Sto mislite za ova?
Sto mislite za ova?
dejan http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=2540&stID=38630 dali mislite ako refendumot ke bide sve dobro, dali SDSM nema da bide na vlast? Koja drugo partija bi bila podobra? vmro narodna? LDP?
ikooo LDP
redstar Prvo, SDSM tesko deka ce ispustat vlasta od svoi race.I da uspee referendumot,so vakva situacija vo koja sto se naogja VMRO(Dpmne versus Narodna),za SDSM nema zima.Edinstvena realna zakana za SDSM i kvalitetna opcija za Makedonija e formiranje na partija koja bi proizlegla od novoformiranoto Gragjansko dvizenje za Makedonija vo koja clenuvaat istaknati intelektualci,biznismeni,eksperti.Vo kontekst na prethodno kazanoto e i najavenoto formiranje na vlada vo senka kade premier bi bil Trifun Kostovski, a vo koja vlada bi bile Pavle Trajanov,prof.Vankovska,Maleski i niza priznaeni i poznati eksperti. Nesto slicno, mada ne i isto, se sluci i vo Srbija so transformacijata na ekspertskata grupa G17 vo politicka partija G17+,ekspertska grupa vo koja clenuvaa vidni eksperti,profesori,pretezno od ekonomskata oblast koi sega se i kreatori i nositeli na procesot na stopanska transformacija vo Srbija.
RedAlert Da ne go odvlekuvame vnimanieto od glavnata cel-a toa e ponistuvanje na noviot zakon za teritorijalna podelba preku uspesen referendum.A sto se odnesuva za toa koj ke bide premier posle toa ili drugi raboti da ostavime za togas!Vazno e da se upati poraka do bilo koj sto se naoga na vlast deka so nekoi raboti nema pazarenje.Vo Makedonija ima kvalitetni kadri i da se nadevame deka ke izlezat na povrsina!