Zasto vleguvat koga sakat?
Zasto vleguvat koga sakat?
dejan http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=11087&broj=183 Ova ne e prv pat sto citam deka dovadjat vo zemjata so bombi i neznam sto? sto barat ov makedonija? i zasto drzavata ne napravi nesto za da ne dozvoli nesto ovakvo? deka e malku opasno, ako ne znaele.
vulgaren Abe toa i vistina da e moze samo da im nasteti na Albancite, pogotovo vo ovaa anti muslimanska klima vo svetot. Vtoro - za da se objavi vakvo nesto potrebno e da si 100 procenti siguren deka e vistina - vo sprotivno samo ke predizvikas panika i9 meguetnicka omraza. Ova vtoroto ne ni e potrebno posto ne vodi nikade!
Ceki Ti stvarno ne si normalen.
IvanC
quote:
Originally posted by dejan
http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=11087&broj=183 Ova ne e prv pat sto citam deka dovadjat vo zemjata so bombi i neznam sto? sto barat ov makedonija? i zasto drzavata ne napravi nesto za da ne dozvoli nesto ovakvo? deka e malku opasno, ako ne znaele.
Im se moze be sto da ne? Ti ne bi prael isto? Zamisli Amerika i Evropa da ti kaze, a be slobodno vlezi vo Makedonija, kreni vostanie, nie nema nisto da kazeme i ke ti podpomogneme, ne bi vlegol i ti? Ili obratno, Amerika i EU da ti kazat, a be dosta ni e veke od Albancite vo Makedonija, stalno problemi, slobodno vlezi vo Zapadna Makedonija i kako vo Hrvatska sto gi istera Srbite prati gi vo Albanija, nie nema da kazeme nisto i ke te podpomogneme. Nema toa da go storis so cel za mir vo Makedonija i na kraj vo Evropa?
melpomena IvanC i jas toa odamna go velam. Samite nie sme si krivi. Ne se glupi Albancite, im se mozhe. I mene da mi se ukazhe mozhnost da odcepam del od druga drzhava i da go proglasam za Makedonski, i jas bi go storila toa... ili eventualno vtor sluzhben jazik na primer vo Avstralija da e Makedonskiot? Koj ne saka takvo neshto, i koj e budala da si gi propushta mozhnostite :) Nie trebashe odamna da reagirame za site drzhavjani na RM da ja sakaat i unapreduvaat drzhavata, a ne i samite nie da se dvoime na srbomani, bugarofili, jugonostalgichari i shto li ne...
dejan vo pravo si, sami sebe sme krvi.....ama ako vo avstralija, ot ednas vo gradot, makednocite sakale da go imat makedonckiot jazik kako vtor vo gradot....i segde da bide kako ftor, jas, iskren sum, protiv bi bil. zhiveam vo avstralija, glaven jazik angliski, pa ajde ftor jazik da bide makendski. sto go baram tuka da mi bide ftor jazik? jas bi bil protiv. vo makedonija e drugo. makedonija ima svoja kultura, avstrailja nema, ima religija svoja nacionalna, avstralija nema, znaci vo makedonija ne bi bilo ic dobro za da se im albasnki za ftor jazik. toa ne e fer ic, togas drzhavata gi pluka grobovite na ljude kako goce delcev, dame gruev ETC.
RedAlert Ete Makedoncite pak se konfuzni:).Prvin se Albancite krivi,pa nie samite sme si krivi,pa EU i Amerika se krivi...Nikoj ne e kriv site sme pravi a vinovni se site po malce a najmnogu spored mene Albancite.Vasata teorija e deka toj sto e posilen ili sto se pravi posilen toj treba da si dobiva se sto ke posaka?Ova e malce t.e. mnogu grubo!Nie ne sme vo zivotinsko carstvo pa posilniot da zema se sto moze.Vazat nekoi pravila postojat ustav,zakoni megunarodni obicai tie treba da se pocituvaat,a na krajot na kraistata se znae sto e pravilno a sto ne.Pravilno li e ova sto se pravi vo Makedonija?Ne e.Vo pravo ste koga vikate deka treba malce poveke akcija od nasa strana,no lugeto ne se vinovni sto sekoja nasa vlada stanuva potkupena od albancite i od "megunarodnata"(a taa megunarodna se 4-5 drzavi od 200 vo svetot)zaednica.Pa sega za sega ni ostanuva samo da gi kaznuvame na izbori edni kaznivme drugi kaznivme treti ke kaznime ke im dojde umot,a ako ne ima i drugi sredstva(kako za chaushesku,shevarnadze i tn.).Mislam deka prv cekor kon toa da si ja iskazeme svojata volja e referendumot koj dokolku izlezat site luge da si go kazat svoeto mislenje ke nema koj da go ospori.Samo malku hrabrost i ke imame podobra i podostoinstvena idnina.
redstar Lugje, bidete sigurni deka vo naredniov period do odrzuvanjeto na referendumot ce ima uste mnogu vakvi informacii( bez razlika dali se vistiniti ili ne) za upadi na razno razni formacii.Vo sekoj slucaj jasna e porakata na ovie bandi: da se drzi narodov vo tenzija,kako uste edna forma na pritisok da ne izleze na referendumot i da se dade glas protiv noviot zakon za teritorijalna podelba.Vo slucaj na pozitiven ishod od referendumot mozna e i radikalizacija na ovie grupi kako sto vprocem i najavi samiot lider na poranesnata ONA A.Ahmeti.
RedAlert Ako mislat deka nekogo plasat se zalazuvaat!So sekoj den bez da go istaknat makedonskoto zname,so sekoj den izvikuvanje golema albanija,so ufrluvanje na vooruzeni lica,so blokadi raste brojot na tie sto ke izlezat na referendumot.
bitushanec Vi se cudam jas na Vas "megunardona zaednica"...Za Makedonija "megunardona zaednica" predstavuvaat Batler i Solana koj ja vodi nadvoresnata politika na EU i sto Solana ke kaze, taka pravi i cela EU. Za Solana i Batler veke se e jasno i poznato, deka se golemi albanoljubci! Taa nivna ljubov kon albancite ne e normalna, pa mora da e pottiknata od nesto drugo, a toa se albanskite "crni" pari od prostitucija i droga. Za Batler nema somnenie deka e "kupen" oti kako tretoklasen USA politicar nema moznosti da se istakne i da zaraboti ubavo. Za Solana imam dve teorii: ili deka e "kupen" od albancite sto ne e cudno oti ima "super" odnosi so kosovarite ili pak oti bese "glavatar" na NATO za vreme na bombandiranjeto na Kosovo saka da pokaze deka negovata uloga vo vojnata vo Srbija e opravdana, deka eve ovie sloveni gi ugnetuvaat albancite, ne samo srbite, tuku i makedoncite, pa on gi zastituva "kutrite" siptari.