Bezplatni letovi so QANTAS :)
Bezplatni letovi so QANTAS :)
Thunder from down under Благодарение на неовластените упади во компјутерскиот систем на воздухопловната компанија "Квантас", еден австралиски хакер за време од две години 230 пати бесплатно летал со авион. Лицето, чие име е Фери Сутан Малик (31) е поранешен службеник на "Квантас", а до правата на бесплатни летови дошол манипулирајќи со специјалните поени кои ги стекнуваат постојаните корисници на услугите на таа компанија. (izgleda se misli na "Flybuy" poenite) Пребарувајќи ја базата за податоци на "Квантас", Малик си доделил себеси 11 милиони неискористени поени во сопственост на други лица и на тој начин на компанијата и нанел штета во износ од 290.000 американски долари и поради тоа се најде пред суд во Сиднеј. http://images.mt.net.mk/vest.asp?id=130926