Автокефалност -> Самостојност
Автокефалност -> Самостојност
Strelec Дали мислите дека треба да се прифати статус на Самостојност на МПЦ? Македонските владици се подготвени да го сменат статусот на македонската црква и би се согласиле на статусот Самостојна МПЦ наместо Афтокефална. Таквиот статус би и дал за право на српската црква да се меша во работата на МПЦ, меѓу другото и во изборот на македонски владици. За самостојност се и српските владици, но она што тие ќе се обидат да го сменат во преговорите е и името. Тие не се за самостојност на Македонската Православна Црква туку за Охридска Архиепископија. Став синхронизиран со грчката црква - МПЦ да се откаже од името македонска.
Christian ne smee da se dozvoli
HaCkEr` aaaaaaaaa pogreshno glasav ne smee da se dozvoli:)
Ceki 2 glasavte da se smeni statusot!? Aj ti po greska glasa ama koj e drugiot?
SLaCk Nekoj vechen kontrash:).Jas ne znam sto e rabotava so pregovorive.Nema pregovori super ni e vaka!Ako tolku im e do toa da sme peele so nekoj zaedno ene ti Ukrainskata i Ermenskata crkva se nesto slicno kako nas so problemi ke si se zdruzime so niv.
NARCIS` i ja pogresno glasav eden glas e moj tamo.Glasam za NE SMEE DA SE DOZVOLI
SpaceLily Jas go poddrzavam Narcis:))) (so dveve race)
ikooo Nema sansi ne smee da se dozvoli
bliznak kakvo dozvolvenje be!
slasa Ne treba da mu se poklekne na nekoj srpski peeder sto e vladika ,, Ni smne Makedonci i Makedonskia pravoslavna crkva nisto drugo