Pitanje?
Pitanje?
n/a Dali moze da se pastira kirilica na ovoj forum, i zosto ne?
n/a Тоа ми е ОК колку што успеав да разберам, ама кога пробав да патирам еден текст напишан во Ворд ми излегоа овакви... {, }, ^, ~, `, ^.
Strelec Тоа е веќе нешто друго. Не можеш да пастираш кириличен фонт од некој .doc документ (на пример Mac C Swiss). Доколку сакаш да пастираш некој кириличен текст, тоа мора да биде подржано со multilanguage support. И затоа кирилични текстови можеш да копираш од интернет, но не и од некој текст пишуван на кирилица во word. Со десен клик на View Source на некоја страна од web ќе можеш да прочиташ на пример charset=windows-1251. И тој да речеме овозможува да читаме на кирилица, а и да копираме и пастираме кирилични текстови.
n/a Плус... кога пробав да избришам еден пост дури и со два-три-четири обиди не успеваше, со секој нов обид ми бараше лозинка која точно ја пишував, буква по буква, и секогаш ме враќаше на почетокот, пишуваше дека постот може да го избрише само авторот и модераторот но не одеше. Исто така неможев да избришам и еден топик кој го напишав на кирилица а ми излегоа само прашалници, и тука ми стаса одговор дека можам да го избришам ако никој нема одговорено на топикот, а немаше... но исто така не одеше. Поздрав
n/a Fala na odgovorite TAJCI74 i bluehim, greskata bese moja oti ja pisuvav lozinkata na kirilica i zatoa sekogas me vrakase na pocetokot.
n/a
quote:
Originally posted by highlander
Fala na odgovorite TAJCI74 i bluehim, greskata bese moja oti ja pisuvav lozinkata na kirilica i zatoa sekogas me vrakase na pocetokot.
OKI e uzivaj [:D]
n/a
quote:
Originally posted by highlander
Плус... кога пробав да избришам еден пост дури и со два-три-четири обиди не успеваше, со секој нов обид ми бараше лозинка која точно ја пишував, буква по буква, и секогаш ме враќаше на почетокот, пишуваше дека постот може да го избрише само авторот и модераторот но не одеше.
Da ne si pokushal da izbrishesh post od drug user, a? :) ATC@LWSK
n/a [:D][:D] Da da jas i bluehim samo kirilica znaeme latinica ic se otepavme od pisenje kirilica[^][^]
n/a Не, не беше пост, цела тема беше и не беше од друг јузер моја беше... , напишана на кирилица, но кога ја постирав ми излегоа наместо букви прашалници еден куп. И не сакаше да се избрише поради тоа што си го пишував пасвордот со кирилица, затоа внимавајте со кирилицата :))).
n/a highlander da tocno deka pise deka samo tie mozat da izbrisat no jas dosega imam izbrisano post na koj nikoj ne replay ali iodma samo sto go postirav po grska napisav post so nebese na taja tema vaka vidi ke kliknis i ke drzis na Ctrl i ke kliknis na taja kantickata so e gore do PM na postot tvoj ke ti izlezi prozorec i ke go ima tvojot user i samo treba da go vneses tvojot pasword i klikni send i tolku i bi trebalo da se izbrisi jas barem taka mislam a ako nee taka togas neznam ete Strelec e tuka ima i drugi sto poveke znaat okolu ovie raboti!!!!!
StormAngel Tajci i jas naprimer sekogas pisuvame na kirilica.:)))) highlander,kopiraniot tekst trebalo da se sredi prvo pa posle da se pastira,zatoa sto nekoi bukvi ne se citaat,poradi nekolku pricini. Kolku sto jas znam.
Strelec
quote:
Originally posted by highlander
Dali moze da se pastira kirilica na ovoj forum, i zosto ne?[B)]
Vidi gi ovie dva topici vo vrska so kirilicata: http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=4936 http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=3223