Државјанство за странците кои ...
Државјанство за странците кои ...
OooOo Американско државјанство за странците кои војуваат за САД Директорот на Службата за имиграција и натурализација на САД Едвардо Агире на 80 странски војници кои служат во американската војска во Ирак, Авганистан и во Германија на одржаната пригодна церемонија им додели американско државјанство. Со новиот буџет на одбраната на САД за новата фискална година, потпишан од претседателот Џорџ Буш, предвидени се средства за доделување на државјанства на странските војници кои служат во американската војска. Измените во Законот се со цел да се стимулираат војниците да војуваат под знамето на САД. Досегашниот закон предвидуваше натурализација на странци само на територијата на САД.
Ceki I Rim taka padna, koga pocnaja masovno da zemat stranci, varvari vo vojska. Znaci "the end is near" :)
albo75
quote:
Originally posted by OooOo
Американско државјанство за странците кои војуваат за САД Директорот на Службата за имиграција и натурализација на САД Едвардо Агире на 80 странски војници кои служат во американската војска во Ирак, Авганистан и во Германија на одржаната пригодна церемонија им додели американско државјанство. Со новиот буџет на одбраната на САД за новата фискална година, потпишан од претседателот Џорџ Буш, предвидени се средства за доделување на државјанства на странските војници кои служат во американската војска. Измените во Законот се со цел да се стимулираат војниците да војуваат под знамето на САД. Досегашниот закон предвидуваше натурализација на странци само на територијата на САД.
Kako shto gledam sepak imaat nekoj air i od ova shto go izglasale , mozham da predvidam kolku kje se zgolemi brojot na vojnicite koi vojuvaat za SAD sledniov period , znachi mech so dve oshtrici , ili kje zajaknat ili kje se napolnat so shpiuni medju svoite redovi.
Thunder from down under
quote:
Originally posted by Ceki
I Rim taka padna, koga pocnaja masovno da zemat stranci, varvari vo vojska. Znaci "the end is near" :)
we hope so :) amin gospode :))