Ме интересира античка Македониjа
Ме интересира античка Македониjа
ThePatriot Се прашам при кои македонски цареви биле избркани од Македониjа надоjдените од Азиjа кентаври? Дали при македонскиот цар Пердика се уште имало дошљаци кентаври или сето тоа веке си било чисто македонско? Верувам се наоѓат овде паметни луѓе кои што го знаат одговорот и ќе фрлат повеке виделина врз прашањето.
Strelec ThePatriot, се надевам дека [url="http://www.unitedmacedonians.org/macedonia/donski1.html"] ОВДЕ[/url] ќе го најдеш одговорот на тоа и многу други прашања. Знам дека таму имам читано и за Пердика кој што инаку бил македонски крал, а не македонски цар како што ти го нарекуваш!
DJ_SHEMA Добар линк е тој стрелец.
highlander Dali ima nesto za prvoto makedonsko carstvo po internetov?