Sto e so Struga sega?
Sto e so Struga sega?
dejan Ne razbiram sto saka da pravi? Dali saka da se napravi druga zemja na svetot? http://www.novamakedonija.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=0&EditionID=216&ArticleID=8546
fio Да бе, финта, као Ватикан, Сан Марино, Сингапур и сл. Алал да им е!
dejan Ne razbiram nisto.................... Znaci....Struga ne e pod makedonska drzhava sega? I sega Struga nema da ima nekoi afekt od decentralizacijata? Albacnite nema da bidat tie sto se poveke vo Struga sega?
Strelec ’Мижи Асан, да ти баам’ е работава од Стружани...:) Намерата на стружани за екстериторијалност (да формираат самостојна држава во рамките на Македонија) не може да се оствари само со еднострана одлука на граѓаните на Струга или на тамошниот кризен штаб, а без промена на Уставот и без зелено светло од законодавниот дом. Целата постапка мора да помине низ процедура во Парламентот на Македонија. Во секој случај, интересно звучи!:)
Strelec ДУИ: Самостојноста на Струга значи распад на Македонија Во ДУИ велат дека ако Струга прогласи самостојност, Македонија ќе има „темна иднина“. Потпретседателот Рафиз Халити вчера изјави дека партијата се уште нема официјален став по однос на тоа прашање, но оти е убеден дека прогласувањето самостојност на Струга не е во интерес на граѓаните и оти тој чекор ќе ја води Македонија кон распад.
dejan Ne se vo pravo, mislam deka DUI se tie sto i davat temna idnina na Makedonija.