Германска тактика поради возможна Буш-победа
Германска тактика поради возможна Буш-победа
Maleshevo ЦДУ Политичарот Петер Хинце изрази разочараност во врска со републикансканскиот конгрес во Њу Јорк. Говорниците ја испуштиле шансата за приближување помеѓу Германија и УСА. New York - .... Обвинувањата на поранешниот њујоршки градоначелник Rudolph Giuliani, дека Германија порано била многу мека спрема терористи, се „неисториски, неправедни и нефер“, изјави потпретседателот на германско-американската парламентарска група во германскиот парламент во среда во Њу Јорк.... Покрај Hintze уште 14 други германски политичари од ЦДУ и ЦСУ се гости на конгресот на Републиканците во Њу Јорк. Покрај разговори со разни американски републикански политичари планирано е и средба со поранешниот американски министер за надворешни работи dem Henry Kissinger. Во разговорите досега Петер Хинце добил впечаток дека на владата на Џорџ В. Буш и е од важност односите помеѓу УСА и Европа т.е. Германија повторно да бидат средени. Поради тоа било "особено тажно", бидејќи многу републикански говорници на конгресот, "со неферски напади на европските сојузници и Обединетите нации да собираат поени“. Во Германија наводно постоела погрешна верба, дека поразот на Буш е сигурен. "Ние би требале да се подготвиме кон тоа, дека тој и во следните 4 години ќе владее", изјави Hintze. http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,316189,00.html Овие обиди на Германија треба да бидат спречени. ЕУ и Германија водат антимакедонска политика, секое приближување на нив кон УСА можат да имаат поголеми негативни последици кон развојот на состојбата во Македонија.
Misirkov Good!
Maleshevo Настаните во Северна Осетија ги наруши односите меѓу Русија и Европската Унија, откако холандскиот министер за надворешни работи Бернард Бот на недипломатски начин побарал од руските власти да дадат објаснување за начинот на кој беше разрешена тридневната заложничката драма во Беслан. http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=36767 Бидете сите за една Македонија во еден натамошен стратешки сојуз УСА-Русија против ЕУ. Дадете ги сите сили за убедување на Републиканската администрација во УСА, како и во Русија (каде што сметам дека одлуката на македонскиот народ ќе биде поштувана) дека позади референдумот против децентрализацијата и новата територијална поделба на Р. Мкедонија стои целиот македонски народ и дека тоа е единствениот начин за стабилна, мирна и сојузничка Македонија како и Балкан во борбата против глобалниот тероризам.
Bulgarski Makedonec
quote:
Originally posted by Maleshevo
Настаните во Северна Осетија ги наруши односите меѓу Русија и Европската Унија, откако холандскиот министер за надворешни работи Бернард Бот на недипломатски начин побарал од руските власти да дадат објаснување за начинот на кој беше разрешена тридневната заложничката драма во Беслан. http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=36767 Бидете сите за една Македонија во еден натамошен стратешки сојуз УСА-Русија против ЕУ. Дадете ги сите сили за убедување на Републиканската администрација во УСА, како и во Русија (каде што сметам дека одлуката на македонскиот народ ќе биде поштувана) дека позади референдумот против децентрализацијата и новата територијална поделба на Р. Мкедонија стои целиот македонски народ и дека тоа е единствениот начин за стабилна, мирна и сојузничка Македонија како и Балкан во борбата против глобалниот тероризам.
тава е точно ли като информација кадето во Арачиново между сардисаните терористи беа 17 (седумнаесет ) пензионирани воени инструктори ,припадници на вооружените сили на Европската Унија кои во се ги имает помагано сегашниве членови на „дуи„ шумкарите
Maleshevo [img]http://www.macedonia-info.org/Galerija/kosovo-kfor.GIF[/img] [img]http://www.macedonia-info.org/Galerija/UCK2001_Macedonia.jpg[/img] Заостанатите елементи на Клинтоновата админитристрација на демократите ровареа на Балканот против Македонија заедно со Германците и во 2001 година. Во Арачиново се наоѓаа опсвен албански терористи и нивни платени инструктори од УСА. ПС:Момче, ти си Македонец од Бугарија или Бугар?
StormAngel Slusam jas,Klinton e na operacija za srceto. :)))))
AaaAa
quote:
Originally posted by bluehim
Slusam jas,Klinton e na operacija za srceto. :)))))
Da, cetirikraten bajpas ke mu praat, operacijata zakazana za u Utorak. Zaedno so nego si ponel toki voki za da sepak ostane u kontakt so "negovite" u mkd, da bide u tek
Pina
quote:
Originally posted by AaaAa
quote:
Originally posted by bluehim
Slusam jas,Klinton e na operacija za srceto. :)))))
Da, cetirikraten bajpas ke mu praat, operacijata zakazana za u Utorak. Zaedno so nego si ponel toki voki za da sepak ostane u kontakt so "negovite" u mkd, da bide u tek
I sega ne ke mozhe da bide svedok na Slobo vi Hagm zdravstveni prichini.
StormAngel Da be da.[^]
AaaAa Tocno, da ne se razboleshe ke go izduburea prv na govornicata, bez da im cue