Имаш две крави и ... што?
Имаш две крави и ... што?
ikooo Што ќе правиш доколку имаш две крави и се наоѓаш во различни периоди како комунизам, социјализам, бироткатија, фашизам итн? Еве го одговорот: -Социјализам: Имаш две крави и едната му ја даваш на комшијата. -Комунизам: Имаш две крави. Владата ти ги зема двете, ти ја дава едната да ја молзеш и ти дава малку млеко. . -Фашизам: Имаш две крави. Владата ти ги зема двете и ти продава малку млеко. -Нацизам: Имаш две крави. Владата ти ги зема двете и те стрела. -Бирократија: Имаш две крави. Владата ти ги зема двете, ја стрела едната, ја измолзува другата и го фрла млекото. -Традиционален капитализам: Имаш две крави. Ја продаваш едната и купуваш бик. Почнуваат да се множат, продаваш се и се пензионираш со куп пари. -Американска Корпорација: Имаш две крави. Ја продаваш едната и ја тераш другата да дава млеко како 4 крави. Подоцна најмуваш експерт за да испита зошто кравата умрела. -Француска Корпорација: Имаш две крави. Стапуваш во штрајк затоа што сакаш три крави. -Јапонска Корпорација: Имаш две крави. Ги редизајнираш да бидат големи колку една десетина од обична крава и да даваат 20 пати повеќе млеко. Потоа правиш цртан филм, му ставаш наслов Кравомон и го рекламираш по цел свет. [img]http://ccc.1asphost.com/AristokratLog/slika.gif[/img] [img]http://ccc.1asphost.com/AristokratLog/slika1.gif[/img]
IvcoCar Bravo be iko! :)