Vlasta vrshi opstrukcii!
Vlasta vrshi opstrukcii!
RedAlert ЧАИРЧАНИ ВЧЕРА СЕ ИЗЈАСНУВАА Директор од ДУИ му пресуди на референдумот? Кадри Агуши не дозволи 5.600 избирачи-Македонци да гласаат во просториите на "Рајко Жинзифов" Околу 5.600 избирачи-Македонци вчера беа спречени да се изјаснат на референдумското прашање дали се за тоа Чаир да остане во сегашните граници, зашто Кадри Агуши од ДУИ, директор на ОУ"Рајко Жинзифов", не дозволил да се отворат шест гласачки места. Образложението на Агуши било дека не дозволува да се одржи референдум во училиштето во кое тој е директор. Од друга страна, пак, евидентно беше дека етничките Албанци го бојкотираат референдумот. Претседателот на Комисијата за референдум, Љубомир Кајсторовски, изјави дека гласањето до 14 часот се одвивало нормално на преостанатите 58 гласачки места, каде што право на глас имаат 57 илјади жители. Гласачкото место во "Рајко Жинзифов" било запечатено во 10 часот и покрај револтот на Македонците што беа спречени да гласаат. Оттогаш, според информациите од референдумската комисија, почнале да се случуваат "чудни нешта", односно дека нагло се зголемил бројот на гласачите-Македонци. До 14 часот на референдумот се изјасниле 37 отсто од граѓаните со право глас, а се проценуваше дека процентот ќе биде над 50. Sepak konecnite rezultati se izleznost od 51%i toa bez tie 5.600 glasaci koi bea grubo spreceni od koaliciniot partner na SDS da go ostvarat pravoto na glas.Ova e uste eden dokaz deka graganite se protiv pazarenjata na SDS i DUI za teritorijalnata podelba na Makedonija.Na referendumot glasaa i Makedonci i Bosnjaci i Romi i Srbi i dr. glasaa i simpatizeri na SDS i toa mislam deka teba da bide jasen signal za vlasta!Inaku sega vestacki sakaat da sozdadat opstina vo Skopje so mnozinsko albansko naselenie bidejki segasnata opstina Cair ima 30% albanci.Druga rabota sakaat i Skopje da go napravat vestacki dvojazicno.E sega za ova so Skopje si imaat dogovor Branko i teroristot Ahmeti kako demek aj Skopje nema da bide dvojazicno ama Kicevo i Ohrid ke bidat so mnozinsko albansko naselenie i nie da se raduvame.E toa veke ne moze,do koga oni ke postavuvaat uslovi a Branko za da ja ima nivnata poddrska ke pravi otstapki???Ova nema da projde taka.
RedAlert Чаир не смее да се дели Референдумот во Чаир е успешен. Ќе бараме одговорност од директорот на училиштето „Рајко Жинзифов“, кој самоволно го затвори избирачкото место, вели Љубомир Кајсторовски, претседател на комисијата за спроведување на референдумот. Според првичните неофицијални резултати, на гласање излегле 51,11 отсто од околу 56.000 жители со право на глас. Против предлогот на Владата за промена на границите на Чаир се изјасниле 98,86 отсто. - Чаирчани и порачаа на Владата дека нивната општина не смее да се дели. Задоволен сум од одѕивот, со оглед на тоа дека не гласаа најголем дел граѓани од албанска етничка припадност - изјави Аце Миленковски, градоначалник на Чаир. Zosto za ova nema reakci od vas "neopredelni partiski" kako na primer drugarot Strelec,drugarot inteLJ,drugarot Thief?So ova se soglasuvate?
marko_polog I ti mnogu sakas sega, sto gi stavas vo nezgodna situacija.
Strelec
quote:
Originally posted by RedAlert
Zosto za ova nema reakci od vas "neopredelni partiski" kako na primer drugarot Strelec,drugarot inteLJ,drugarot Thief?So ova se soglasuvate?
Со кое да се согласиме? Што зборуваш? Не поставуваш никакво прашање, а бараш да ти одговорам!!!
marko_polog Strelco, ti kako golem Demokrat treba jasno da se izjasnis, imase referendum vo Kicevo, Struga, Cair itn.. Narodot se izjasni deka e protiv ovoj pazar na SDS/DUI(UCK), sega dali ke bides vistinski demokrat ili i ova ke go premolcis i ke baras odgovor koj e za Georgievski/Gruevski :))
Strelec
quote:
Originally posted by marko_polog
Strelco, ti kako golem Demokrat treba jasno da se izjasnis, imase referendum vo Kicevo, Struga, Cair itn.. Narodot se izjasni deka e protiv ovoj pazar na SDS/DUI(UCK), sega dali ke bides vistinski demokrat ili i ova ke go premolcis i ke baras odgovor koj e za Georgievski/Gruevski :))
Ајде прво прочитај ги [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=6117"] ОВДЕ[/url] моите ставови по ова прашање (има два мои поста таму), па потоа врати се да си го прочиташ твојот пост и твоето обраќање кон мене на овој топик за да видиш колку е беспредметно!!!
RedAlert E mnogu si kazal...Dali si ZA ova ili PROTIV toa baram da kazes.A ne da filozofiras za toa sto e decentralizacija znaeme poveketo sto e toa.No dali e ova pravilno?Ova nema vrska so decentralizacijata tuku so teritorijalnata podelba.