноврсна и незаборавна туристичка понуда... Доминиканска Република! [img]http://www.lukaroski.com/forum/geography/dominican/barcelo_capella.jpg[/img] [img]http://www.lukaroski.com/forum/geography/dominican/barcelo_talanquera.jpg[/img] [img]http://www.lukaroski.com/forum/geography/dominican/canoa_coral.jpg[/img] [img]http://www.lukaroski.com/forum/geography/dominican/costa_caribe_coral.jpg[/img] [img]http://www.lukaroski.com/forum/geography/dominican/embassy_suites.jpg[/img] [img]http://www.lukaroski.com/forum/geography/dominican/hamaca_coral.jpg[/img] [img]http://www.lukaroski.com/forum/geography/dominican/occidental_el_embajador.jpg[/img] [img]http://www.lukaroski.com/forum/geography/dominican/ocean_arc.jpg[/img] [img]http://www.lukaroski.com/forum/geography/dominican/playa_real.jpg[/img]
n/a Ааааа девојките??? Тоа заборави да напоменеш! [img]http://www.villaocho.com/cvo%20girl.jpg[/img]
n/a Posto Strelec potegna tema SIDA na drug topik, a propos devojkite samo da dodadam: PAZETE SE zosto GOLEM del od naselenieto vo Dominikanska Republika e zarazeno so SIDA! Inaku se raboti za mn. siromasna i zagadena drzava -- eden pogled vo glavniot grad Santo Domingo e dovolen da se dozivee Tretiot svet. Se vozat mnogu mopedi/motori pa celo vreme se slusa zuenje; za sitna para moze da ve kaci nekoj na moped da ve vozi na dr. mesto. Turizmot svesno go razvivaat iako ima uste leb da jadat po toa prasanje. Najmnogu turisti doadjaat Germanija, potoa od Anglija, Kanada, duri i od Slovenija, itn. Pokraj isklucocite vo nekolku mesta, mene mi deluvase deka e nesto za relativno poskromni lugje od Zapad. Najmnogu turistite ostanuvaat vo grupen mestaj kade sto Dominikanci nemaat pristap (vo nieden hotel ili letuvaliste). Zabavata e osredna vo letuvalistata, dodeka nadvor od letuvalistata se lumpuva vo mnogute otvoreni barovi do kasno vo nokjta. NAJMNOGU bi reporacal da se odi sekoj vtor den preku tura na drugo mesto: na najubavite plazi na odredeni ostrovi (koi sto se limitirani za stalen smestaj tuku mora so org. grupa da se plati i da se ostane eden den tamu), potoa patuvanja so jahti na otvoreno more, potoa poseta na shumite i bukvalno kacuvanje uz serija vodopadi vo nacionalniot park, itn. Ima mnogu suveniri da se kupat -- od toa ziveat -- no se se prodava po nekolkupati poskapa cena (posebno falsifikat puri), pa treba covek dobro da se natega da kupi nesto, no i da znae sto kupuva. Purite najdobro e da se kupat vo samata fabrika vo Santo Domingo. Interesno davaat neograniceno rum na patuvanjata-ekskurzii. Ima prekrasna priroda, plantazi i shumi, no obicnite turisti ne cesto odat da ja vidat.
silijeski I dodeka ste vo Domenikanska Republika,moze da trknete v komshii na kafe do Haiti.
OooOo i malku malarija :) http://www.phac-aspc.gc.ca/tmp-pmv/2005/mal_dr0114_e.html
n/a Eeeee toa pak nikakako ne vi go preporacuvam! Vo Dominikana ima dosta begalci od Haiti -- vednas se poznavaat, pocrni se (rasno) i vidlivo posiromasni -- plus Dominikancite tro diskriminiraat protiv niv. Od zal kupuvav suverniri od niv. Sega situacijata malku e smirena so padot na Aristid, no se uste e haos. Sepak, spored mene najubavo mesto na ostrovie e St. Martin. Tamu doadja visoka klasa koja e spremna da se zeza, ima ubavi plazi (+ nudisticki)[;)] i dobra usluga. Strelec moze kje saka da otvori tema.
SpaceLily Sakam da odam tamuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!
OooOo
quote:
Originally posted by SpaceLily
Sakam da odam tamuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Shto mu faliT na tvojo OhriT sea?
SpaceLily am ne rekoF dek mu falit neshto,ama sakam da prosetam malce be aman!