I pokraj se...
I pokraj se...
RedAlert Во Истанбул НАТО ќе нe тапка по рамо На самитот на Алијансата земјите од Јадранската група нема да добијат ниту рокови за новото проширување на НАТО Македонија, Хрватска и Албанија не може да очекуваат дека на Самитот на НАТО во Истанбул ќе бидат повикани во Алијансата, ниту, пак, дека ќе се определи датумот на новото проширување на НАТО, изјави во Вашингтон претставникот на Стејт Департментот, Роберт Братке. Тој рече дека трите земји оствариле напредок во спроведувањето на Акцискиот план за членство во НАТО, но оти не може да очекуваат повик за членство на самитот, ниту, пак, определување датум за повик во членство. Сепак, според Братке, вратата за членство во НАТО ќе остане отворена. - Сојузот ќе ги признае постигнувањата на сите три земји, ќе ги охрабри во нивната напорна работа на понатамошни реформи и ќе ја повтори желбата да видиме дека успеале. Тоа е она што може да го очекуваат трите земји од Јадранската група - изјавил Братке. I pokraj celoto ligavenje na Vlado Buckovski so NATO-pretstavnicite,i pokraj poniznite nasmevki na Ilinka Mitreva,i pokraj ispratenite vojnici bez da se prasa nikoj vo Irak,i pokraj sekojdnevnoto tormozenje na MRTV za Samitot na NATO vo Istanbul(godina dena sekoj den se zbori za toj samit i kako ete nie sme bile skoro vlezeni vo NATO) ni go opashaa.Znaci drugari od vladata napravete nesto serizono a ne samo da se umilkuvate i zavzemete ednas sopstven stav mozebi togas ke imaat i ronka pocit kon nas...