Kako se osekate pred da si idete vo MKD?
Kako se osekate pred da si idete vo MKD?
DrEaMWiSh Woow...kako se osekate pred da si idete vo mkd? a ne ste si odile koj znae kolku vreme? ;) Jas se osekam kako provoodelence koga e zaljubeno i mu pomine simpatijata pred oci.Hm mi treperi srce ej ke mi ispukne :) Navecer nemozam da spijam ufff....Zaminuvam utre za MKD! Woow kakvo dozivuvanje.... A Vie kako se cuvstvuvate?
ace6vel jas si dojdov i pred da si dojdam bese cool ali koga si dojdov e navistina super :D
TAJCI74 Za zal ova godina planot za odenje vo mk mi propadna taka da mi e mnogu tesko a nesum bila dolgo vreme ostavam za do vgodina a kako bi se osekala e toa e tesko da se kazi zatoa sto samo na pomislata za mk srce mi treperi solzi mi idat i nemozam da zamislam kakva ke bide promenata vo mk posle ovie dolgi godini samo edno znam deka ke mi bide potesko nego koga od idenjeto vo canada po 1 godina se vrativ mk mi bese tesko 3 meseci super si pominav no sepak nostalgijata e tuka vo sekoj moment a sega koga ke odam neznam kako prvo od avionot ke stapnam na zemjata na mk treperam sega koga i pisuvam ufff a znam deka super bi pominala podobro od tuka [:)]
dejan I jas so vas! prviot pat koga otidev, bese posle skoro 8 godini! pret nekolku meseci da pojdeme, majkami ne prasa mene i sestrami dali sakame da odeme vo Makedonija? i nie odma DA! i koga kartite bila izvadeni za nas, odma znaev deka za vistina odime vo Makedonija! pa lele, kako se raduvav tie 3 meseci dodeka ke otidevme, sekoi den go ocekuvav da pomine za da bidam po blisku do Makedonija:))))) pa denot dojde, otidevme do aredrom...letavme blah blah, dojdevme do Skopje, i lele takvo rados ne sum osecjal vo moi zhivot koga bev vo aredromot!!! i cekame za torbite da gi zememe, i gledam nakaj izlezot, i gledam mnogu ljude, ama ne videv nekoi sto znam. Ajde sve sto treba zemavme, i crceto mi cukase epten brzo, znaev ke ja vidam tetkami i dedomi, i druga rodnini sto ne sum gi videl od damna. pa nogite mi se tresat, kaj vlezot bev so majkami i sestrami, i odma koga iskociv nekolku metri, nekoi me fati neznaev koi, site me guskale, me bacuvale, nemozev da mrdnam! naj omilen del od moi zhivot toa bese, i drugi omileni i radosni delovi od moi zhivot gi ziveef vo Skopje za 4 meseca! Pa posle koga moravme da otideme, lele placev kako nikogas vo zhivot!:((((((( Imaj sreken pat dreamwish i ubavo da si pomines isto:))))))
cile Lele ama nostalgicna dojaspora imame, neznam dali da ve zalam ili sto da vi praam [:D][8D]
DrEaMWiSh Blagodaram dejan ;) hey jas se vrativ pak vo it... :) jebi ga...sakam da ostanam vo mkd ma sum premnogu pesimisticki raspolozen za situacijata u politikata sto se vodi vo mkd za da ostanam. Kako i da e sekogas koga odam se raduvam ;) TOPIKOT ovde treba da stoi...MAKEDONIJA ZA ZIVEENJE ILI ZA ODMOR???
izguben jas koga se vrativ vo MAKEDONIJA VO 2000 se custvuvav mnogu cudno,site drugari se odnesuvaa sprema mene kako da sum padnal od MARS,za sreka toa traese samo 3 dena a potoa batka sve po staro,KELNER DAJ DOJSI USTE EDNO.
tincheto decki sega jas se custvuvam ok me boli malku stomak ali ok e ke mi pomine malku sum vozbudena sakam da im gi vidam na site facite ko ke me vidat doma:)) hehehe i sakam da si gi gushnam taticko i mamicka ke vi kazam koga ke stignam tamu kako mi bilo i sho mi bilo a mozda i zaminuvam od forum ali ke vi kazam definitivno se:)))
VeGaS
quote:
[i] TOPIKOT ovde treba da stoi...MAKEDONIJA ZA ZIVEENJE ILI ZA ODMOR???
Jas mislam za ODMOR definitivno :) veke 5 god sum si vo USAva ali samo za letata, od sega pa nataka samo letata ke si bidam vo MK, ama neznam dali ke idrzam od sega pa do letoto, leleeee cela edna godinaaaa, do sega najvishe 4 meseci sum otsustvuval od MK. Kazuvajte kako da se tesaaaam :) [?][:(] Ali da ne begam od temava, koga sum se spremal do sega za idenje na kaj Mk sum bil poln so fiks i ludi idei, sto da ostvaram tamu :)
VeGaS Ali nisto, sum go ispustil tincheto koa bilo vo Las Vegas, damn !!!
a-pin-dim
quote:
Originally posted by VeGaS
Ali nisto, sum go ispustil tincheto koa bilo vo Las Vegas, damn !!!
ах те жалам што не си можел да си ја видиш тинчето али тоа е кога не ти е пишано со да ти правам !!! За темева не можам ништо да кажам по што сум МК!!!
noaNoa Uvek prekrasno...
noaNoa
quote:
Originally posted by cile
Lele ama nostalgicna dojaspora imame, neznam dali da ve zalam ili sto da vi praam [:D][8D]
Tie sto se u MK zalat sto se tamu, nie sto ne sme zalime sto ne mozeme da sme u MK...[:D][:p]
cile
quote:
Posted By leptirot pogore Tie sto se u MK zalat sto se tamu..
Ova ""zalam"" ne mi se dopaga ne mu e mesto tuka !!!!
NARCIS` plackovci :))
cile
quote:
Posted by deckoto pogore plackovci :))
Najraspekmezena dijaspora imame[:D]
dbk
quote:
Originally posted by cile
quote:
Posted by deckoto pogore plackovci :))
Najraspekmezena dijaspora imame[:D]
kako ne [:D]
noaNoa
quote:
Originally posted by cile
quote:
Posted By leptirot pogore Tie sto se u MK zalat sto se tamu..
Ova ""zalam"" ne mi se dopaga ne mu e mesto tuka !!!!
Zarem ne e taka??? [:)]
cile NE E TAKA !!![:D][8D]
sinner` jas ne sum si odela oddamna [:(]
noaNoa
quote:
Originally posted by cile
NE E TAKA !!![:D][8D]
OK tvoe mislenje... [:)][:D][:p]
TAJCI74
quote:
Originally posted by sinner`
jas ne sum si odela oddamna [:(]
Samo nemoj da mi reces deka od 96 nesi bila MK[V]
cile
quote:
Staeno od nekoj pogore OK tvoe mislenje...
[;)]
noaNoa
quote:
Originally posted by cile
quote:
Staeno od nekoj pogore OK tvoe mislenje...
[;)]
[:0][:)][:p]