Blue Chamber & Viridian Room
Blue Chamber & Viridian Room
dzadzev Од креаторот на Crimson Room ... [url="http://www.fasco-csc.com/works/bluechamber/index_e.php"]Blue Chamber[/url] & [url="http://www.fasco-csc.com/works/viridian/index_e.php"]Viridian Room[/url] Па ... да се фатам за работа :)
dzadzev Абе јас се утепав од нишање на сликата и ништо не се дешаваше ... ај ќе пробам пак :)
dzadzev Падна сликата ... и сега ќе мислам за понатаму
Thief Не можам да и` најдам логика и место на банкнотата! Се сомневам дека онанапишаното на кинески на средина е решение за нашите проблеми. Можеби насока за бројот на телефонот кој треба да го свртиме... Навистина, не гледам веќе места каде да се бара...
dzadzev И така ... со здружени сили од 1 час макотрпна работа сеуште тапкаме во место :))
Thief Aj, сега и Шапе ни дојде, тројцата ќе пробаме, мора вечерва да ја решиме... На минатата Кинезот ме има со име и презиме на сајт ставено дека сум му ја решил успешно... и тоа, к`о из шале му ја решив... овде заебава нешто! [:(]
dzadzev Толку за денес ... ми се спие ... утре со нови сили [;)]
sapeski Досега открив, ја отворив фиоката го зедов пенкалото, отидов до шипката ја зедов тубата за писма, ја подигнав фотељата и го земав листот. Со пенкалото напишав Help Me и го праитив листот и ми се врати. Тука заглавив.
sapeski И да, за 200 јени можете да купите од авторот туториал како да ја откриете секоја загатка. [:)]
dzadzev
quote:
Originally posted by sapeski
Досега открив, ја отворив фиоката го зедов пенкалото, отидов до шипката ја зедов тубата за писма, ја подигнав фотељата и го земав листот. Со пенкалото напишав Help Me и го праитив листот и ми се врати. Тука заглавив.
Знам ... и јас таму заглавив ... нема ништо друго што би ми привлекло внимание ... освен сликата (доколку кликнам на десниот горен агол се поместува, и откако ќе се помести кликам на левиот горен агол и уште толку се поместува)
Thief Сликата нишајте ја лево-десно и таа ќе се откачи, а зад неа има една паричка... Понатаму?! Освен, тоа што го пишува на парата на кинески, ако не е помош и насока за понатаму! [:(] Пробав да ја испратам паричката со тубата за писма, па да напишам нешто на ена (само му нацртав очила на Кинезот), ама ништо... ако успеам да напраденам ќе бидете благовремено информирани! [;)]
dzadzev Ако не може ова, да пробаме нешто друго ... [url="http://www.fasco-csc.com/works/viridian/index_e.php"]Viridian Room[/url]
darkjesus i jas nisham:)
darkjesus veridian so tutorials edno drugo i go najdov krajot:) ovaa drugava utre:)
Thief Даркиќ, на оваа и` го најдовме крајот, а на оваа другава најдов дека сме биле во право со Џаџев, арно ама уште не ја решив. Вели дека буквите и бројот што се врти на телефонот се поврзани, ама ние завчера се утепавме од комбинирање со Џаџев и - не одеше! [:(] Кој ли број треба да се сврти... Се обидов по редоследот на буквата во абецедата, ама - не оди!
dzadzev Можеби треба по обратен редослед ... ама ме мрзи сега да пробувам