sto da napravime nie "malite" makedonski patrioti
sto da napravime nie "malite" makedonski patrioti
bitushanec Nie kako poedinci nemame shansi da sobereme $ 50 mil.:-) Megutoa, mozheme da ja shirime vistinata za Makedonija vo ramkite na nashite mozhnosti: da isprakame pisma so toa shto se pravi "Javier Solana" vo Makedonija, koj e glavniot vo EU shto go opredeluva stavot na EU kon Makedonija, do vesnici, pisma do EU Chelnici, do vladite na EU drzhavite, do chelnicite na NATO.... Eve mesto da go gubime vremeto po forumi i nishto da ne dobieme, edno nashe objaveno pismo so nashata vistina za Makedonija do nekoj vlijatelen vesnik vo USA, FR, DE, NL.....ke znachi malku neshto za nashata kauza, no golem za makedonecot:-)Debelo korumpiranite "politichari" od kovot na Solana koga ke bidat obvineti za korupcija vo sopstvenite drzhavi, sepak nema da im bide seedno, barem od toa shto ete imeto ke im se vlechka po vesnicite...
Misirkov Vremeto e kratko i najpolezno sega e da se agitira vo samata Makedonija, verojatno da se pristapi kon grupa koja raboti na Referendumot (odi kaj "Nepokor" ili MSK ili bilo koja druga organizacija -- ne politicka partija -- sto se zalga da se zastiti integritetot na Makedonija). Toa od pricina sto del narodot se dvoumi ili e inerten, plus propagandata protiv Refrendumot kje bide mn. suptilna. Se drzi toa sto go kazuvas za EU, no kasnime so takvi aktvnosti 14 godini! Sega borbata e prefrlena na domasen teren i tamu e klucot: saka li makedonskiot narod podelba ili ne? Ako ne, neka kaze i neka e spremen da se bori! Uste nesto: politikata na EU nema da ja promenis; moze eventualno politikata na SAD ako e pozitiven referendumot. Pozdrav i deluvaj medju Makedoncite, a potoa kaj drugi.
bitushanec Nikogash ne e docna za neshto! Jas barem taka se vodam vo zhivotot:-) Blagodaram na sovetite, ama imam premnogu rabota za da se aktiviram okolu referendumot.....ne se sekiraj, jas agitiram, mojata familija e golema, samo prvo koleno sme okolu 100 dushi i site sme za referendumot i starata podelba:-) Ok, osven eden chlen od semejstvoto, srboman i chlen na SDSM, ama sreka shto decata ne mu se takvi:-) Jas mislam deka srbomanite (i bugaromanite) se za podelba na Makedonija, a taa losha pozicija na Makedonija mislat deka bi ja iskoristile za povtorno prikluchuvanje na MK kon Srbije, t.e. da si bideme pak Vardarska Banovina,...
Misirkov "Blagodaram na sovetite, ama imam premnogu rabota za da se aktiviram okolu referendumot." ---------------------------------------------------------------------- Odgovorot apsolutno ne se prifakja!!! Ne zavleguam vo toa kolku rabota imas, no ZNAM deka mozes da najdes vreme ako sakas, odnosno ako ti znaci. A idninata na Makedonija treba da ti znaci - barem mi deluvas za patriotski nastroen. I uste dve raboti: 1). NAJMALKU NI SE POTREBNI DELBI SEGA. TREBA I TIE OD SDSM DA SE ANIMIRAAT KAKO TVOJOT RODNINA NA PRIMER, A NE DA SE OTFRLAAT. MOZEBI NAPRAVILE POGRESNA PROCENKA LUGETO, MOZEBI SE POLAGAA PO BRANKO VO 2002ra KAKO STO SITE SE IZLAZAVME PO DPMNE VO 1988 g. NA KRAJOT NA KRAISTATA, NASI LUGE SME I TREBA DA SE OBEDINUVAME, NELI TAKA?! 2). KOLKU I DA GI KRIVIME EU, SAD I NE ZNAM KOJ DRUG, NIE, ODNOSNO MAKEDONSKITE VLADI NA DPMNE I SDSM SE NAJMNOGU KRIVI ZA SITUACIJATA, DA NE RECAM 90%!!! Ne moze sega celata vina da se svali na drugi. Vo 2001 g. SAD (pa i EU) ni dadoa podrska, davaa doverlivi informacii (na pr. Vaksince) i ocekuvaa da ja resime rabotata vo Tanusevci. No LjuBco imase dogovor so Dzaferi i zatoa nemase vojna, tuku fingirana kriza. Kako i porano za kompletnata korumpiranost i dogovorite so DUI na liceto Branko Crvenkovski i vrhushkata na SDSM ne sakam da zboruvam. Pozdrav.
