како се добива македонски пасош
како се добива македонски пасош
jane може ли некоj от учасниците на форумов да обjасни каква е процедурата за добиванье на македонски пасош или да напише дека за таа процедура мже да се прочита. Jaс мислам дека македонците под Бугариjа требе да зимаме македонски пасоши, за да ja спреме пропагандата у бугарските весници коja пишува дека македонците зимаат бугарски пасоши како етнички бугари. на секи му е jaсно дека тоа се праи от економски причини
OooOo verovatno tuka kje najdesh povekje informacii www.mvr.gov.mk
Strelec Како до патна исправа ако лицето е во странство Потребни документи: Барање - 2 плави картони, уредно и читко пополнети, како и пополнување на сите рубрики во барањето. 3 идентични фотографии, Важечки документ за идентификација (Издаден во РМ или во странство). Уредна наплата на парична такса. НАПОМЕНА: БАРАЊЕТО, ЛИЧНО СЕ ПОДНЕСУВА ВО ДИПЛОМАТСКО-КОНЗУЛАРНОТО ПРЕСТАВНИШТВО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО СООДВЕТНАТА ЗЕМЈА Повеќе информации во врска со вадење македонска патна исправа (пасош) можат да се најдат [url="http://www.mvr.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=5&tabid=184&parent=100"]ОВДЕ[/url]!