Анкетата Чуму
Анкетата Чуму
OooOo Oд владини телефони гласано во анкетата на Чуму Во синоќешното вонредно издание на Чуму посветено на владиниот пакет за општинско разграничување беше реализирана и 3 часовна телефонска анкета на прашањето „Дали се согласувате со владиниот предлог за општините?“. Беа регистрирани над 12.800. Притоа, за владиниот предлог наводно гласале над 55%, а против 45%. На крајот од емисијата изразив сомневање во веродостојноста на ова провладино расположение. Аналитичкиот тим на А1 телевизија денеска изврши проверка на податоците и утврди дека постоеле сериозни неправилности при гласањето, односно имало организирано и диригирано гласање. Очигледно, власта добро се организирала за оваа анкета затоа што од само 4-5 броеви кои потекнуваат од владино-државни институции биле извршени дури 5.000 повици со кои се подржува владиниот предлог за општините. Доколку се апстрахираат овие диригирани гласови „За“, вистинскиот резултат од анкетата би бил сосема различен - за владиниот предлог се изјасниле само 15% додека против биле 85%. Се надеваме дека владата и нејзините институции во иднина ќе се воздржат од ваквите манипулации со јавното мислење, и ќе им дозволат на граѓаните сами да го искажат своето мислење.
NARCIS` Glasano bilo od ministerstvoto za nadvoresni raboti i od agencijata za maldi i sport. Od vestite na A1.
GROBAR Грешка си од минстерстовото за Одбрана ,Генерал Штаб и Агенција за млади и спорт
NARCIS` edno sum mislel drugo sum pisal :0)
NARCIS` Tipicen komunjarski falsifikat.
zArE Fuck .
f9 Ova e protiv zakonsko i protiv ustavno dejstvo na vladata.Troshenje pari od budzhetot za vakva namena nema.
protivpropaganda
quote:
Originally posted by OooOo
Oд владини телефони гласано во анкетата на Чуму Во синоќешното вонредно издание на Чуму посветено на владиниот пакет за општинско разграничување беше реализирана и 3 часовна телефонска анкета на прашањето „Дали се согласувате со владиниот предлог за општините?“. Беа регистрирани над 12.800. Притоа, за владиниот предлог наводно гласале над 55%, а против 45%. На крајот од емисијата изразив сомневање во веродостојноста на ова провладино расположение. Аналитичкиот тим на А1 телевизија денеска изврши проверка на податоците и утврди дека постоеле сериозни неправилности при гласањето, односно имало организирано и диригирано гласање. Очигледно, власта добро се организирала за оваа анкета затоа што од само 4-5 броеви кои потекнуваат од владино-државни институции биле извршени дури 5.000 повици со кои се подржува владиниот предлог за општините. Доколку се апстрахираат овие диригирани гласови „За“, вистинскиот резултат од анкетата би бил сосема различен - за владиниот предлог се изјасниле само 15% додека против биле 85%. Се надеваме дека владата и нејзините институции во иднина ќе се воздржат од ваквите манипулации со јавното мислење, и ќе им дозволат на граѓаните сами да го искажат своето мислење.
A бе, че даиш валиден извор за ова тврдење? Иако е смешно, сепак е многу сериозна работава. Ех, ебаго, не ме изненадува. Целата моја активност се сведува на тоа дека како народ не работат како бавча нашите ни тнр. политички партии. Другите не ни се виновни што имаме вакви, џоа политичари. Изгледа, а тоа е факт, дека на некои лујџе им е многу тешко да сфатат дека сме повеќе од една деценија излезени од општественото уредување кое инсистира на контрола на слободата на поединецот наречен социјализам. Јеби га, имаме многу поединци кои сакаат да бидат неприкосновено семоќни владетели, но и такви кои сакаат да бидат така владеани. Шо да праиш!!! П.С. Јас знам шо требит да се праит, ама...
f9 22.07 2004 GUINESS BOOK OF WORLD RECORD CENTER FOR WORLD RECORDING DEPARTMENT FOR GOVERMENT CHEATING RECORDS TO HIS EXELENCY MR HARI COSTOFF PRIME MINISTER OF REPUBLIC OF MACEDONIA MY DEAR LADIES AND GENTLEMEN WE IN GUINESS WORLD RECORD BOOK HAVE FOUND THAT YOU HAVE WON : GUINESS WORLD RECORD FOR MOST STUPID CHEATING USING GOVERMENT PHONE IN THE PUBLIC BROADCAST WOTING. CONGRATULATION! YOURS SINCERELY ALEKS GUINESS (Sinopsis:in this forward letter we are representing original source information from broadcoaster A1 -Oд владини телефони гласано во анкетата на „Чуму“ A1 mail листа A1 на SMS A1 на PDA A1 на WAP Александар Чомовски 21.07.2004 Во синоќешното вонредно издание на „Чуму“ посветено на владиниот пакет за општинско разграничување беше реализирана и 3 часовна телефонска анкета на прашањето „Дали се согласувате со владиниот предлог за општините?“. Беа регистрирани над 12.800 гласови. Притоа, за владиниот предлог наводно гласале над 55%, а против 45%. На крајот од емисијата изразив сомневање во веродостојноста на ова провладино расположение. Аналитичкиот тим на А1 телевизија денеска изврши проверка на податоците и утврди дека постоеле сериозни неправилности при гласањето, односно имало организирано и диригирано гласање. Очигледно, власта добро се организирала за оваа анкета затоа што од само 4-5 броеви кои потекнуваат од владино-државни институции биле извршени дури 5.000 повици со кои се подржува владиниот предлог за општините. Доколку се апстрахираат овие диригирани гласови „За“, вистинскиот резултат од анкетата би бил сосема различен - за владиниот предлог се изјасниле само 15% додека против биле 85%. Се надеваме дека владата и нејзините институции во иднина ќе се воздржат од ваквите манипулации со јавното мислење и ќе им дозволат на граѓаните сами да го искажат своето мислење.)
The_Crow Nisto novo be ova go imalo uste vo anticka Grcija megutoa koga uste nemalo telefoni a sega sme 21 vek taka da vlasta si prai zaebancija so telefonite nebare gi plaka :)) Ama vo sekoj slucaj tipicna avtokratska rabota se so cel da se prikaze pred javnost eve narodot ne saka ni dava podrska i ova i ona. Ke kazam samo edno SRAMOTA.