dejan Vo pravo si bitushanec, eve germanska tajna organizacija i CIA. Da pisuvate na oni isto. http://www.bundesnachrichtendienst.de/ http://www.odci.gov/
redstar Definitivno, najgolema aktivnost vo naredniov period od treba da se posveti na afirmacija na naselenieto da se izleze na referendum i da se glasa protiv izglasaniot Zakon za teritorijalna podelba. I voopsto ne treba da se delime nitu po partiska nitu po bilo kakva duga pripadnost ili pristrasnost zatoa sto sum siguren deka tie "srbomani ili bugoromani" se daleku polojalni gragjani na Makedonija za razlika od edna druga grupacija od 20tina % vo Makedonija koja si ima zacrtano svoja cel i poleka,poleka si ja realizira zaedno so grupata na vladejackata mafija na koja sto im e najbitno kontoto na nivnite smetki.
Strelec
quote:
I voopsto ne treba da se delime nitu po partiska nitu po bilo kakva duga pripadnost ili pristrasnost zatoa sto sum siguren deka tie "srbomani ili bugoromani" se daleku polojalni gragjani na Makedonija za razlika od edna druga grupacija od 20tina % vo Makedonija koja si ima zacrtano svoja cel i poleka,poleka si ja realizira zaedno so grupata na vladejackata mafija na koja sto im e najbitno kontoto na nivnite smetki.
Реченицата започнува спектакуларно убаво, ама сам при крај ја расипуваш... Го правиш токму она за кое што упатуваш порака да не се прави... И нека има изроди, едноставно игнорирај ги, или во најдобар случај обиди се и некој од нив да убедиш да се приклучи кон оваа акција. А тешко дека со навреди тоа ќе успееш да го сториш!
redstar So mojot post sakav da ukazam deka lojalnosta na ljugjeto spomenati kako "srbomani i bugaromani" e mnogu pogolema od lojalnosta na nekoi drugi koi ziveat vo ovaa drzava i koi,da ne odam mnogu daleku,NE GI POCITUVAAT DRZAVNITE SIMBOLI,ZNAME,PRAZNIK,(posledniot primer e nastanot vo Gostivar).Da ne gi spomenuvam neplacanjeto na danoci,komunalii,itn...,i taka toa ne e predmet na ovoj forum.
Pro_Patria Brakja Makedonci veruvajte nisto nema da izmenime so pustanje na e-maili i pisma na razni vesnici i organizacii.Deneska nikoj nema da te gleda osven ako nemas pari.NIe imame bogati Makedonci vo svetov ama...
bitushanec Pto-patria a shto ke izgubish so toa shto neshto ke napishesh i pratish?! apsolutno nishto, a sepak mozhe neshto da dobiesh! Bogati makedonci ima, i ete za makedonskata kauza po 10 dolara che frlat:-))))))))
marko_polog Treba da se lobira, organizirano, individualno, bogati i siromasni, bez razlika. No najefikasno lobiranje momentalno e signalot sto moze Makedonskiot Narod vo Republika Makedonija da isprati preku referendumot do site deka nema da tolerira nepravdi, zakani, delbi, siromastija, potcenuvanje itn.. Silata bila i sekogas ke bide vo Narodot, se nadevam deka se dovolni svesni da ne bidat manipulirani. Dovolno e da vidat koj ke ja vodi kampanjata protiv referendumot(Kostov, Buckovski, Manasievski i Djaferi)
Misirkov PRASANJE: Bi ve zamolil sekoj da odgovori poedinacno: 1. So kolku luge ste razgovorale do sega da gi pottiknete da izlezat na Referedumot + i tie da agitiraat kaj drugi (potesna familija, rodnini, prijateli i nepoznati vo taksi, vo kafic, vo samoposluga, na ulica itn.)? 2. Ako ne ste razgovarale so nikoj, so kolku luge planirate da razgovarate i da agitirate do noemvri? Pro Patrioa: ama ic ne si vo pravo! Da znaes samo kolku grcki e-mail porai i faksovi ima vo Belata kukja i nasekade! NO sega prioritetot ni e drug, sega treba prakjanje "poraki" kon SITE Makedonci.
