„Боите на Македонија“ на малите екрани
„Боите на Македонија“ на малите екрани
OooOo Филмот „Боите на Македонија“ на малите екрани во САД 16.08.2004 Документарниот филм „Боите на Македонија“ на авторот Питер Марфи, во продукција на Македонскиот совет на уметностите со седиште во Њујорк, на 5 јули годинава премиерно беше прикажан на програмата на КОЦЕ-ТВ во Калифорнија и е репризиран на 9, 14 и 15 јули. По ексклузивната промоција на оваа калифорниска телевизиска станица преку мрежата ПБС, која има најбогата и најквалитетна телевизиска понуда на документарно - патописни репортажи, филмот беше прикажан и на програмите во Бафало и Чикаго. Филмот „Боите на Македонија“, со кој дел од американскиот телевизискиот аудиториум можеше да се запознае со културно - историските вредности од овој дел од светот, е во траење од 30 минути и претставува кратка прошетка низ времињата на античка Македонија до денес, приказ на духовниот и уметничкиот континуитет на македонската култура. Во наредниот период Македонскиот совет на уметностите подготвува уште два документарни филма со теми од културното богатство и традициите во Македонија, со што уште повеќе треба да се афирмираат и доближат вредностите на Македонија пред американските телевизиски гледачи.
Strelec Еве ви можност да ги видите “Боите на Македонија“: - кликнете на насловот доколку сакате да го видите филмот (потребно ви е да имате инсталирано 'RealOne Player') [url="http://media.a1.com.mk/members/prikazi34.php?klip=boite/Boite-na-Makedonija-Dusata-na-drvoto-34.rm&naslov=Боите%20на%20Македонија"]Душата на дрвото[/url] [url="http://media.a1.com.mk/members/prikazi34.php?klip=boite/Boite-na-Makedonija-Zvezdite-nad-Makedonija-34.rm&naslov=Боите%20на%20Македонија"]Ѕвездите над Македонија[/url] [url="http://media.a1.com.mk/members/prikazi34.php?klip=boite/Boite-na-Makedonija-Racete-na-Vangel-Dereban-34.rm&naslov=Боите%20на%20Македонија"]Рацете на Вангел Деребан[/url] [url="http://media.a1.com.mk/members/prikazi34.php?klip=boite/Boite-na-Makedonija-Pesterskite-crkvi-na-bregot-na-ohridskoto-ezero-34.rm&naslov=Боите%20на%20Македонија"]Пештерските цркви на брегот на охридското езеро[/url] [url="http://media.a1.com.mk/members/prikazi34.php?klip=boite/Boite-na-Makedonija-Monastvoto-zastitnik-na-pravoslavnata-vera-34.rm&naslov=Боите%20на%20Македонија"]Монаштвото - заштитник на православната вера[/url] [url="http://media.a1.com.mk/members/prikazi34.php?klip=boite/Boite-na-Makedonija-Karneval-vo-Vevcani-34.rm&naslov=Боите%20на%20Македонија"]Карневал во Вевчани[/url] [url="http://media.a1.com.mk/members/prikazi34.php?klip=boite/Boite-na-Makedonija-Junastvoto-na-pelivanite-34.rm&naslov=Боите%20на%20Македонија"]Јунаштвото на пеливаните[/url]
n/a Ne e nesto naj naj a?
n/a Kako be ne e naj naj oki e [:)]