Батлер: „Македонија ќе се соочи со несигурност ако
Батлер: „Македонија ќе се соочи со несигурност ако
vmro celiot tekst e ovde - http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=37622 Sega jas da izkomentiram malku! Ne deka realno e mozna nekakva komplikacija ako uspee referendumot, od ednostavna pricina shto albancite ne se voeno mokni, se vide silata (tri pushki i eden snajper), nego ovakvi komentari ke im otvorat usta na privrzanicite na sds i ke pocnat so shpekulacii kako shto imashe za vreme na vojnata, eve eden primer, za vreme na vojnata sds so pomosh na jas gi vikam fitiljgii demek samo palat fitilji naokolu, shirea raznorazni gluposti so cel da isprovociraat nekakvo si gragansko vostanie, imeno, muabetot beshe deka na stranata na uckite doshle da vojuvaat nekakvi si "crni ninji" koi kopale tuneli pod zemja i mozele vo sekoj moment da go napadnat skopje i ke pocnele da kolat da besat da siluvaat i shto ushte ne, a naj pogodeni odnosno so najveke zrtvi bi bile naselbite : zelezara, avtokomanda, aerodrom... Fakt e deka imashe platenici na stranata na shiptarite ama vakvi prikazni se vide deka se daleku od vistinata, eve i vo cecenija kade shto vojuvaat elitni muslimanski platenici pa nema takvo neshto, odnosno poznato e mudzahedinskoto scenario: zaseda - mini - shto ostane zivo zemaj kamera i zakoli go pred kamera pa posle sedni na kompjuter i pushti go na internet. E sega da ne begam mnogu daleku so muabetov zborot mi beshe deka vakvi komentari ke otvorat mnogu usti i ke pocnat slicni ako ne i pobujni prikazni koi poleka no sigurno ke vleat strav kaj postarite generacii na makedonski gragani i moze da se vlijae na ishodot od referendumot.
vmro
quote:
Originally posted by Ceki
Abe koj se ovie euovci i sadovci nas da ni zborvat so da prajme. I zborvat deka referendumot ne smee da uspee?? Deka ne e demokratsko?? Koga sad ke bide podemokratska zemja, koga eu ke im dade drzava na baskite, uk ke im ja vrati severna irska na ircite, ... E onda neka dojdat vamu da delat soveti. A ne sega, poso na nikogo ne mu e potrebna ta propaganda.
pravo da ti kazam ne se krivi ni sad ni eu, oni kaj shto ke nacekaat slabo gazat, taka nashiot kirce pocna pa drugive po nego, samo da se cutelo pred sekoj stranski diplomat vitkaat opashka i toa e toa, da beshe obratnoto nemashe ni sad ni eu da se odnesuvaat vaka kako sega.
Ceki Da vo pravo si, samite sme krivi. Inace koga sme veke kaj kirce. Ne bese taka i togas koga go menuvavme imeto? Grcite ni dadoja embargo, so vojna ni se zakanuvaja. I posle nie go smenivme za podobra i posigurna idnina. Kakva podobra i posigurna idnina?? Ete isto e i deneska, ni se zakanuvaat so vojni, losa idnina, ... Zar ne sme se naucile nisto od istorija? Ke dozvolime pak da ni se sluci istoto so ni se sluci pred 10 godini?
vmro
quote:
Originally posted by Ceki
Da vo pravo si, samite sme krivi. Inace koga sme veke kaj kirce. Ne bese taka i togas koga go menuvavme imeto? Grcite ni dadoja embargo, so vojna ni se zakanuvaja. I posle nie go smenivme za podobra i posigurna idnina. Kakva podobra i posigurna idnina?? Ete isto e i deneska, ni se zakanuvaat so vojni, losa idnina, ... Zar ne sme se naucile nisto od istorija? Ke dozvolime pak da ni se sluci istoto so ni se sluci pred 10 godini?
ke vidime vo noemvri dali sme naucile !!!
Misirkov Laga e, go plasat narodot deka prv pat si ja zema sudbinata vo svoi race. Doticnata komunjara najverojatno kje si odi na krajot na godinata, pa nespehot na referendumot mu e posledna rabotna zadaca. Da napravime da si otide nezadovlen. Inaku da, moze sekogas nekoj da ja mati vodata i da pravi incidenti, no ovoj pat kje se vozvrati kako sto dolikuva. Pak e do nas rabotata. Zatoa - SITE NA REFERENDUM!
marko_polog Daj boze da si vo pravo, no Butler, Crvenkovski i Ahmeti odamna go napraviva pazarot, zatoa ne e chudno sto site oni se zakanuvaat so vojni ako uspee referendumot, za niv najlesno bi bilo na "kulturen" nacin da se zavrshi podelbata, nisto ne ostana osven Makedonskiot Narod da se sprotistavi na ovija Anti-Makedonci, preku referendum, ako sakaat vojna Branko, Ali i Butler, neka pukaat.
Misirkov Se zavisi od toa kolku narodot kje se isplasi i dali e spremen da se bori. Prethodno Gligorov bese dovolno samo vojna da spomene i site da vitkaat glava "kjuti samo vojna da nema" i bukvalno se da prifatat. A be pak se e do nas! Zato site na referendum!!!
dejan Jas ne citam sto e vo linkot, deka sekoja nedela ima nesto ovakvo. 'Nema da bide stabilna Makedonija ako ke uspee refendumot, nemame plan B....pa neznam sto. kako sto rece misirkov, samo go plasat narodot. deka Makedonskiot narod ja stava sudbinata vo svoi raci. im se cudam na ovie od NATO i EU. kako ne plasat, de bre, ova e demokratska zemja, i demokratska Evropa. uste da kazat 'nemozete toa da napravite, nie nema da vi dozvolime!' ajde de neka shetat tamu.
Ceki Abe koj se ovie euovci i sadovci nas da ni zborvat so da prajme. I zborvat deka referendumot ne smee da uspee?? Deka ne e demokratsko?? Koga sad ke bide podemokratska zemja, koga eu ke im dade drzava na baskite, uk ke im ja vrati severna irska na ircite, ... E onda neka dojdat vamu da delat soveti. A ne sega, poso na nikogo ne mu e potrebna ta propaganda. I nasava SDSM-afija malku pomalu da zborvit, a poveke da rabotit. A ne sega da siri strav, deka ke se vrati dpmne na vlast, nema da bidime vo eu i nato, vojna ke ima ... Ke se sluci seto ova, ama nema da go obvinuvame referendumot, ama politikata na SDSM-afija. Pa neka zborvat so sakat. A ovoj strav od narodov e nesto so ke go nosime sekogas. Ne bea za dzabe 500 godini turci vo zemjava, pa dosega 100 godini grci, srbi i bugari. I sega dobija pomos od "demokratskiot" zapad. Sekoj ke se uplasi, ne samo nie. Neka uspejt referendumot.