bitushanec Grcite mozheme so eden udar da gi nokautirame: dajte proshirite po USA, EU i AU za etiopskoto i turskoto poteklo na pravite grci, a so toa zasekogash ke gi zatneme:-) Kolku i USA i EU da se deklariraat "demokratski" nastroeni, sepak najgolemite "demokrati" se i najgolemi rasisti:-) Evi vi korisni WEB Stranici: http://www.stormfront.org/whitehistory/greece.htm http://www.stormfront.org/whitehistory/hwr11.htm (belite makedonci) http://www.stormfront.org/whitehistory/greece_negroes.htm (crnite grci)
Pro_Patria
quote:
Originally posted by bitushanec
Pto-patria a shto ke izgubish so toa shto neshto ke napishesh i pratish?! apsolutno nishto, a sepak mozhe neshto da dobiesh! Bogati makedonci ima, i ete za makedonskata kauza po 10 dolara che frlat:-))))))))
ne e problem brat kje pratam. tuku malku matematika za Makedoncive vo stranstvo: Velis po 10 dolari davaat.Epa vidi sega sto kje se desi ako navisitna davaat barem po 10 dolari sekoj. VO Avstralija ima okolu 300 000 mak. 300 000 x 10=3 000 000 Vo Severna Amerika ima uste okolu 250 000 mak.250 000 x 10=2 500 000 toa se okolu 5,5 milioni dolari. ne e mala para.
Pro_Patria
quote:
Originally posted by Misirkov
Pro Patrioa: ama ic ne si vo pravo! Da znaes samo kolku grcki e-mail porai i faksovi ima vo Belata kukja i nasekade! NO sega prioritetot ni e drug, sega treba prakjanje "poraki" kon SITE Makedonci.
Misirkov te poznavam od Ajvarot i imam golema pocit kon tebe. E-mailite so gi prakjaat grcite se samo del od propagandata.Znaes za grckoto lobi vo Amerika.Tie ja pravat glavnata propaganda.Gi finansiraat kampanjite na senatorite i sl. Pred nekoe vreme go gledav na TV gospodinot Nestor Oginar koj e golem makedonski patriot.No,koga edna gledacka go prasa dali se lobira vo Amerika za makedoncite toj rece deka parite na makedoncite vo amerika se so pot zaraboteni i deka nema lobi vo amerika. Veruvajmi deka bez pari nisto ne mozeme.Mislis deka na Amerika i e gajle za shiptarive.ne be brat koj platit povekje so nego se.A i lobi imaat.nesto so nie nemame(za zal). tuku da se nasocime na referendumov oti to ni e posledna sansa za spas na Makedonija. pozdrav
darkjesus tocno pro_patria mozda lobite se najvazni raboti vo vrska so ovie prashanja.. ama toa sto i nie so tie e-mailovi i slicni raboti koj mozda ke bidat samo 0.00000000000001% od celata rabota, ke ucestvuvame e golem cekor napred. dodeka diskutirame dali trebalo ili ne jas ke odgovoram vo ime na site vas TREBA da pocnime i so internet protiv propaganda i bi ve zamolil da se ogranizirame (ne sum jas inicijator ama sigurno ke ima takov) i da pocnime so toa veke ednas. i eve ako ima dobrovolci (jas sum slab so ovaa nashava istorija) ama ako ima megu vas takvi bi ve kontaktiral kako bi napravile edna web kade sto bi kazale za nas, nashata istorija i kultura i sl, i se vo stil na real.macedonia.gr i slicnite na nea (normalno so vistinata)
Pro_Patria ovaa stranica e dobra:www.mymacedonia.net
Pro_Patria sega e najbiten referendumot,a posle toa,bi trebalo da se organizirame pozdrav