Transport i VRSKI
Transport i VRSKI
RedAlert АФЕРА: СЕ РАЗГРАБУВА ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ Шпанско чудо на Плоштадот Министерството за транспорт и врски, со директна спогодба и за багателни 25 евра квадрат, неодамна го доделило земјиштето на Плоштадот, до зградата на "Метропол", на странско-македонска фирма.Од кабинетот на министерот Буџаку вчера информираа дека тој не е достапен за изјави за јавност бидејќи е надвор од Министерството, а и дека во текот на денот нема да се врати. Во Министерството, поради забраната за давање изјави, никој не сакаше да информира на која фирма е дадена локацијата, кога и под кои услови. Ваквата одлука на Министерството нашите извори ја коментираат како фаќање на последниот воз за разграбување на слободното државно земјиште во строгиот центар на Скопје кое е можно со важечкиот контроверзен урбанистички план. Ministerot Dzudzaku pardon Budzaku e mnogu vreden dodeka pustoshi niz Ohrid i Ohridsko kako uraganot "El Nino" vo Skopje sklucuva diskrecioni dogovori za bagatelni sumi.Razbira se za negoviot dzeb ke ima dosta evra.Toa ti e od planina ke go napravis minister i Skopje ke go rasprodava.
RedAlert Атрактивната локација на плоштадот Македонија, до зградата на "Метропол", министерот за транспорт Агрон Буџаку, со директна спогодба и за смешни 25 евра по квадрат, и ја продал на фирма со македонски и странски капитал наречена "Мацедониан гроуп", односно"Македонска група". Фирмата е регистрирана во Штип, а управител на групата, во која има бизнисмени Албанци и Македонци, е извесен Газменд Османи. Што се однесува до цената, 25 евра по квадрат, по која Буџаку го продал ова земјиште во строгиот центар на Скопје, јавноста е вчудовидена, имајќи ја предвид цената на земјиште во центар која се движи на пазарот на недвижнини. Според цените, земјиште во Дебар маало се продава за 1.000 евра по квадрат. Според логика на нештата, оваа локација, која е во најстрогиот центар, треба да биде за два до три пати поскапа. За 25 евра, коментираат доброупатени, не може да се купи плац ни во Бардовци. A deneska Hari Kostov vika deka nema da baral ostavka od ministerot Dzudzaku.Cesni momcinja se znaat site kakvi se pa ne si baraat odgovornost.Iako drzavata e vo bula nekolku stotini iljadi evra so ovoj smesen dogovor.
Strelec Сам си отвараш теми, сам си реплицираш...:) Блазе си ти!:)))
marko_polog A ti be Strelco "neutralecot", pak nemas komentar i vrtis muabeti, ziva smeja si covece :)
Strelec А ти што коментар даде за темава?:) жив плач си човече!:)
fio Дојде Газмент од Албанија и одма `ршум направи, локации низ Скопје, фирми во Штип... Гарант и ОооОо умешал прсти тука...
OooOo fio, OooOo samo se prosheta niz ploshtadot i zakljuchi deka STRASHNO DOBRO se pravi. Zalichuva Skopje na toa shto treba da bide. A inaku koja stranska firma e vo prashanje?
RedAlert Plostad kakov sto e sega lici mnogu na plostadot vo Tirana,odnosno na avionska pista.No sekako gledajki deka nasite ministri samo so nivnite albanski kolegi se srekavaat mozam da pogodam od kade ja dobile idejata za vakov plostad."Tvrdiot" bosanski kamen na Penov lici na onie obicni plocki od Aerodrom naselbata a pazete izjava na covekot na Penov zadolzen za plostadot "posle izvesno vreme so razgazuvanje ke dobiel poubava boja!".Wow!A sto se odnesuva do stranskata firma napisav jas koja e taa firma fantom.Sediste vo Delcevo pa prefrlena vo Stip upravitel izvesen g-din Osmani.Formirana preku Orka-Sport a so poddrska na Budzaku spansko-makedonska firma ova e nekoja turbo firma.
RedAlert НОВ СКАНДАЛ СО БИЗНИСОТ СО ДРЖАВНОТО ЗЕМЈИШТЕ Распродажба и на локацијата спроти Соборна цркваСлободното државно земјиште од над 1.500 квадрати, спроти Соборна црква, во центарот на Скопје, е предмет на интересирање од одредени фирми за багателно купување со непосредна продажба, дознаваме од извори од Министерството за транспорт и врски. Од таму информираат дека работата за разграбување и на ова земјиште речиси била завршена, но пукна скандалот со Шпанско чудо, и се одложила за подобри времиња. Бизнисот, велат нашите извори, бил со аманет на одредени повисоки службеници во Министерството ima li kraj ova?
RedAlert Ubavo go remetat Budzaku!No razbira se Strelec sea ke mi odgovori da ne jadam mnogu burek i deka sam si pisuvam sam si odgovaram,a dodeka negoviot drugar,drugarot OooOo od Kanada se grizi za nasite telefonski smetki e toa e interesno a ova e gola voda. ВЕСТ ВО АКЦИЈА - ДА МУ ПОМОГНЕМЕ НА МИНИСТЕРОТ - УШТЕ НЕ Е СС РАСПРОДАДЕНО ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ Список на локации за Буџаку "Вест" го објавува списокот на државни локации кои се уште се слободни, барем за јавноста.На име на државата во центарот на Скопје има останато слободно земјиште за продавање од уште околу 60 илјади квадратни метри.
Strelec
quote:
Originally posted by RedAlert
No razbira se Strelec sea ke mi odgovori da ne jadam mnogu burek i deka sam si pisuvam sam si odgovaram...
Со таков речник (јадење бурек) никогаш не сум се служел и нема да се служам, а дека сам си пишуваш и сам си одговараш, тоа е факт!:)
RedAlert ne rekov deka taka si rekol direktno samo parafrazirav,a diskutiram ponekogas sam zatoa sto nemate volja da diskutirate za vakvi isklucitelno vazni temi,bdejki se kompromitiraat vashite milenci - aktuelnata vlast.
OooOo prochitav nekade deka hari kostov gi ponishtil tie dogovori, a Budjaku deka kje odgovara za toa. Kolku kje odgovara, ostanuva otvoreno prashanje.
fio Никој не ги поништил договорите :-) Буџаку има уште 1 недела да одговори у врска со аферата, пошо вчера на седница не бил спремен за одговарање :-) Иначе се работи за албанско-македонска фирма, албанци (не знам од каде) и македонци од Штип се сопственици
RedAlert Tocno.Dogovorite ne se ponisteni a za ovie denovi se sprema edna dobra prikazna za javnosta (od tipot investicii na KOCH od koj ke "dobieme" site mnogu ubavi raboti),a vo najlos slucaj Budzaku mesto minister ke stane ambasador vo Nju Jork.